Go Back
פילו תפוחים

שטרודל תפוחים מושלם לשולחן החג

מלית עשירה עם בצק מתקתק
ציון 4.25 על ידי 58 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

המצרכים

  • בצק פילו מופשר
  • 100 גרם חמאה מומסת / שמן

למילוי:

  • 8 תפוחי עץ קצוצים דק
  • מיץ מלימון
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס צימוקים בהירים
  • ½ כוס אגוזים קצוצים

אופן ההכנה

  • שמים בסיר את התפוחים, לימון, וסוכר, ומבשלים עד שאין נוזלים.
  • מורידים מהאש ומוסיפים את שאר המצרכים ואז מערבבים. מקררים לפני מילוי.
  • משמנים דף פילו ומניחים עליו דף נוסף משומן.
  • עושים קיפול שישמש לנו כבסיס. מניחים שורה של התפוחים על הקיפול, ואז מקפלים מהצדדים ומגלגלים לרולדה.
  • מניחים על נייר אפייה. מברישים בביצה ומפזרים מעט סוכר מעל.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 200 מעלות להזהבה מלאה. מוציאים ומפדרים באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.