עוגת תפוחים פירורים נוסטלגית
עוגת תפוחים פירורים של סבתא, העוגה הכי טעימה, הכי נוסטלגית והכי מרחיבת לב שיש!
בתור ילדה הייתי נוסעת להתארח אצל סבתי במשך כמה ימים ובכל פעם מחדש היא הייתה שולפת לי מהמקרר את עוגת תפוחים עם פירורים המטריפה שלה. אני זוכרת שתמיד נפתחו עיניי למראה העוגה והריח היה תמיד משכר.
לימים התחלתי להכין את העוגה שלה וזה תמיד הזכיר לי את העיניים הטובות שלה, את החיוך המנחם והלב הרחב, ולכן, תמיד לקראת החגים אני מכינה את העוגה הזו כדי להרגיש שגם היא נמצאת כאן איתי.
אז קבלו מתכון קל לעוגת תפוחים של סבתות, כן, הסבתא שלי ושלכם. מתכון מושלם וטעים שכל מי שיטעם יחייך ולנו ירחיב את הלב!
למה באמת כדאי לכם: עוגת תפוחים פירורים של סבתא
- העוגה המושלמת לאווירה מפנקת במיוחד כמו שסבתא נהגה לפנק!
- מתכון קל שכל אחד יכול להכין בלי רקע מיוחד באפייה!
- כל כך טעימה שאף אחד לא יוכל להישאר אדיש אליה!
- מעלה זיכרונות ילדות, נוסטלגית ומחממת את הלב!
שורה תחתונה: אין על סבתא בעולם! תכינו את העוגה הזו, שבו עם המשפחה ושתפו סיפורים מפעם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
בצק:
- 3 1/2 כוסות קמח
- 2 ביצים
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 2 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- מחמאה (50 גרם )
- ½ כוס שמן
- ½ כוס סוכר
מילוי:
- 6 תפוחים
- ¼ כוס סוכר
- 3 כפות סילן
- מיץ לימון (מ ½ לימון)
- 1 כף קינמון
למריחה:
- 6 ביסקוויטים (פתיבר)
- ריבה (למריחה)
פיזור מעל העוגה:
- 1 כוס אגוזים (קצוצים)
- 1 חופן צימוקים וחמוציות
אופן ההכנה
בצק:
- ללוש היטב את המרכיבים לבצק קטיפתי ולשים במקרר ללילה.
מילוי:
- את התפוחים הקלופים וחתוכים לריבועים להניח בסיר ולבשל עם הסוכר, סילאן, מיץ לימון, קינמון עד גמר הנוזלים ואז לקרר היטב.
אופן הרכבת העוגה:
- להוציא את הבצק מהמקרר יום אחרי לקחת אגרוף של בצק ולהניח במקפיא את שאר הבצק.
- לרדד בתבנית למרוח ריבה על גבי הבצק ולפזר כ 6 ביסקוויטים פתיבר גרוסים לשים מעל את מילוי התפוחים.
- לפזר ככוס אגוזים קצוצים עם חופן צימוקים וחמוציות.
- להוציא בצק מהמקפיא ולגרד מעל התפוחים בעזרת מגרדת.
- להכניס לתנור ל-20 דקות בערך ל-180 מעלות לצנן לפדר אבקת סוכר אם רוצים ולהגיש ניתן לשים את העוגה במקרר.
שאלות נפוצות: עוגת תפוחים פירורים של סבתא
ניתן להחליף את המחמאה לחמאה? בטח. |
איזה ריבה את ממליצה לשים על הבצק? כל ריבה טובה אני אוהבת רבה אדומה. |
הכנתי את העוגה הזאת בשבוע שעבר. עוגה טעימה ונהדרת, אך לדעתי הפתי בר מיותר לחלוטין. הוא לא מיותר לחלוטין כי יש להם תפקיד לספוג נוזל התפוחים שלא יחדור לבצק. |
לגבי התפוחים משנה איזה סוג משתמשים? את האמת לפי דעתי זה לא משנה. |
הבמה כולה שלכם:
עוגת תפוחים פירורים של סבתא
"עוגה מדהימה אורה הכנתי אותה בשישי ..!"
אלינה אברהמי
"תודה לאורה ארגוב על המתכון גם אני הכנתי!"
ריקי אברהם
רק עוד דבר אחד אחרון!
איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- שטרודל תפוחים וקינמון
- סלמון בתנור הכי מרשים
- עוגת עקיצת הדבורה מפנקת
- עוגת תפוחים גבוהה ומרשימה
- מתכון עוגת דבש של פעם
- פאי תפוחים פריך וטעים
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לראש השנהמושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: אורה ארגוב
האם אפשר להמיר מחמאה בקם קוקוס?
היי חני,
עדיף להמירה בשמן קוקוס או חמאת קוקוס.
בהצלחה 🙂
הכנתי את הבצק ונראה לי ש שלוש וחצי כוסות קמח זו טעות, אולי מדובר בשתים וחצי כוסות) עוגת תפוחים של סבתא(
אשמח לתשובה
היי רונית,
הכמות היא 3.5 כוסות קמח. לא להיבהל מהיובש של הבצק, זה נורמלי.
בהצלחה 🙂
חייבים להמתין לילה שלם? פשוט אז עובר החשק לאפות?????
היי מיכל, אפשר להמתין לילה או אם ממהרים אפשר לשים את הבצק במקפיא 15 דקות ולהכין מלית, ואז להשתמש בחלק מהבצק ולהחזיר את השאר למקפיא, ואז לפורר את מה שנשאר. בהצלחה ובתיאבון!
שלום
למה הכוונה אגרוף של בצק
באיזו כמות מדובר ?
תודה
לקחת חופן אחד מהבצק עם היד, בהצלחה ובתיאבון!
איזה גודל התבנית.תודה
היי אתי, תודה רבה על התגובה שלך!
התבנית מלבנית בינונית.
בהצלחה 🙂
נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!
האם אפשר ללא פרורי ביסקויט?
זה תורם המון אבל אפשר בלי
האם אפשר להמיר את המחמאה בשמן?
היי אתי, עם שמן פחות ממליצים. אפשר חמאה, מחמאה, נטורינה או כל תחליף אחר. בהצלחה!
באיסו תבנית אופים את עוגת התפוחים של סבתות ?
היי שוש,
תבנית מרובעת בגודל בינוני. אפשר גם בתבנית עגולה 24.
בהצלחה!