Go Back
עוגת סולת עם שקדים (טישפישטי)

עוגת סולת חגיגית עם שקדים

עוגת טישפישטי, עוגת סולת עם אגוזים ושקדים, קלה להכנה וטעימה בטירוף!
ציון 4.46 על ידי 22 דירוגים
באדיבות: לימור עזאווי

ציוד

מידה: כוס חד פעמי חמה

המצרכים

  • 3 כוסות קמח
  • 3 כוסות סולת
  • 1 חבילה חמאה/מרגרינה מחמאה (200 גרם )
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)

למילוי

  • אגוזי מלך קצוצים (300 גרם )
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף קינמון

לסירופ

  • 1 כוס מים
  • ½1 כוס סוכר
  • 1 כפית לימון

אופן ההכנה

  • בקערה להכניס את הקמח, סולת, אבקת אפייה.
  • בקערה אחרת נמיס במיקרוגל את החמאה והכוס שמן.
  • כשהחמאה נמסה לשפוך לתוך התערובת היבשים ונוסיף את הכוס מים הרותחים ונערבב עם כף בגלל העיסה החמה.
  • לאחר מכן נלוש ביד לעיסה אחידה (הבצק ייצא שומני וזה בסדר).
  • בקערה נוספת נכניס את האגוזים, קינמון, והסוכר ונערבב עם כף.
  • נחמם תנור מראש 180 מעלות.
  • נשטח בתבנית חצי מהבצק ונשטח לאורך כל התבנית במורה אחידה.
  • נפזר את התערובת האגוזים שהכנו בקערה.
  • מעל התערובת נשטח את החצי השני של הבצק בצורה אחידה מעל כל התערובת.
  • לחתוך למעויינים לפני האפייה.
  • ולהכניס לתנור למשך 40 דקות , נוציא מהתנור ונשפוך את הסירופ בעוד שהעוגיות חמות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.