סלט עלי סלק מנגולד מרוקאי
סלט עלי סלק מנגולד, שמככב על שולחן ארוחת השבת בכל בית מרוקאי! סלט טעים ומזין מאוד!
עלי סלק מנגולד או סלק עלים עשירים מאוד בוויטמינים והערך התזונתי שלהם גבוה מאוד. נוסף על הוויטימינים, המינרלים והסיבים התזונתיים הם תורמים לאיזון הסוכר בדם.
נוסף על הערכים התזונתיים של עלי המנגולד, הסלט כשלעצמו עשיר וטעים ואי אפשר שלא לזלול אותו בכל פעם מחדש. אצלנו הוא סלט ירוק שחובה להכין בכל ארוחת שבת ואחרי שתטעמו אותו, הוא יהיה סלט חובה גם אצלכם!
למה באמת כדאי לכם: סלט מנגולד
-
- סלט בריא, מזין ועשיר בערכים תזונתיים גבוהים!
- סלט מנגולד מרוקאי אסלי שמזכיר את ארוחת השבת של סבתא!
- כל כך קל להכנה שאי אפשר לוותר עליו!
- סלט עלי סלק מרוקאי טעים שמשדרג כל ביס בארוחת השבת ותורם להנאה מירבית!
שורה תחתונה: קל להכנה, טעים ומזין במיוחד שקשה לעמוד בפיתוי וחייבים להכין לארוחת השבת!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
סלט עלי סלק מנגולד מרוקאי
המצרכים
מצרכים
- 2 חבילות עלי סלק ירוק
- 6 שיני שום
- 5 כף שמן
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה (אפשר גם חריפה)
- 1 כפית כמון
- מעט צילי גרוס (לא חייב)
- 1/4 כפית מלח לימון או לימון סחוט
- 1 לימון
אופן ההכנה
- לשטוף טוב טוב את העלים עם הגבעול, לקצוץ, להרתיח ולסנן.
- לטגן ששה שיני שום קצוצים.
- להוסיף את העלים והגבעולים מסוננים ונמשיך לטגן.
- לערבב ולתבל: מלח, פלפל, כפית פפריקה, כמון, מלח לימון או לימון סחוט ,צ'ילי גרוס - להמשיך לערבב עד גמר הנוזלים.
הבמה כולה שלכם:
סלט מנגולד
״סלט מעולה אורה המקסימה אני הכנתי בפסח שעבר וגם השנה אכין – תודה רבה מהממת״
אמירה חתן
"אני אוהבת אותו כל השנה אני מכינה טעים מאד כל הכבוד לך אלופה."
יהודית טובול
"סלט מעולה כל הכבוד".
אורנה זוהרי
רק עוד דבר אחד אחרון!
ארוחה מושלמת היא ארוחה מלאה ומגוונת בסלטים, שמשדרגים אותה עם כל ביס!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מעדיפים סלטים טעימים אבל שונים?
עוד מתכוני תוספות קלים וטעימים מחכים לכם באתר. אל תפספסו!
מקור: אורה ארגוב
תודה לך על המתכון המושלם 😊
היי מירי,
תענוג לדעת שנהנית מהסלט 🙂
שש שיני שום. לא ששה
היי,
תודה רבה ששמת לב לטעות 🙂
נכון אומרת רוחמה באמת מקלפים את החלק הלבן וגם שיטה נוספת , את החלק הלבן, הגבעולים, קוצצים קטן ומטגנים אותם קודם לריכוך ורק לאחר מכן מוסיפים את העלים ואפשר כמובן גם לבשל אותם העיקר המטרה שיהיו רכים
היי רותי,
תודה רבה על התגובה שלך, שמחים ששיתפת אותנו בטיפ החשוב הזה 🙂
חבל שמטגנים את העלים. אני לא מטגנת אותם והסלט מספיק טעים. הטיגון מחמצן ומזיק . גם למי שיש צרבות, למי שהכבד לא במיטבו, ובכלל בשביל מה אם אפשר לאכול ירוק לא מטוגן? ירק בריא הופך לירק מחומצן ומזיק
היי גילי,
תודה על התגובה שלך.
אנחנו מניחים שזה בסופו של דבר עניין של טעם 🙂
הי, האם אפשר להכין אותו יום-יומיים מראש ולשמור בקופסא במקרר או שעדיף להגיש מיד?
היי עינת!
את בהחלט יכולה לשמור יום-יומיים לפני שמגישה. לדעתנו הוא טעים יותר ביום למחרת, אז ברור שנהיה בעד 😉
בהצלחה 🙂
בקשר לסלט מנגולד אני ממוצא מרוקאי אסלי ומכינה כל השנה את הסלט הזה הכל רשום נכון רק בקשר לנקיון הגבעולים אצלנו נוהגים לקלף בעדינות את הגבעול הלבן ושוטפים היטב כמובן מחשש חרקים.תודה
היי רוחמה, תודה רבה על הטיפ, חשוב מאוד 🙂
נשמח אם תצטרפי לקבוצת הפייסבוק שלנו ותתרמי לכולנו מחוכמת המטבח שלך!
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/