עוגת פירות יבשים ופיצוחים
ללא סוכר לבן, גלוטן, וביצים. עוגה בריאה, קלה וטעימה בלי רגשות אשמה!
תאספו את כל הפירות היבשים שיש לכם על המדף ותתכוננו למתכון עם שילוב מפנק ומענג במיוחד.
עוגת פירות יבשים ופיצוחים – עוגה שמכינים ללא סוכר לבן, גלוטן, וביצים, עם טעם מטריף ברמות שלא מתפשר.
עוגה בריאה וקלה שכדאי להכין וליהנות מטעם מתוק בלי רגשות אשמה!
עוגת פירות יבשים ופיצוחים – עוגה שמכינים ללא סוכר לבן, גלוטן, וביצים, עם טעם מטריף ברמות שלא מתפשר.
עוגה בריאה וקלה שכדאי להכין וליהנות מטעם מתוק בלי רגשות אשמה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
עוגת פירות יבשים ופיצוחים
ללא סוכר לבן, גלוטן, וביצים. עוגה בריאה, קלה וטעימה בלי רגשות אשמה!
לדרג
כמות 0
ציוד
2 תבניות אינגליש קייק
המצרכים
- 1 ½ כוסות פירות יבשים קצוצים ללא סוכר (תמרים, חמוציות, אננס, משמש, תאנים וכו')
- 100 גרם חמאה
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כפית ציפורן טחון
- 1 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1 כפית קסאנטן גאם
- 1 כפית משפר אפייה
- 1 כוס קמח אורז
- 1 כוס קורנפלור
- 1 כוס מים
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 גרד לימון
- אגוזים קלויים מרוסקים גס
אופן ההכנה
- נבשל על אש קטנה את הפירות, היבשים, החמאה, הקינמון, הציפורן, ואגוז המוסקט, ואז נסיר מהאש ונצנן מעט. נוסיף לסיר את שאר המרכיבים ונערבב.
- נעביר כעת את התערובות לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות ונאפה בחום בינוני של 170 מעלות למשך כ-30-45 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת פירות יבשים
מה זה קסנטן גאם? |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
הכנתי את העוגה לפי המתכון הכתוב ,וזה לא יצא כלל עוגה ,נראה שחסר במתכון ביצים.
היי אורית,
אין בעוגה הזו ביצים, תוכלי לתאר בבקשה מה הכוונה שזה לא יצא כלל עוגה? אולי נוכל לעזור 🙂
האם 2 כוסות קמח רגיל הם החלופה לקמח אורז וקונפלור?
היי טלי,
אכן כן, בהצלחה 🙂
כמה אגוזים ?
היי יוסי,
בסביבות ה-50 גרם.
בהצלחה 🙂
בעוגה הזאת יש סוכר יותר מכל עוגה אחרת שאכלתי בימי חיי
פירות יבשים מלאים בסוכר אז אל תקראו לעוגה בלי סוכר ותפגעו באנשים תמימים עם סוכרת
היי לאה, ממש מצערים במידה והכותרת גרמה לבלבול. העוגה ללא סוכר לבן, וזו הכוונה, אך כמובן כפי שניתן לצפות מעוגת פירות יבשים, היא מכילה פירות יבשים.. ואם לא רשום במפורש שמתאים לסכרתיים, אז אנחנו לא ממליצים להם להכין. תודה על הבנה ושיהיה יום נעים.
למה רשום גם משפר אפיה וגם קסאנטן גם? שניהם עושים את אותה עבודה, האם כך?
מתי מוסיפים את המים? בבישול?
היי,
אנחנו ממליצים לעבוד לפי המצרכים במתכון.
את המים מוסיפים בבישול.
בהצלחה 🙂
איך היא טבעונית אם יש במתכון חמאה ??
למה צריך משפר אפיה ?
היי רלי,
תודה על התגובה שלך, תיקנו את המתכון. העוגה אכן לא טבעונית למרות שניתן להמיר את החמאה לשמן או חמאת קוקוס ולהפוך אותה לכזו.
אין חובה להשתמש במשפר אפייה אבל זה קצת עוזר להפחית בכבדות של הפירות היבשים על מרקם העוגה.
בהצלחה 🙂
תודה ?
אין העוגה ביצים??שרון
נכון, העוגה טבעונית.
ניתן להשתמש בקמח שקדים במקום קמח אורז ולהחליף משפר אפיה באבקת אפיה?
לצערנו לא, הם שונים מדי. אפשר להשתמש בקמח רגיל או קמח כוסמין, בהצלחה!
תודה. קניתי קמח אורז.
אבל בחנות לא ידעו מה זה:
קסאנטן גאם
משפר אפייה
מה התחליפים לנ"ל?
משפר אפייה כשמו כן הוא, משפר ומוסיף אך אפשר לוותר עליו, ויצאו תוצרים טובים.
תפקיד הקסנטן גאם הוא להוות תחליף לתכונת הגלוטן כחומר מאחד ומדביק כשמכינים מקמח ללא גלוטן (כגון קמח אורז). הקסנטן גאם הכרחי כאשר משתמשים בבצק שאמור לתפוח, כלומר כאשר השתמשנו בשמרים, במקרה הזה לדעתנו אינו הכרחי אך לא ניסינו להשמיט, את מוזמנת לנסות ולשתף איך יוצא או לחלופין להשתמש בקמח רגיל. בהצלחה ובתיאבון!
נראה נפלא. אין לי קמח אורז. אפשר לשים קמח רגיל? אבקת אפיה?
תודה רבה
היי רחל, קמח אורז די דומה לקמח רגיל אז כן אפשר להתשתמש בו, אך המתכון כבר לא יהיה ללא גלוטן. ולא ניסינו להחליף אך בד"כ על כל כפית סודה לשתייה יש לשים 2 כפיות אבקת אפייה בכדי ליהנות מאפקט דומה. בהצלחה ובתיאבון!