Go Back
עוף עם אפונה וכרפס

עוף עם אפונה וכרפס

ארוחה שכולם כל כך אוהבים שאף אחד לא יפסיק לאכול לפני שייגמר הביס האחרון בסיר!
ציון 4.25 על ידי 28 דירוגים
באדיבות: אורה ארגוב

המצרכים

  • 1 שקית אפונה קפואה (600 גרם)
  • 5 גבעולי סלרי (חתוכים)
  • 1 בצל (לטיגון חתוך)
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 2 כוסות מים רותחים

לקציצות:

  • 1 קילו חזה עוף ( טחון ביחד עם שאר המרכיבים)
  • 1 גזר
  • 1 בצל
  • 1 תפוחי אדמה
  • 4 עלים של סלרי
  • 1 חבילת פטרוזיליה
  • 3 כפות קמח מצה (או פירורי לחם רגילים לא מוזהבים)
  • 2 ביצים
  • 1 בצל (מטוגן קצוץ)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כף מרק עוף פרווה
  • ¼ כפית קינמון
  • ¼ כפית גריל עוף
  • ¼ כפית כרכום
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • נלוש היטב את מרכיבי הקציצה ולתת מנוחה במקרר ל-15 דקות.
  • נטגן בצל חתוך עם 3 כפות שמן עד לשקיפות ונוסיף את הסלרי החתוך.
  • נערבב ונוסיף את האפונה ושוב נערבב ונתבל: 1 כף כורכום, 1 כפית מלח, 1/4  כפית פלפל שחור.
  • נוסיף 2 כוסות מים רותחים ואז נוסיף 1 כף מרק עוף.
  • לתת בישול של 20 דקות ואז נוסיף את הקציצות מעל ונמשיך לבשל לא לכסות עד גמר הנוזלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.