הום פרייז בתנור מנצח וקל
הום פרייז מטריפים בהכנה ביתית. כל כך טעימים שכדאי לשים לב שהילדים לא רבים על הביס האחרון!
הום פרייז זו אחת התוספות האהובות על הילדים שלי, ואם להיות כנה, גם אני לא מסוגלת להפסיק לנשנש אותם כשהם טעימים כל כך. את המתכון הזה אני מכינה כבר שנים ומשתדלת להכין אותו יותר מאשר צ'יפס מטוגן כי ההום פרייז במתכון הזה אפוי בתנור והוא ללא ספק בריא יותר.
מתכון קל להום פרייז פריכים ומתובלים שאי אפשר להפסיק לאכול. מתכון שמשתלב נהדר עם כל מנה עיקרית ומאחר שהוא כל כך טעים, לפעמים זו המנה העיקרית! כל כך טעימים שמומלץ להכין קצת יותר אם גם אתם רוצים ליהנות מהם!
למה באמת כדאי לכם: הום פרייז מטריפים
- עשויים בתנור ובריאים אותי מהסיג המטוגן!
- עשיר בתיבול מיוחד שעושה את ההבדל ואין שני לו!
- מתכון קל שאפשר להכין בכל רגע נתון וגם כשאין זמן!
- ניתן להמיר את הצ'ילי החריף בצי'לי מתוק עבור הילדים!
שורה תחתונה: "אכלת אחד, טעמת את כולם" – אז זהו, שלא! מתכון ייחודי שאין שני לו – חובה לטעום!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
הום פרייז בתנור מנצח וקל
המצרכים
מצרכים ואופן הכנה
- 4 תפוחי אדמה (עם הקליפה )
- 4 שיני שום (כתושות)
- 4 כפות רוטב ספייסי צ'ילי (סידרה אסיתית חדשה של אוסם)
- 2 כפיות מיונז
- 3 כפות שמן זית
- מלח (קורט)
- 1 כפית פפריקה
- פלפל שחור גרוס (לי הטעם)
- רוטב רימונים (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- לחתוך את קצוות התפוח אדמה ונקבל תפוח אדמה ריבוע.
- פורסים וחותכים לקוביות קטנות - ומניחים בקערה.
- את קוביות תפוחי האדמה מרתיחים בסיר כמעט עד הסוף, כלומר עד שמתרככים אבל לא מתחילים להתפרק. לאחר מכן מסננים ונותנים לתפוחי אדמה להתקרר (שלב זה חשוב כדי לקבל פריכות מקסימלית).
- נוסיף את המרכיבים ושאר התבלינים (חוץ מהרוטב) ונערבב את תכולת הקערה.
- נעביר לתבנית עם נייר אפייה - בלי לכסות את התבנית. נכניס לאפייה בתנור שחומם ל-200 מעלות עד שיקבלו הזהבה יפה (אבל לא ישחימו מדי!). התנור נותן לנו בעצם את האפקט של הטיגון בזכות הציפוי בשמן זית.
- נפזר מעל פלפל שחור גרוס ונזליף מעט רוטב רימונים.
שאלות נפוצות: הום פרייז מטריפים
מה אפשר להחליף במקום מיונז לא אוהבים? לא מרגישים את טעם המיונז, הוא רק הופך את תפוחי האדמה ליותר נימוחים ושזופים. |
הרכז רימונים חייב? רוטב רימונים משדרג מאוד .יש לו טעם ייחודי ואין לו תחליף אם אין ,אז אפשר לוותר. |
להשאיר את הקליפה? בתמונה זה נראה ללא קליפה. עם קליפה, ברגע שתפוחי האדמה מזהיבים כבר לא רואים את הקליפה. |
לא להרתיח את תפוחי האדמה קודם? אין צורך. מדובר בקוביות קטנות של תפוחי אדמה .תוך חצי שעה בערך הן נימוחות וזהובות. |
ניראה טעים הספייסי צ'ילי לא חריף בשביל ילדים? טעמו פיקנטי, לילדים ניתן להמיר בצ'ילי מתוק. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: אריאלה גולמן
מוצלח מאד!
היי אליהו,
שמחים מאוד שאהבת! 🙂
בשאלות כתוב שאין צורך להרתיח את תפוא ובאופן ההכנה כן להרתיח , אז מה צריך לעשות ?
היי מיכל,
אנחנו ממליצים כן להרתיח, אבל אין חובה לעשות זאת.
בהצלחה 🙂
לצערי לא ראיתי שרשום באיזה חום לאפות בתנור ומה משך זמן האפייה.
היי פנינה,
אופים על 200 מעלות במשך 30 דקות, ולאחר מכן כמובן בודקים לראות שמוכן.
בהצלחה 🙂
על גמה מעלות בתנור ולכמה זמן? אצלי מופיע רק עד סעיך 5. תודה.
היי שלי,
מתנצלים על כך – יש לאפות במשך 30 דקות בחום של 200 מעלות ולבדוק אחרי שהם באמת מוכנים.
בהצלחה 🙂
דרק אני לא מצליחה לראות היכן כתוב איזה חום וכמה זמן? תודה
היי נאוה,
מתנצלים על כך. החום הוא 200 מעלות ומשך זמן האפייה הוא 30 דקות, אבל כדאי לבדוק מדי פעם מפני שזה מאוד תלוי בעוצמת התנור הספציפי שלך.
בהצלחה 🙂
אפשר בנינג'ה?
היי פינחס,
אכן כן, בהצלחה 🙂
אשמח לשמוע באיזו תכנית עשית את זה בנינג'ה ואיך יצא