| | |

עוגת מייפל פקאן אלוהית

סופר טעימה, תודות לאגוזי פקאן שמפזרים עליה וסירופ המייפל החלומי שיוצקים עליה!
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
עוגת מייפל פקאן אלוהית

העוגה שתמחאו לה כפיים כשמוציאים מהתנור! עוגת מייפל פקאן עסיסית וסופר טעימה,

הכל תודות לאגוזי פקאן שמפזרים עליה וסירופ המייפל החלומי שיוצקים עליה שהיא יוצאת חמה מהתנור.

עוגת מייפל פקאן במתכון מאוד פשוט וקל, אין נפש שלא תתאהב בעוגה זו!

ספר המתכונים של מור ויצמן

עוגת מייפל פקאן אלוהית
צילום: מור ויצמן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת מייפל פקאן אלוהית

עוגת מייפל פקאן אלוהית

סופר טעימה, תודות לאגוזי פקאן שמפזרים עליה וסירופ המייפל החלומי שיוצקים עליה!
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
לדרג
כמות 1 פס עוגה

ציוד

תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 3 שקיות סוכר וניל (30 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה/כוס מיץ תפוזים (לפרווה) (200 מ"ל )
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח תופח
  • ½ כוס שמן
  • סירופ מייפל (לפי הטעם)
  • אגוזים/פקאן/קינמון (מעט )

אופן ההכנה

  • נחמם תנור על 180 מעלות.
  • נערבב בקערה את כל החומרים למעט המייפל והאגוזים עד שנקבל תערובת חלקה ללא גושים.
  • יש לצקת לתבנית אינגליש קייק משומנת ואז נפזר מעל את האגוזים/פקאן עם הקינמון.
  • נכניס לתנור למשך 30-35 דקות עד שקיסם יוצא נקי.
  • מיד לאחר הוצאת העוגה מהתנור נעשה חורים עם שיפוד או עם קיסם ונצוק עליה את המייפל בנדיבות.
  • המייפל נספג לתוך העוגה ושומר עליה לחה וטעימה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת מייפל פקאן

לא יוצא מאוד מתוק כוס סוכר ומייפל?
ממש לא היא ממש טעימה ולא מתוקה מדי.
צריך להפריד ביצים?
לא.
לערבב רגיל? או בעזרת מיקסר?
לערבב רגיל לא צריך מיקסר.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת מייפל פקאן אלוהית
צילום: מיכל מוספי

"עשיתי אותה היום….עוגה חלומית וקלה!"
מיכל מוספי

עוגת מייפל פקאן אלוהית
צילום: נטלי בדר
"גם אני הכנתי! שבת שלום !"
נטלי בדר
עוגת מייפל פקאן אלוהית
צילום: מור ויצמן

רק עוד דבר אחד אחרון!

בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על קינוח טעים, קליל ופשוט להכנה לצד כוס קפה קר ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.

עוד קינוחים קלים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!

 

מקור: Mor Weizman 

Similar Posts

22 Comments

  1. היי נראה לי שתבנית אינגליש קייק חד״פ זה קטן מידי להכיל את הבלילה,
    העוגה עלתה ממש ובפנים נשארה לא מוכנה.. השארתי על חום נמוך בתקווה שיעזור לאפייה.

    1. היי יעל,
      אפשר להבא לאפות בחום נמוך יותר (160-170 מעלות) למשך זמן ארוך יותר, זה יעזור.
      בהצלחה!

    1. היי לידור,
      המתכון מיועד לתבנית אינגליש אחת אבל אפשר בכיף להכפיל את הכמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל בינוני.
      בהצלחה!!

  2. העוגה יצאה גבוהה וכשהוצאתי מהתנור היא צנחה לגמרי ולא נאפתה בחלק התחתון. לפני האפייה היא נראתה לי נוזלית מידי. יכול להיות שחסר קמח לתערובת ?

    1. היי אביבה,
      ממליצים בפעם הבאה לאפות על חום נמוך יותר למשך זמן רב יותר, וכן לתת לעוגה להתקרר בתנור.
      אם עדיין יש בעיה, אנא עדכני אותנו.
      בהצלחה 🙂

  3. כוס סוכר על עוגה אחת של אינגליש קייק, זה לא מוגזם? אני בדרך כלל שמה מקסימום כטס אחת עבור 2 עוגות אינגליש קייק…

    1. היי אתי,
      אנחנו איתך בקטע של הסוכר אבל צריך להבין שזה גם עניין של טעם. יש אנשים שאוהבים את העוגות שלהם מתוקות מאוד.
      בכל מקרה, תמיד אפשר להוריד בסוכר אם רוצים.
      תודה על התגובה שלך 🙂

  4. נראה מעולה!!
    רציתי לשאול איך ניתן לאחסן את העוגה אם קרה והעוגה לא חוסלה באותו רגע ? 🙂
    צריך לשמר במקרר? בתוך קופסא עם מכסה בטמפ' החדר?

    1. תלוי כמה מהר אוכלים את העוגה. בד"כ ניתן לשמור עוגה בטמפרטורת חדר 1-2 ימים, ובמקרר בצורה אטומה היא תחזיק מעמד עד שבוע.

  5. עשיתי ויצא מקסים!! תודה.. בשלב הראשון הקצפתי את הביצים עם הסוכר כ 5 דקות ואז הוספתי את שאר החומרים, והקפדתי לא ערבב יותר מידי אחרי הקמח.. יצא מטורף

  6. בסד
    שלום רב
    הכנתי את העוגה מספר פעמים וכשהיא יוצאת טובה ואוורירית היא מדהימה.
    יחד עם זאת ישנם פעמים שהעוגה יוצאת כמו גוש ג'לטיני וצמיגי.
    אשמח מאוד לדעת מה יכולה להיות הסיבה
    תודה רבה

    1. היי נירה, אם העוגה יצאה כבדה דחוסה מדי – ייתכן שהתערובת של העוגה עורבבה יתר על המידה- כשמוסיפים לבלילה את הקמח מערבבים ערבוב קצר וקליל כמה שאפשר ולא מעבר כי לערבב ולערבב יותר מדי פוגע באווריריות העוגה. סיבה שנייה אפשרית היא שהביצים במתכון לא הוקצפו מספיק.הקצפה יותר תפוחה נותנת עוגה אוורירית יותר. בהצלחה בפעם הבאה!

      1. לא כתוב באף מקום במתכון שצריך להקציף את הביצים עם הסוכר.האם המתכון שגוי?

      2. היי רחל,
        אין הקצפה בעוגה הזו, היא הכי פשוטה שיש. אבל כמובן שאפשר להקציף ואחר כך להוסיף בעדינות את שאר המצרכים תוך תנועות קיפול.
        בהצלחה 🙂

  7. הכנתי את העוגה יצאה מתוקה מדייייי
    צריך להוריד 3/4 מכמות הסוכר
    ועוד הכנתי כמות כפולה
    פשוט לא אכיל מרוב שזה מתוק 🙁

    1. היי, אפשר להפחית מכמות הסוכר, וגם הייתכן חשוב לנסות להשתמש באותה כוס מדידה כמו במתכון המקורי, בהצלחה בפעם הבאה!

      1. היי,
        מבינים אותך לגמרי לגבי הסוכר, למרות שזה עניין של טעם אישי.
        בכל מקרה, אפשר בהחלט להוריד בכמות.
        בהצלחה 🙂

    1. אפשר להכין עם סילאן, סירופ קרמל או פשוט לא להשתמש במייפל. בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements