צלי בקר עם פטריות: חגיגי וקל
ראש השנה מתקרב? אירוח חגיגי בפתח? אווירת סתיו קרירה בחוץ? אין כמעט שולחן שלא ישמח להתפאר במנה מהממת של צלי בקר עם פטריות וערמונים.
מנה סופר מושקעת אבל עם מעט השקעה, מושלמת לארוחת חג מיוחדת ומצטיינת בטעמים עסיסיים בטירוף של נתחי בשר כתף איכותי ורך, פטריות וערמונים מפוצצים בטעמים אדמתיים משובחים, ומרקם נמס בפה שעושה חגיגה בעיניים ובבטן…
מושלם לצד אורז לבן או צהוב, תפוחי אדמה ובטטה אפויים בתנור וסלט טבולה רענן ועשיר.
למה באמת כדאי לכם: צלי בקר
- לערב ראש השנה, לכל ערב חג, לאירוח חגיגי מרשים או סתיו לערב סתווי וקריר
- אין שולחן שלא ישמח להתפאר במנה המהממת הזו
- מרקם נמס בפה שעושה חגיגה בעיניים ובבטן…
שורה תחתונה: אמנה סופר מושקעת, עם מעט השקעה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? צלי בקר
צלי בקר עם פטריות: חגיגי וקל
המצרכים
- ½1 קילו בשר כתף מספר 5 פרוס לפרוסות
- 1 בצל גדול
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף אבקת מרק
- ½ כפית פלפל שחור
- כפית פפריקה אדומה
- ½ כפית כפית כורכום
- 1 קופסה פטריות
- 1 חבילה ערמונים מוכנים
אופן ההכנה
- שמים את פרוסות הבשר בקערה עם מעט שמן, מים ומלח עד שהכל נקי, מסננים ומכניסים לסיר לחץ עם מים עד גובה הבשר. מבשלים כ-45 דקות ומשחררים מהלחץ של הסיר.
- בסיר אחר מטגנים בצל קצוץ עם 3 כפות שמן זית עד השחמה, ומוסיפים אבקת מרק, פלפל שחור, פפריקה אדומה וכורכום
- מערבבים ומוסיפים את פרוסות הבשר וגם מים מהתבשיל בו התבשל הבשר עד גובה הבשר.
- מוסיפים פטריות וערמונים, מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל עד לריכוך מלא ושנשאר מעט רוטב.
רק עוד דבר אחד אחרון!
איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- שטרודל תפוחים וקינמון
- סלמון בתנור הכי מרשים
- עוגת עקיצת הדבורה מפנקת
- עוגת תפוחים גבוהה ומרשימה
- מתכון עוגת דבש של פעם
- פאי תפוחים פריך וטעים
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לראש השנה מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: צביה אורן
רע!
הבו מתכון משובח נטול אבקות מרק.
היי משה,
היום ניתן לקנות אבקות מרק איכותיות וטבעיות ללא חומרים מסוכנים.
בנוסף, אין חובה להשתמש באבקת מרק, אפשר בהחלט לוותר.
בהצלחה 🙂
אבקת מרק עוף ופירות מקופסת שימורים?
ציון 0.
היי,
אנחנו מבינים מה את אומרת, עם זאת כך בחרה בעלת המתכון להכין את הצלי שלה.
אפשר תמיד להחליף למצרכים שאת מעדיפה ולוותר על אבקת המרק!
בהצלחה 🙂