טנזיה מרוקאית לראש השנה (טנזייה)

טנזיה מרוקאית – תבשיל פירות יבשים מתקתק שמשדרג את הארוחה ומוסיף אווירה חגיגית לשולחן!
מתכון טנזייה משגע, תוספת מושלמת לסעודת ראש השנה ולתקופת החגים בכלל, המשלבת טעמים של שלל פירות יבשים ומוסיפה מתיקות מושלמת לכל ארוחה.
מתכון לטנזיה הכי מושלם ואותנטי שיש, המגיע מהמטבח המרוקאי, ומכינים אותו בתור תוספת לאורז לבן בדרך כלל. ניתן גם להכין אותו בתור מילוי לעוף או בשר וליהנות מחווית טעמים חגיגית במיוחד!

למה באמת כדאי לכם: טנזיה מרוקאית
- תבשיל טנזיה אורגינל שכל בית ממוצא מרוקאי לא מוותר עליו בחגים!
- מוסיף מתיקות מיוחדת לארוחה ומשדרג כל ביס!
- תבשיל חגיגי שמכינים בראש השנה ומוסיף לאווירה החגיגית על שולחן הארוחה!
- טנזיה מתכון קל ביותר שלא דורש מאמץ בכלל ולא משאיר תירוצים לא להכין!
שורה תחתונה: מי שמכיר את הבישול המרוקאי יודע שכל מטעם אליפות. והמתכון הזה בראש הרשימה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

טנזיה מרוקאית לראש השנה (טנזייה)
המצרכים
- 2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
- 150 גרם שזיפים
- 150 גרם משמשים
- 150 צימוקים
- 150 גרם אגוזי מלך
- 150 גרם שקדים מולבנים
- ½ כוס שומשום
- אפשר להוסיף קשיו חמוציות בוטנים
- מעט פלפל שחור גרוס
- 3 כפות סילאן
- 2 כפות סוכר
- 1 מקל קינמון
- 3 כוכבי אניס
- ¼ כפית כורכום
- 4 כפות שמן
- 2 כוסות מים
- ¼ כפית מלח
אופן ההכנה
- מטגנים את הבצל עם שמן עד לקבלת גוון שחום, ואז מוסיפים את הפיצוחים ומטגנים כ-3 דקות.
- מוסיפים את הסילאן והסוכר ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים ואז מכניסים את המקל קינמון והאניס. מתבלים בכורכום מלח פלפל שחור גרוס.
- מביאים לרתיחה, ואז מבשלים על אש בינונית להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים.
- מומלץ כתוספת לאורז לבן או לקוסקוס. הטנזיה מתאימה גם למילוי עוף

שאלות נפוצות: טנזיה מרוקאית
האם אפשר להקפיא? אפשר בהחלט. |
האם מתאים גם לצד כבש מבושל? מתאים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין דרך מבורכת יותר מלפתוח שנה חדשה מלהכין מתכונים מיוחדים ועשירי טעמים!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- שטרודל תפוחים וקינמון
- סלמון בתנור הכי מרשים
- עוגת עקיצת הדבורה מפנקת
- עוגת תפוחים גבוהה ומרשימה
- מתכון עוגת דבש של פעם
- פאי תפוחים פריך וטעים
- עוד מתכונים לראש השנה קלים ומפנקים מחכים באתר,
אז כנסו ותאספו לכם כמה מתכונים מפנקים שיעשו לכם את השנה מבורכת יותר!
מקור: טנזיה מתכון – נועם זיגדון
מוזמנים לעקוב: פשוט לבשל עם נועם זיגדון
יש עניין לפי הקבלה לא לאכול אגוזים בראש השנה
טעים גם בלי
היי ניצה,
נכון, אבל אנחנו בעד שאיש איש באמונתו יחיה.
שנה טובה!
יש תחליף למשמשים?
האם זנגוויל מסוכר מתאים?
היי צפי,
למי שאוהב בהחלט כן, בהצלחה 🙂
כתוב 3 פרחי אנאיס.
האנאיס מאוד דומיננטי באוכל.
3 סלט ה3בה?
היי יעל, יוצא טעים עם 3 כוכבי אניס, אבל אם פחות מתחברים לטעם בהחלט אפשר להפחית.
מקווים שעזרנו, בהצלחה ובתיאבון!
צוות מתוקים