Go Back
+ servings
סלט אבוקדו

סלט אבוקדו ועגבניות שרי (גוואקמולי) מהיר וקליל

מתכון מהמם של סלט אבוקדו ועגבניות שרי (גוואקמולי) קליל, במרקם חמאתי וקטיפתי ענוג ובטעם עשיר ואגוזי. מושלם למריחה על לחם טרי וכתוספת נהדרת לכל ארוחה
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
כמות 4 מנות
באדיבות: עידית מרום

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 אבוקדו בשלים ורכים חתוכים לקוביות (מומלץ זן אטינגר/האס)
  • 1 כוס עגבניות שרי צבעוניות חצויות
  • בצל סגול חתוך לטבעות דקיקות
  • טבעות פלפל חריף ירוק מסוג חלפניו
  • חופן כוסברה קצוצה
  • לתיבול: 2 כפות שמן זית, מיץ מליים אחד, מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה

  • לערבב את כל הרכיבים בקערה, להוסיף את התיבול ולערבב היטב שוב, להגיש לצד קרקר שיפון איכותי או רבעי פיתות כוסמין קלויות

הערות וטיפים

הידעתם?
  • מרבית השומן שבאבוקדו הוא שומן חד בלתי רווי. זוהי חומצת שומן חיונית המסייעת להפחתת רמות הכולסטרול בדם וירידה בשכיחות מחלות קרדיווסקולריות.
  • אבוקדו עשיר בוויטמין E , נוגד חימצון חזק היעיל בהגנה מפני נזקי חימצון וקרינה.
  • אבוקדו עשיר גם במינרל אשלגן המסייע לשמירה על רמות מאוזנות של לחץ הדם ולתפקוד תקין של השרירים והלב.
  • שילוב אבוקדו בתפריט יסייע לתחושת שובע ארוכה ולשמירה על רמות סוכר מאוזנות לאחר הארוחה.
  • מנה של חצי אבוקדו קטן בארוחה (כ50 גרם) תספק לכם כ80 קלוריות עם סך הכל 4 גרם פחמימה, 8 גרם של שומן איכותי וכ-250 מ״ג של אשלגן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.