חטיפים | כללי | מתכונים קלים | קינוחים
קרקרים בריאים עם שיבולת שועל
קרקרים בריאים בשילוב טעמים עם שיבולת שועל, שומשום, והמון גרעינים. נשנוש משגע שאי אפשר לא להתמכר אליו!
במקום לקנות כל הזמן קרקרים תעשייתיים בלי לדעת מה הולך בפנים, מכינים בגרסה ביתית הרבה יותר מפנקת, פריכה, וטעימה, ובטח יותר בריאה!
קבלו מתכון לקרקרים בריאים וטעימים בטירוף בשילוב טעמים עם שיבולת שועל, שומשום, והמון גרעינים שאי אפשר להפסיק לזלול.
נשנוש משגע עם טעם ופריכות שכמוהן עוד לא ראיתם. אחרי שתמצאו את עצמכם מנשנשים כל שבת בלי הפסקה עם גבינה עשירה, תבינו על מה באמת מדובר!
קרקרים בריאים עם שיבולת שועל
קרקרים בריאים בשילוב טעמים עם שיבולת שועל, שומשום, והמון גרעינים. נשנוש משגע שאי אפשר לא להתמכר אליו!
לדרג
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- ¾ כוס קמח
- 1 כוס קוואקר (שיבולת שועל)
- ½ כוס שומשום (אפשר לשים 1/4 קצח ו-1/4 שומשום)
- ½ כוס גרעיני חמניה
- ½ כוס גרעיני דלעת
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- ½ ליטר מים מהברז (2 כוסות מים)
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים ביחד עד שמתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר.
- מחממים תנור ח-160 מעלות מראש.
- לוקחים 2 תבניות של התנור ומניחים נייר אפיה ושופכים את הבלילה ל-2 התבניות באחידות, יוצאת שכבה דקה
- אופים בערך 20 דקות ואז לוקחים גלגלת של פיצה או סכין ומסמנים ריבועים קטנים או משולשים מה שבא לכם. לאחר מכן ממשיכים לאפות עד לקבלת צבע חום, בערך 50 דקות.
- להוציא מהתנור לעבור על החיתוכים לתת להתקרר רבע שעה. לאחר מכן להכניס לתנור שוב ל-5 דקות כך הם נשארים קראנצ'יים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון קרקרים זה? אל תהססו לשאול!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף חטיפים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: קרקרים – אוה לוי
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם: @sarayosef.net_ | ובדף שלה: שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי
מתכון מומלץ מאד. הקרקרים יוצאים נפלא קרנצ׳ים וטעימים מאד הכנתי כבר פעמיים ויש ביקושים להם
תודה רבה 🙏
היי מזל,
נשמע מעולה! שמחים שאהבת את המתכון ואת מוזמנת לפנק אותנו גם בתמונות בקבוצה 🙂
אופים את שתי התבניות בפעם אחת בטורבו?
היי אורה,
נכון, אופים את שתיהן בו זמנית בטורבו.
בהצלחה!
יצא בדיוק כמו שרציתי.. קריספי וטעים ברמות. שותף עם חברות שאין להן מושג באפיה בגלל קלות ופשטות המתכון הזה. תודה
היי תמי,
ממש שמחים שנהנית מהקרקרים 🙂
את מוזמנת להראות לנו איך יצא בקבוצה
היי,
אםשר להכניס את שתי התבניות ביחד לתנור או כל תבנית בנפרד??
היי רונית,
הכל שאלה של מקום, אם יש אז בטח שאפשר לאפות יחד 🙂
בהצלחה
תודה אוה יקרה,,,כפי שהבטחת הקרקרים טעימים, פריטים והכי הכי קל להכנה. לפינוק של שבת.
הבעיה היחידה, איך משתפים ב WhatsApp על מנת שגם אהוביי יכינו ויתפנקו?
היי רבקה,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון 🙂
כל מה שאת צריכה לעשות כדי לשתף את המתכון בוואטסאפ זה לסמן את הלינק של העמוד בדפדפן, להעתיק אותו ולהדביק בהודעה עצמה שאת שולחת.
מקווים שהצלחנו לעזור!
טעיםםםם יצא . אני שמתי קמח עדשים
היי אורלי!
נהדר, שמחים מאוד שנהנית 🙂
טעיםםםם
איזה גודל תבנית?
היי,
אפשר להחליף לקמח כוסמין מלא במקום קמח רגיל?
היי מור, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. מומלץ גם בד"כ לשלב בין שני הקמחים לקבלת תוצאה שהיא לא יבשה מדי..בהצלחה!
משתמשים בקוואקר לא אינסטנט?
אפשר בשניהם אך עדיף עבה.
היי, האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין למשל? אם כן, זה לא יפגע בטעם?
היי אביבה, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. מומלץ גם בד"כ לשלב בין שני הקמחים לקבלת תוצאה שהיא לא יבשה מדי..בהצלחה!
אני הוספתי גם זרעי פישתן וציה יצא מעולה. תודה על המתכון
(צריך עוד איזה כפית מלח)
אפשר להחליף את הקמח בקורנפלר? כדי להמנע נגלוטן
היי מלכה, לא יצא לנו לנסות גרסא ללא גלוטן, את מוזמנת לנסות עם קורנפלור ולספר איך יצא! בהצלחה!
אפשר להשתמש הקמח כוסמין מלא?
היי קלי, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. מומלץ גם בד"כ לשלב בין שני הקמחים לקבלת תוצאה שהיא לא יבשה מדי..בהצלחה!
באיזה קמח בריא רצוי להחליף למתכון ללא גלוטן?
אפשר לנסות תחליף קמח ללא גלוטן שמתאים לאפייה, או לחלופין להכין מהמתכון הזה ללא קמח כאן
טעיםםםם יצא . אני שמתי קמח עדשים