שטרודל תפוחים מושלם לשולחן החג
שטרודל תפוחים מטריף ומפנק שחייבים להכין לאירוח בחגים ובסופי השבוע! מתכון שמכינים בקלות משגעת, שתגרום לכם לשאול עצמכם למה לא הכנתם אותו עד היום.
בין כל הבישולים והאפייה חייבים לשלב אפיית שטרודל תפוחים פילו! השטרודל כל כך טעים ומפנק שכיף לאכול בערב לאחר הארוחה, לצד הקפה!
מתכון מטורף בקלות ההכנה שלו, שאני מכנה אותו שטרודל תפוחים לעצלנים – לא תאמינו כמה קל! וכמו שהוא קל, לא תאמינו כמה מחמאות תקבלו עליו! פשוט קינוח דליקטס!
למה באמת כדאי לכם: שטרודל תפוחים
- מתכון לשטרודל תפוחים שמכינים בקלות ומהירות האור!
- כל כך טעים שהאורחים לא יפסיקו להחמיא לכם!
- מושלם להגשה בכל זמן נתון ותמיד כיף לאכול אותו!
- ניתן להכין שטרודל פרווה ולהגיש לאחר ארוחה בשרית!
שורה תחתונה: לא צריך לעבוד כל כך קשה כדי להרשים את האורחים. המתכון הזה הוא הוכחה לכך!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
המצרכים
- בצק פילו מופשר
- 100 גרם חמאה מומסת / שמן
למילוי:
- 8 תפוחי עץ קצוצים דק
- מיץ מלימון
- 1 כפית קינמון
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס צימוקים בהירים
- ½ כוס אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
- שמים בסיר את התפוחים, לימון, וסוכר, ומבשלים עד שאין נוזלים.
- מורידים מהאש ומוסיפים את שאר המצרכים ואז מערבבים. מקררים לפני מילוי.
- משמנים דף פילו ומניחים עליו דף נוסף משומן.
- עושים קיפול שישמש לנו כבסיס. מניחים שורה של התפוחים על הקיפול, ואז מקפלים מהצדדים ומגלגלים לרולדה.
- מניחים על נייר אפייה. מברישים בביצה ומפזרים מעט סוכר מעל.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 200 מעלות להזהבה מלאה. מוציאים ומפדרים באבקת סוכר.
שאלות נפוצות: שטרודל תפוחים מושלם
אפשר לשים את זה בבצק עלים או פילאס? אפשר בהחלט. עדיף פילאס. |
איך עושים את הבסיס? משמנים 2 דפים ועושים קיפול קטן (לא קיפול של חצי), על הקיפול מניחים את המלית ומגלגלים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על קינוח טעים, קליל ופשוט להכנה לצד כוס קפה קר ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.
עוד קינוחים קלים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!