|

בצק שמרים מושלם לכל מטרה

בצק שמרים טעים במיוחד שמתאים לכל מאפה! מתכון קל שכל אחד יכול להכין!
בהשראת: דנה סברו
ציון 4.40 על ידי 46 דירוגים
בצק שמרים מושלם לכל מטרה

בצק שמרים מושלם לחלות, פיצות, פוקאצ'ות או כל מאפה שמרים שמתחשק! אין בצק רך וטעים מזה!

בצק שמרים הוא הבצק הכי טעים שיש לטעמי ורבים יסכימו איתי, אבל לא כל בצק שמרים יוצא מושלם בכל פעם שמכינים. אחרי שהכנתי עשרות מאפים מבצק שמרים, מצאתי מתכון לבצק שמרים מושלם שיוצא מטריף ומתאים לכל מאפה שרק מתחשק.

המתכון קל וברור להכנה, ואם תעקבו אחר שלבי ההכנה תקבלו בצק שמרים כל כך מושלם, רך וטעים שרק נשאר לכם לבחור מה להכין ממנו!

בצק שמרים מושלם לכל מטרה
צילום: דנה סברו

למה באמת כדאי לכם: בצק שמרים מושלם

  • אין בצק טעים יותר מבצק שמרים שנעשה כראוי!
  • אפשר להכין כל מאפה שרוצים והבצק תמיד יוצא רך וטעים!
  • אפשר להכין כמות בצק מכובדת ולהכין כמה מאפים שונים!
  • ניתן להקפיא חלק מהבצק ולשלוף בכל רגע נתון!

שורה תחתונה: במקום לחפש מתכון אחר בכל פעם שרוצים להכין מאפה, מכינים בצק אחד לכמה מאפים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

בצק שמרים מושלם לכל מטרה

בצק שמרים מושלם לכל מטרה

בצק שמרים טעים במיוחד שמתאים לכל מאפה! מתכון קל שכל אחד יכול להכין!
ציון 4.40 על ידי 46 דירוגים
לדרג
באדיבות: דנה סברו

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כף מלח
  • ½ כוס שמן
  • ½ ליטר מים

אופן ההכנה

  • מערבבים יחד את כל החומרים. נזהרים שהמלח לא ייגע בשמרים ישר.
  • לשים עד לבצק אחיד. ומתפיחים.
  • עושים צורות או כל מה שתרצו, ואז התפחה שניה.
  • למרוח מעל ביצה ומה שרוצים.
  • מכניסים לתנור של 180 מעלות עד שמוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בצק שמרים מושלם לכל מטרה 

אבקת אפייה? לא שמרים?
אבקת אפיה זה רעיון נהדר כי זה הופך את הבצק לממש אוורירי. בנוסף יש גם כף וחצי שמרים.
איך יוצא צבע יפה בחלות?
מורחים ביצה טוב טוב ושמים את זה בחלק העליון של התנור.
לשים ביד או במיקסר?
2 קילו לא נכנס למיקסר אז לשים ביד, אבל אם עושים קילו אז מיקסר לגמרי עושה את העבודה.
לא יוצא מתוק למאפים המלוחים?
יוצא קצת מתוק, מזכיר כמו בריוש. ואיכשהו זה לגמרי עובד! מומלץ לנסות.
כמה זמן התפחה ?
ממש משתנה מפעם לפעם, שימי לב שזה מכפיל את הנפח ב – 2 הפעמים.

 


הבמה כולה שלכם:
בצק שמרים מושלם לכל מטרה
צילום: פולינה גבריאלוב

"הכנתי !!! את פשוט מלכה – תודה!"
פולינה גבריאלוב

בצק שמרים מושלם לכל מטרה
צילום: אורלי אנגל

"הלכתי בדרכך…!"
אורלי אנגל

בצק שמרים מושלם לכל מטרה
צילום: דנה סברו
בצק שמרים מושלם לכל מטרה
צילום: דנה סברו
בצק שמרים מושלם לכל מטרה
צילום: דנה סברו
בצק שמרים מושלם לכל מטרה
צילום: דנה סברו

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין כמו לדעת שהילדים שלנו מקבלים רק את הטוב ביותר ורק את האיכותי ביותר!

עוד מתכונים מעניינים באתר

עוד מאפים ולחמים איכותיים מחכים באתר,
אז כנסו ותאספו לכם כמה מתכונים שיראו לילדים שלכם שמגיע להם הטוב ביותר שיש!

מקור: Dana Sbero

Similar Posts

27 Comments

    1. היי נעה,
      אנחנו לא ממליצים להכין את הבצק מ-100% קמח מלא, אלא ביחס של 50-50.
      לגבי המים, אם את עושה רק מקמח מלא, כדאי להוסיף 1/3 כוס בהדרגה ולעצור כשהבצק רווי דיו.
      בהצלחה 🙂

    1. היי מירית,
      שתי כוסות לפי כוס מידה אוניברסלית (240 מ"ל כוס אחת, 480 מ"ל שתי כוסות).
      בהצלחה 🙂

  1. היי אני הוספתי מעט משפר אפייה וגם אבקת אפייה אבל מפחדת שעשיתי טעות.. האם הבצק יתפח עדיין? /:

    1. היי אלין, גם משפר האפייה וגם האבקה תורמים לתפיחה, אם הכמות בסה"כ של שניהם דומה לדרישות המתכון אז הבצק אמור לצאת בסדר גמור, בהצלחה ובתיאבון!

    1. היי רחל!
      התפחה ראשונה של שעה, שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
      התפחה שניה של חצי שעה.
      בהצלחה 🙂
      נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל כל יום מתכונים חדשים!

  2. כתוב ק"ג קמח, או שהמתכון ל2 ק"ג כי אין סיפרה ליד הק"ג.
    אני שואלת, היות ומישהו כתב על שני ק"ג

  3. היי מתכון מנצח תודה רבה
    עם אני משתמשת הבצק שמרים של אוסם צריך להוסיף אבקת אפייה?

    1. נכון, מכיוון שזה קמח עם שמרים יבשים ועדיין צריך להוסיף את האבקת אפייה.

4.40 from 46 votes (46 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements