| |

עוגת סולת חגיגית עם שקדים

עוגת טישפישטי, עוגת סולת עם אגוזים ושקדים, קלה להכנה וטעימה בטירוף!
בהשראת: לימור עזאווי
ציון 4.46 על ידי 22 דירוגים
עוגת סולת עם שקדים (טישפישטי)

עוגת טישפישטי עם שקדים – עוגת סולת בחושה, מטריפה וחגיגית שחובה להכין!

החגים כבר באופק ולא יודעת מה איתכם, אבל אני כבר מכינה לי רשימה של המתכונים שיככבו אצלי בחג. אחת הכוכבות הטעימות היא עוגת טישפישטי עם שקדים. 

העוגה עשויה מסולת, אגוזים ושקדים, ספוגה בסירופ דבש טעים וכל ביס ממנה הוא טירוף על־חושי!

מתכון מאוד מדויק וקל להכנה והיא העוגה הכי שווה להגשה בחג! כל כך טעימה שאולי כבר יתחשק לכם להכין עכשיו!

עוגת סולת עם שקדים (טישפישטי)
צילום: לימור עזאווי

למה באמת כדאי: עוגת סולת עם שקדים

  • טישפישטי מתכון טעים וחגיגי בדיוק לתקופת החגים שבדרך!
  • שילוב טעמים משגע שעושה חשק לאכול עוד ועוד!
  • אפשר להכין את העוגה פרווה והיא יוצאת טעימה באותה מידה בדיוק!
  • מתכון מאוד קל להכנה שלא יפריע לשאר ההכנות לחגים!

שורה תחתונה: זה הזמן לפנק ולהתפנק כראוי! תכינו את העוגה הזו ועשיתם צעד ראשון לפינוק מושלם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת סולת עם שקדים (טישפישטי)

עוגת סולת חגיגית עם שקדים

עוגת טישפישטי, עוגת סולת עם אגוזים ושקדים, קלה להכנה וטעימה בטירוף!
ציון 4.46 על ידי 22 דירוגים
לדרג
באדיבות: לימור עזאווי

ציוד

מידה: כוס חד פעמי חמה

המצרכים

  • 3 כוסות קמח
  • 3 כוסות סולת
  • 1 חבילה חמאה/מרגרינה מחמאה (200 גרם )
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)

למילוי

  • אגוזי מלך קצוצים (300 גרם )
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף קינמון

לסירופ

  • 1 כוס מים
  • ½1 כוס סוכר
  • 1 כפית לימון

אופן ההכנה

  • בקערה להכניס את הקמח, סולת, אבקת אפייה.
  • בקערה אחרת נמיס במיקרוגל את החמאה והכוס שמן.
  • כשהחמאה נמסה לשפוך לתוך התערובת היבשים ונוסיף את הכוס מים הרותחים ונערבב עם כף בגלל העיסה החמה.
  • לאחר מכן נלוש ביד לעיסה אחידה (הבצק ייצא שומני וזה בסדר).
  • בקערה נוספת נכניס את האגוזים, קינמון, והסוכר ונערבב עם כף.
  • נחמם תנור מראש 180 מעלות.
  • נשטח בתבנית חצי מהבצק ונשטח לאורך כל התבנית במורה אחידה.
  • נפזר את התערובת האגוזים שהכנו בקערה.
  • מעל התערובת נשטח את החצי השני של הבצק בצורה אחידה מעל כל התערובת.
  • לחתוך למעויינים לפני האפייה.
  • ולהכניס לתנור למשך 40 דקות , נוציא מהתנור ונשפוך את הסירופ בעוד שהעוגיות חמות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת סולת עם שקדים

גם חמאה וגם שמן?
הסולת סופג את הכל ויוצא טעים ביותר.
מה זה בדיוק?
היא עוגה בעלת שתי שכבות עם תערובת אגוזים, למיטב ידיעתי היא קינוח טורקי או בולגרי, היא שונה מעוגת סולת.
מוזגים סירופ חם על העוגה כשהיא חמה?
לא כשהסירופ קר על עוגיות חמות.
זה מספיק כוס ומים וכוס וחצי סוכר?
כן אבל מי שאוהבת ממש מתוק יכולה לעשות כפול.

 

עוגת סולת עם שקדים (טישפישטי)
צילום: לימור עזאווי

רק עוד דבר אחד אחרון!

בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על קינוח טעים, קליל ופשוט להכנה לצד כוס קפה קר ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.

עוד קינוחים קלים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!

מקור: Limor Azawi

Similar Posts

12 Comments

  1. 5 stars
    עברתי על כל המתכונים ברשת .. בכולם מדובר בעוגת סולת מסוגים שונים .. המתכון הזה הוא עוגת טישפשטי ולא משהו אחר..
    אין על המתכון הזה !!!!! הכנתי לפי המתכון במדוייק רק ללא המרגרינה יצא מעולה .. מכינה כך כבר שנים.
    לציין ש-
    כוס קמח =140 גרם.
    כוס סולת = 180 גרם

    1. היי אתי,
      שמחים מאוד שאת נהנית מהמתכון הזה!! ותודה רבה על כל הטיפים והמידע שחלקת איתנו 🙂
      מוזמנת להעלות תמונות בקבוצה 🙂

  2. זו לא עוגת טישפישטי. – המקור טורקיה
    הטישפשטי המקורי עשוי מהתוכן הפנימי של לחם לבן המושרה בשמן.
    הלחם החליף את הקמח ולזה הוסיפו אגוזים, קינמון וסוכר.
    במקור העוגה מאד "כבדה" למאכל , במיוחד כשהיא היתה מוצפת בסירופ מתוק, אבל היתה טעימה מאד.
    סבתא שלי ז"ל היתה נוהגת להכין אותה בעיקר בפורים.
    כיום אנחנו מכינים אותה עם קמח ולא לחם ובפסח עם פירורי מצה.
    היה חשוב לי לתקן את השם של העוגה ולייחס אותה לשם המקורי.

    1. היי שוש,
      תודה רבה על התגובה שלך.
      האמת היא שהעוגה הטורקית במקורה עשויה מקמח שקדים, והגרסה הרווחת בארץ היא בכלל זו שעשויה מסולת.
      כמו בכל מאכל עם היסטוריה ארוכה, גם לטישפישטי יש הרבה מאוד גרסאות ולכן אנחנו לוקחים בחשבון את כולן ללא יוצא מן הכלל 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?