עוגת תפוחים הפוכה, בחושה וקלה

עוגת תפוחים הפוכה, עוגת תפוחים בחושה משגעת, שמכינים בקלות ולכל ביס יש טעם של גן עדן!
עוגות דבש ועוגות תפוחים הן ללא ספק הכוכבות המובילות של התקופה הזו. מרגע שנגמר החופש הגדול וכולם החלו לדבר על החגים, גם הילדים התחילו לבקש שאכין להם את המתכונים המפנקים שאני נוהגת להכין בתקופה הזו.
אחד המתכונים הוא מתכון לעוגת תפוחים בחושה, עוגת תפוחים הפוכה, טעימה כל כך שברגע שהיא נגמרת הם כבר שואלים מתי אכין להם שוב. הקטע המדליק הוא שאני מכינה אותה הפוכה וכשאני מסיימת אפייה והופכת זה ממש כמו טקס שאף אחד לא מוכן לוותר עליו.
מתכון באדיבות: צחית חמו

למה באמת כדאי לכם: עוגת תפוחים הפוכה
- ניתן להכין עוגת תפוחים קלה פרווה ולהגיש גם לאחר ארוחה בשרית!
- עוגת תפוחים מושלמת שכיף להכין ולראות את פני הילדים מאירים מפליאה כשהופכים אותה!
- כל כך טעימה שלרגע נדמה שהעוגה נשלחה ישירות מגן עדן!
- פשוטה מאוד להכנה ויש גם סרטון להמחשה להכנה קלה עוד יותר!
שורה תחתונה: קסם החגים מחייב להכין עוגת תפוחים מפנקת לכל המשפחה כי מהות החגים היא משפחה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטוני הכנה:
איך הופכים?

עוגת תפוחים הפוכה, בחושה וקלה
ציוד
המצרכים
- 40 גרם נטורינה
- 3 תפוחים קלופים חצויים ופרוסים לפלחים בעובי ½ ס"מ
- 3 כפות סוכר
- מיץ מחצי לימון
לבלילה:
- 3 ביצים M
- ¾ כוס סוכר
- 100 גרם נטורינה מומסת
- ½ כוס קרם קוקוס
- ½ כוס שמנת צמחית
- 1 כף תמצית וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 ½ כוסות קמח
אופן ההכנה
- ממיסים את הנטורינה, ומוסיפים את פלחי התפוחים, הלימון, והסוכר.
- בוחשים ומבשלים על אש גבוהה בינונית על להצטמצמות הנוזלים והתרככות חלקית, בערך 5-6 דקות.
- מניחים בצד עד להכנת הבלילה.
- בקערה גדולה שמים את הביצים וטורפים היטב, ואז מוסיפים את הסוכר וממשיכים לבחוש.
- שופכים פנימה את הנטורינה המומסת, קרם הקוקוס, שמנת צמחית, ותמצית הוניל, ומערבבים.
- מנפים פנימה בהדרגה את הקמח תוך כדי בחישה, ולבסוף את אבקת האפייה.
- טורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
- שופכים לתבנית 18-20 ס"מ או בסיר ג'חנון משומנים היטב בנטורינה ומצופים בנייר אפייה כולל הדפנות. משמנים מעט גם את נייר האפייה.
- מסדרים את פרוסות התפוחים ומשאירים את המסגרת ללא תפוחים.
- אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להשחמה, בערך 50 דקות.
- בתום האפייה מחלצים את העוגה ומפזרים אבקת סוכר. מורחים רק על התפוחים ריבת משמש.

שאלות נפוצות: עוגת תפוחים הפוכה
מה אפשר להוסיף במקום הקרם קוקוס? שמנת צמחית – במקום 1/2 כוס – כוס מלאה. |
אפשר להמיר בשמן? בהחלט כן. |

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין דרך מבורכת יותר מלפתוח שנה חדשה מלהכין מתכונים מיוחדים ועשירי טעמים!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת תפוחים וקינמון משגעת
- מאפה בצק עלים דג לראש השנה
- עוגיות שושנים לחג נמסות בפה
- עוגת דבש הכי קלה
- עוגת תפוחים בחושה הפוכה
- סלט סלק אדום נדיר
עוד מתכונים לחג ראש השנהקלים ומפנקים מחכים באתר,
אז כנסו ותאספו לכם כמה מתכונים מפנקים שיעשו לכם את השנה מבורכת יותר!
מקור: עוגת תפוחים בחושה – צחית חמו
קבוצת פייסבוק – הצפיחית של צחית
האם ניתן להשתמש בקמח מקור כלשהו (הכונה לא לתחליף קמח ללא גלוטן) כמו קמח שקדים או קמח מקור אחר? לצליאקים קטוגניים???
היי דניאלה,
אכן כן, אפשר להשתמש בקמח שקדים ובקמח שיבולת שועל (או שילוב ביניהם).
בהצלחה 🙂
מה אפשר במקום קרם קוקוס
היי מזל,
אפשר להמיר בשמנת צמחית.
בהצלחה 🙂
מה זה נטורינה?
נטורינה זה תחליף חמאה על בסיס קוקוס, לעוד פרטים לחצי כאן
.
נראה מתכון מוצלח. אם יש לי רק תבניות 24 או 26.. איך אני מחשבת את הכמויות?
אפשר להכפיל לתבנית 24. בהצלחה!
מתכון מעולה עוגה ממש מוצלחת שלא נשארת דקה בצלחת
שמחים שאהבת שרה – ממש כיף לשמוע! את כמובן תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/