קציצות דגים ברוטב אדום משגע
קציצות דגים מושלמות! ארוחה משובחת לכל המשפחה שאפשר להכין עם כל תוספת שתבחרו ליד!
דגים זה אחד המאכלים שהם "מאסט" בתפריט השבועי, בעיקר בזכות הערכים התזונתיים הגבוהים שלהם. אני אוהבת לשלב את הדגים בארוחות שונות, אבל המנה שהכי אוהבים אצלי היא קציצות דגים ברוטב.
מתכון לקציצות דגים שמכינים בקלות ותמיד יוצאות טעימות! אפשר להכין עם כל סוג דג שתבחרו ואפשר להכין במקום רוטב לקציצות דגים, את הרוטב שאתם אוהבים. כך או כך – מנה עשירה ביותר ומזינה שמשתלבת מצוין עם כל תוספת שתבחרו!
למה באמת כדאי לכם: קציצות דגים
- מתכון לקציצות קלות להכנה, שלא דורשות הפקה מיוחדת!
- ניתן להכין את הקציצות מכל סוג דג שרוצים!
- ניתן להכין את אותן קציצות עם כל רוטב אחר שתבחרו!
- ארוחה מפנקת ומזינה במיוחד שחובה לשלב בתפריט השבועי!
שורה תחתונה: בין מנגל למנגל צריך לזכור שיש ערכים תזונתיים שמקבלים רק מדגים! מתכון מושלם לזה!
אז איך מכינים?
קציצות דגים ברוטב אדום משגע
ציוד
המצרכים
להכנת הקציצות
- 1 קילו דגים טחונים לפי הטעם (אפשרי בקלה/פילה/טונה/ נסיכה)
- 2 בצלים
- 4 שיני שום
- 1 גזר
- 1 פלפל אדום (חריף)
- ½ צרור פטרוזיליה
- ½ צרור כוסברה
- ½ כוס פרורי קמח מצה
- 1 ביצה
- מעט שמן
- 1 קורט מלח +פלפל שחור/לבן
- 1 קורט כמון
- 1 קורט תבלין לקציצות
- מעט כורכום
להכנת הרוטב
- 10 שיני שום
- 5 עגבניות (מקולפות וקצוצות)
- 1 גמבה (רצועות)
- 5-6 פלפלים חריפים
- 5-6 יחידות פלפל חריף שטה יבש
- מעט שמן
- 1 פחית עגבניות מרוסקות
- 1 קורט מלח פלפל שחור כורכום כמון פפריקה (מכל אחד)
- מעט לימון כבוש (לפי הטעם)
אופן ההכנה
הכנת הקציצות
- בקוצץ חשמלי קוצצת כל דבר מהירקות בנפרד. (ירקות ששמים בקציצות)
- מוסיפים את הביצה ומעט שמן ומתבלים ב מלח, פלפל שחור/לבן, כמון, תבלין לקציצות ומעט כורכום.
- אם יש צורך להוסיף מעט מים.
- לערבב הכל יחד ליצור קציצות ולטגן במעט שמן משני הצדדים.
הכנת הרוטב
- מתחילים לקלות /לטגן על להבה בינונית את כל הירקות בשמן.
- לאחר מכן מוסיפים את כל שאר המרכיבים והתבלינים ומערביבים.
- אם יש צורך להוסיף מעט מים. ולבשל את הרוטב כ 20 דקות
- להוסיף לסיר את הקציצות ולימון כבוש לפי הטעם ולבשל עוד 20 דקות.
הערות וטיפים
- אפשרי להוסיף גרגירי חומוס לרוטב.
שאלות ותשובות להכנת: קציצות דגים ברוטב
אם אין לי קמח מצה מה התחליף? פרורי לחם וגם לא חייב. |
אפשר במקום לטגן לאפות בתנור? לא מומלץ, פחות טעים. |
אפשר טונה במים מקופסא? אפשר אבל תשפכי את המים ושימי שמן ותערבבי. |
איך יוצא בלי לימון כבוש אפשרי? כמובן אפשרי. |
אפשר את הרוטב בקציצות בשר? ברור תרגישי חופשי. |
את מטגנת את הקציצות לפני שאת עושה ברוטב?
או מטגנת או שולקת במים ואח"כ לסיר עם הרוטב.
|
הבמה כולה שלכם:
קציצות דגים ברוטב
"פצצה, אין דברים כאלה!"
אורטל מושיקה
"ואוו איזה סיר משובח יצא לי. כל הכבוד טעים ביותר!!"
רונית אזולאי
"טעים סוף"
יוכי בראשי
"יאמי, מנה מושלמת!"
כוכי זהבי
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין על ארוחת צהריים משביעה ומזינה למלא את המצברים כמו שצריך – מסכימים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
מחפשים עוד רעיונות? עשרות מתכוני ארוחות צהריים מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!
הפוסט המקורי: קציצות דגים ברוטב אדום – מירי אבוחצירה
איכססס. אוכל מרוקקי טובל בשמן. להקיא.
היי לי,
דווקא במתכון הזה יש מעט שמן, הנוזלים מגיעים מהעגבניות והמים.
ממליצים לנסות 🙂