עוף עם אפונה וכרפס
קציצות עוף עם אפונה וכרפס. ארוחה עשירה ומענגת לשבת לפינוק אידיאלי של כל המשפחה!
יש ארוחות שרק מבט בהן או בתמונה שלהן מעלה את החשק לתפוס מזלג ולגנוב מהן ביס. אחת הארוחות שתמיד מפעילה את החשק הזה אצלנו היא ארוחת קציצות עוף עם אפונה וכרפס.
מתכון פשוט להכנה לארוחה מלאה ומענגת במיוחד לשבת! ארוחה עם ניחוח של בית, נחמה והמון־המון אהבה. ארוחה שכולם כל כך אוהבים שאף אחד לא יפסיק לאכול לפני שייגמר הביס האחרון בסיר!
למה באמת כדאי לכם: עוף עם אפונה וכרפס
- ארוחה מלאה בסיר אחד, שמכינים בקלות ומספיקה לכל המשפחה!
- ארוחה מפנקת, מנחמת ומרחיבת לב שתעשה לכולם את השבת!
- ארוחה מושלמת להגשה בערב שבת, עשירה ומלאה בכל טוב!
- כל כך קלה להכנה שלא תאמינו שנשאר לכם זמן להתפנק לפני כניסת השבת!
שורה תחתונה: ארוחה מלאה שהטעמים בה מרחיבים את הלב ושומרים על החיוך והאיחוד המשפחתיים.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוף עם אפונה וכרפס
המצרכים
- 1 שקית אפונה קפואה (600 גרם)
- 5 גבעולי סלרי (חתוכים)
- 1 בצל (לטיגון חתוך)
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 2 כוסות מים רותחים
לקציצות:
- 1 קילו חזה עוף ( טחון ביחד עם שאר המרכיבים)
- 1 גזר
- 1 בצל
- 1 תפוחי אדמה
- 4 עלים של סלרי
- 1 חבילת פטרוזיליה
- 3 כפות קמח מצה (או פירורי לחם רגילים לא מוזהבים)
- 2 ביצים
- 1 בצל (מטוגן קצוץ)
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כף מרק עוף פרווה
- ¼ כפית קינמון
- ¼ כפית גריל עוף
- ¼ כפית כרכום
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה
- נלוש היטב את מרכיבי הקציצה ולתת מנוחה במקרר ל-15 דקות.
- נטגן בצל חתוך עם 3 כפות שמן עד לשקיפות ונוסיף את הסלרי החתוך.
- נערבב ונוסיף את האפונה ושוב נערבב ונתבל: 1 כף כורכום, 1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור.
- נוסיף 2 כוסות מים רותחים ואז נוסיף 1 כף מרק עוף.
- לתת בישול של 20 דקות ואז נוסיף את הקציצות מעל ונמשיך לבשל לא לכסות עד גמר הנוזלים.
שאלות נפוצות: עוף עם אפונה וכרפס
האם מתאים עם בשר בקר? אפשר בלי ביצים? בגלל שלא עובר טיגון? אפשר עם בקר בהחלט חבל לוותר על הביצים אבל אם לא בא לך לכי על זה גם מצוין. |
אפשר אותו מתכון פשוט עם בשר טחון רגיל לא עוף? כן בהחלט יוצא מצוין. |
אפשר עם פולים גם? כן. |
אני רק לא הבנתי מה עושים עם הגזר וכל הירק שמצוין שם? לטחון עם החזה עוף. |
אף פעם לא שמתי סלרי בקציצות. תשימי מאוד טעים תנסי. |
הבמה כולה שלכם:
"איזה קטע בדיוק הכנתי!"
עינת אדרי
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין על ארוחת צהריים משביעה ומזינה למלא את המצברים כמו שצריך – מסכימים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
מחפשים עוד רעיונות? עשרות ארוחות צהריים מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: אורה ארגוב
היי מתכון ניפלא !!
רק ש… יש אפשרות בבקשה שתחלקי את המתכון? למשל כתוב על הקציצות אז תרשמי מה צריך לקציצות מה לרוטב כי הכל כתוב יחד אז קשה להבין, אני סמתי בחזה עוף טחון גזר תפוא בצל מגורד גס פלפל שחור מעט מלח כמון פפריקה מתוקה פירורי מצה וביצה…
כמה עלי סלרי
מענין אך ייצא לי… ותודה מתכונים נהדריםם
היי רונית,
תודה רבה על ההערה, אכן סידרנו את המתכון שיהיה ברור יותר.
מקווים שנהנית מהקציצות!
הכנתי בשישי האחרון, יצא נדיררר תודה רבה!!
היי רותם,
מעולה!! נשמח גם לראות תמונות בקבוצה 🙂
אם אני רוצה להוסיף קצת חמיצות מלימון איך הכי נכון להוסיף וכמה?
היי בתאל,
אפשר לסחוט חצי לימון או לגרד את הקליפה שלו.
בהצלחה 🙂
הי, מה הכמויות של הרכיבים במידה ואני רוצה לעשות חצי קילו עוף טחון ולא קילו?
היי מרי,
להוריד הכל בחצי 🙂
בהצלחה!
אנחנו פריקים של אפונה, אין אצלנו שבת ללא אפונה. אבל הפעם לא קנינו. החיות שבתוך האפונה לא טעימים לנו. הלוואי ויעשו שם סדר ונחזור לאכול אפונה.
היי ענת,
מבינים אותך לגמרי (למרות שיש מותגים אחרים שאפשר לסמוך עליהם).
בהצלחה 🙂
האם לטגן את הקציצות לפני?
אין צורך, בהצלחה ובתיאבון!