מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות
מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות, קציצות ברוטב עגבניות בנוסח שכל הילדים אוהבים!
הילדים שלי הם אנשים קטנים וחמודים להפליא, אבל כשמדובר באוכל הם לא משתפי הפעולה הגדולים של השנה. אז אחרי המנה הנבחרת שלהם שכוללת שניצל וצ'יפס עם המון קטשופ, הם תמיד ייבחרו כל ארוחה שאפשר להטביע בקטשופ.
בתור מי שלא חובבת גדולה של קטשופ התחלתי להכין להם קציצות בשר ברוטב עגבניות ולהפתעתי הם זללו את כל המנה שמזגתי לצלחת. קבלו מתכון קל לקציצות ברוטב טעימות כל כל שגם הילדים שלכם יזללו!
למה באמת כדאי לכם: מתכון לקציצות בשר
- מתכון לקציצות ברוטב עגבניות שכל הילדים אוהבים!
- מתכון קל שאפשר להכין גם בימי השגרה העמוסים!
- קציצות כל כך טעימות שגם אתם תיהנו ולא רק בילדים!
- קציצות עשירות בירק שאפשר לאכול עם כל תוספת שתבחרו!
שורה תחתונה: רוצים לרוות נחת מהילדים? תכינו להם את המתכון הזה ותתרווחו בכיף!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות
המצרכים
לתערובת הקציצות:
- ½ קילו בשר בקר טרי (טחון)
- 1 ביצה
- ½ כוס פירורי לחם
- ½ צרור כוסברה/פטרוזיליה (קצוצה )
- 1 בצל (מגורד )
- מלח (לפי הטעם)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- 1 כפית פפריקה
- ½ כפית כמון
- שמן (מעט )
לרוטב:
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות
- 2 שיני שום
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף מרק עוף
- ¼ כוס שמן
- 1 פלפל חריף (לאוהבי חריף)
- מלח (קורט)
אופן ההכנה
- מבשלים בסיר רחב על אש גבוהה את העגבניות מרוסקות (מהסוג האיכותי) עם שום.
- כשהנוזלים שבסיר כמעט ומתאדים להוסיף את הפפריקה מתוקה, מרק עוף (לא חובה), מלח, שמן.
- נערבב וננמיך את האש - נוסיף קציצות ונבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור.
- כשהקציצות מעט מתקשות נהפוך את כולן ונבשל עד שיהיה מוכן.
הערות וטיפים
- אם חסר נוזלים ניתן להוסיף קצת מים רותחים מהצד של הסיר ולא על הקציצות עצמן.
- אוהבים חריף? מי שרוצה ניתן בשלב הזה להוסיף פלפל חריף קצוץ היטב.
שאלות נפוצות: מתכון לקציצות בשר
להוסיף מים עם קופסה של רסק לרוטב? בהתחלה לא צריך מים בכלל, אחרי שאת שמה את הקציצות והן מתבשלות מעט תראי אם חסר נוזלים ותוסיפי קצת, ללא רסק עגבניות אם זו הכוונה. |
אין קופסה של עגבניות מה אני עושה? עגבניות מגורדות. |
זה ללא טיגון קודם? ללא. |
הבמה כולה שלכם:
מתכון לקציצות בשר
"לחם בית, קציצות ומטבוחה… קטלני!"
רונית ימין
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: Sapir Hermon
וואי מתכון משגעעע
הקציצות הכי טעימותת בארץץ
היי שיר,
תענוג!! שמחים שנהנית 🙂
תודה על המתכון
את הקציצות אמורים לטגן לפני הבישול עם הרוטב?
היי רחל,
בבקשה!
אפשר לתת טיגון קל רק כדי לקרמל אותן מבחוץ אבל לא ממש לטגן עד הסוף.
בהצלחה 🙂
למה לא רשום כמה זמן לבשל אותם ?
היי הדס,
הקציצות תתבשלנה מהר יחסית, בערך 10 דקות.
בהצלחה!
המתכון הזה פשוט מעולה, מאז שנחשפתי אליו לא מחליפה, הקציצות יוצאות רכות, עם רוטב אדום פיקנטי מצומצם, כיף!!
היי אורית,
תענוג!! שמחים שאת נהנית מהמתכון, ואת מוזמנת גם להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂
מתכון מעולה! הוספתי גם צ׳ילי ויצא מושלם!
תודה רבה 🙏
היי ליזי,
נהדר!! ואכן נשמע מעולה עם הצ'ילי 🙂
מוזמנת לשתף אותנו גם בתמונות בקבוצה
אכלתי את הקציצות האלה היום אמל אחותי וזה היה פשוט מושלם! חייבים כל כך הרבה שמן ברוטב?
היי שרון,
שמחים שנהנית מהקציצות!
עם השמן אפשר לשחק, לא חייבים לשים בדיוק לפי מה שכתוב במתכון 🙂
מבקשת לשאול האם אפשר להכין את הקציצות האלו עם בשר עוף טחון?
היי מינה,
בהחלט כן 🙂