Go Back
קרואסון ביתי מבצק משגע

קרואסון ביתי מבצק משגע ונוח

קרואסון ביתי קל מבצק נוח לעבודה. טעים בטירוף וניתן למלא בכל מילוי שרוצים!
ציון 4.50 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: עינת חנניה

המצרכים

  • 1 קילו קמח תופח
  • 1 כף שמרים
  • ½ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • ½ כוס שמן
  • 3 ביצים (L)
  • 2 חבילות חמאה (200 גרם/מחמאה לפרווה רכה)
  • ½2 כוסות מים פושרים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 חבילה חמאה רכה (100 גרם - למריחה)

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • ½1 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון טרי

למילוי קינמון:

  • 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם )
  • 2 כפות קינמון (טחון)
  • 3 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • בתחילה נשים את השמרים עם 2 כוסות המים וכף סוכר, נערבב ונחכה להתפחה.
  • אחרי התפחת השמרים נשים את הקמח ואת שאר המצרכים חוץ מהמלח נתחיל ללוש עד להטמעה הסדר ונערבב עד להטמעה.
  • כשהבצק נפרד מהדפנות נעצור ונפזר מעל את המלח ונשים שוב עד לקבלת בצק נעים ולא דביק.
  • נפזר מעט קמח ונתפיח כחצי שעה.
  • מורידים נפח ונרדד ונמרח חמאה רכה, נקפל כמו ספר ונרדד מעט ונכניס למקרר עטוף בניילון נצמד.
  • אחרי שעה שוב נוציא, נחצה ל-4 , נרדד ויוצרים רוגלעך או קרואסונים או רולדה.
  • נתפיח שוב על תבנית אפייה ואופים על 180 מעלות עד להזהבה.
  • נמרח סירופ, להכנת הסירופ נבשל את הרכיבים על הגז עד לקבלת סירופ.

למילוי קינמון:

  • מערבבים את הקינמון והסוכר יחד עד לאיחוד.
  • את החמאה נמרח על הבצק בנדיבות ומעל נפזר את תערובת הקינמון.
  • נבריש ונכסה את כל הבצק. נגלגל לרולדה ונחתוך וניצור שושנה ונניח להתפחה.
  • נמרח ביצה טרופה עם מעט מים וסוכר וניל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.