בצק שמרים מושלם לכל מטרה
בצק שמרים מושלם לחלות, פיצות, פוקאצ'ות או כל מאפה שמרים שמתחשק! אין בצק רך וטעים מזה!
בצק שמרים הוא הבצק הכי טעים שיש לטעמי ורבים יסכימו איתי, אבל לא כל בצק שמרים יוצא מושלם בכל פעם שמכינים. אחרי שהכנתי עשרות מאפים מבצק שמרים, מצאתי מתכון לבצק שמרים מושלם שיוצא מטריף ומתאים לכל מאפה שרק מתחשק.
המתכון קל וברור להכנה, ואם תעקבו אחר שלבי ההכנה תקבלו בצק שמרים כל כך מושלם, רך וטעים שרק נשאר לכם לבחור מה להכין ממנו!
למה באמת כדאי לכם: בצק שמרים מושלם
- אין בצק טעים יותר מבצק שמרים שנעשה כראוי!
- אפשר להכין כל מאפה שרוצים והבצק תמיד יוצא רך וטעים!
- אפשר להכין כמות בצק מכובדת ולהכין כמה מאפים שונים!
- ניתן להקפיא חלק מהבצק ולשלוף בכל רגע נתון!
שורה תחתונה: במקום לחפש מתכון אחר בכל פעם שרוצים להכין מאפה, מכינים בצק אחד לכמה מאפים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
המצרכים
- 1 קילו קמח
- ¾ כוס סוכר
- ½1 כפות שמרים יבשים
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כף מלח
- ½ כוס שמן
- ½ ליטר מים
אופן ההכנה
- מערבבים יחד את כל החומרים. נזהרים שהמלח לא ייגע בשמרים ישר.
- לשים עד לבצק אחיד. ומתפיחים.
- עושים צורות או כל מה שתרצו, ואז התפחה שניה.
- למרוח מעל ביצה ומה שרוצים.
- מכניסים לתנור של 180 מעלות עד שמוכן.
שאלות נפוצות: בצק שמרים מושלם לכל מטרה
אבקת אפייה? לא שמרים? אבקת אפיה זה רעיון נהדר כי זה הופך את הבצק לממש אוורירי. בנוסף יש גם כף וחצי שמרים. |
איך יוצא צבע יפה בחלות? מורחים ביצה טוב טוב ושמים את זה בחלק העליון של התנור. |
לשים ביד או במיקסר? 2 קילו לא נכנס למיקסר אז לשים ביד, אבל אם עושים קילו אז מיקסר לגמרי עושה את העבודה. |
לא יוצא מתוק למאפים המלוחים? יוצא קצת מתוק, מזכיר כמו בריוש. ואיכשהו זה לגמרי עובד! מומלץ לנסות. |
כמה זמן התפחה ? ממש משתנה מפעם לפעם, שימי לב שזה מכפיל את הנפח ב – 2 הפעמים. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי !!! את פשוט מלכה – תודה!"
פולינה גבריאלוב
"הלכתי בדרכך…!"
אורלי אנגל
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין כמו לדעת שהילדים שלנו מקבלים רק את הטוב ביותר ורק את האיכותי ביותר!
עוד מאפים ולחמים איכותיים מחכים באתר,
אז כנסו ותאספו לכם כמה מתכונים שיראו לילדים שלכם שמגיע להם הטוב ביותר שיש!
מקור: Dana Sbero
אם עושים עם קמח מלא, שמים מוות נוח חוות יותר מים?
היי נעה,
אנחנו לא ממליצים להכין את הבצק מ-100% קמח מלא, אלא ביחס של 50-50.
לגבי המים, אם את עושה רק מקמח מלא, כדאי להוסיף 1/3 כוס בהדרגה ולעצור כשהבצק רווי דיו.
בהצלחה 🙂
רשום חצי ליטר מים, בכמה כוסות מדובר?
היי מירית,
שתי כוסות לפי כוס מידה אוניברסלית (240 מ"ל כוס אחת, 480 מ"ל שתי כוסות).
בהצלחה 🙂
היי, כמה זמן אפיה
היי שושנה,
כחצי שעה בערך, עד שהבצק מזהיב.
בהצלחה 🙂
אפשר מיץ תפוזים במקום מים??
היי אור,
אכן כן, בהצלחה 🙂
מה עם ביצים? לא ראיתי במתכון?
היי ורד,
בבצק אין ביצים, אבל אפשר למרוח אם רוצים מעל לפני האפייה.
בהצלחה 🙂
שנים שאני מכינה בצקים, זה הבצק הכי מושלם שיצא לי עד היום♡
תודה לך!
שמחים שאהבת מייטל בתיאבון! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם ניתן להקפיא את הבצק אחרי התפחה שניה
היי,
אכן כן, בהצלחה 🙂
היי אני הוספתי מעט משפר אפייה וגם אבקת אפייה אבל מפחדת שעשיתי טעות.. האם הבצק יתפח עדיין? /:
היי אלין, גם משפר האפייה וגם האבקה תורמים לתפיחה, אם הכמות בסה"כ של שניהם דומה לדרישות המתכון אז הבצק אמור לצאת בסדר גמור, בהצלחה ובתיאבון!
כמה זמן את מתפיחה? הבצק נראה מווושלם!! תודה!
היי רחל!
התפחה ראשונה של שעה, שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
התפחה שניה של חצי שעה.
בהצלחה 🙂
נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל כל יום מתכונים חדשים!
מים חמימים או קרים?
היי,
טמפ' החדר.
בהצלחה 🙂
כתוב ק"ג קמח, או שהמתכון ל2 ק"ג כי אין סיפרה ליד הק"ג.
אני שואלת, היות ומישהו כתב על שני ק"ג
קילוגרם אחד של קמח. בהצלחה ובתיאבון!
הי הבצק טוב גם לרוגלך?
שלום,
הייתם מכינים עם הבצק הזה עוגיות שושנים (העוגיות במילוי קציפה)?
היי שירן, בבקשה כמה מתכונים של עוגיות שושנים שבטוח תאהבי: https://metukimil.co.il/?s=%D7%A9%D7%95%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D
היי מתכון מנצח תודה רבה
עם אני משתמשת הבצק שמרים של אוסם צריך להוסיף אבקת אפייה?
נכון, מכיוון שזה קמח עם שמרים יבשים ועדיין צריך להוסיף את האבקת אפייה.