עוגת קוקוס פשוטה
עוגת קוקוס תפוזים של פעם, פשוטה וטעימה בטירוף. עוגה מושלמת לשבת שמכינים במהירות ובכלום מאמץ.
למה לכם לעבוד קשה?! לא תמיד צריך להשתגע. לפעמים אפשר להכין את הקינוח הכי פשוט שיש וליהנות מהטעם הזה שלוקח אותנו אל נבכי העבר, אל זיכרונות מתוקים ורגעים מחייכים!
לפעמים פשוט מתחשק לי פשוט. בימים כאלה אני מכינה עוגת קוקוס תפוזים פשוטה, כמו של פעם, שכל ביס ממנה עושה חשק לעוד ביס.
את העוגה הזו אני מכירה מילדות ומלבד חשק לעוד ביס, העוגה הזו גם לוקחת אותי למסע מחייך בין רגעים ואנשים מילדותי.
המתכון באמת קל להכנה והתוצאה מרשימה וטעימה לא פחות מכל עוגה שתכינו במשך שעות במטבח! עוגת קוקוס תפוזים שאפשר להגיש בכל רגע נתון וכולם תמיד יחייכו!
למה באמת כדאי לכם: עוגת קוקוס תפוזים
- לפעמים הקינוח הכי פשוט הוא הקינוח הכי מיוחד!
- מתכון קל להכנה ויש לכם עוגה טעימה במהירות מטורפת!
- עוגה מושלמת להגשה בכל זמן ובכל יום בשבוע!
- הפינוק המושלם שלוקח אותנו למסע מחייך בין זיכרונות העבר!
שורה תחתונה: כשרוצים "ללכת על בטוח" מכינים את העוגה הזו וממשיכים את היום בראש שקט והחיוך!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 4 ביצים
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- ½ כוס קוקוס
- ½1 כוס קמח תופח
- 1 כוס שמן
- ¾ כוס סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים (סחוט)
לסירופ:
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס מים
- 1 כפית דבש
אופן ההכנה
- להקציף את הביצים (שלמות ובטמפרטורת החדר) ביחד עם הסוכר.
- להוסיף את שאר המצרכים ולערבב היטב.
- לאפות בתנור על 170 מעלות כחצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
לסירופ:
- לחמם חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים עד לרתיחה
- להנמיך ולהוסיף כפית דבש.
- לשפוך על העוגה כשהיא עוד חמה.
הערות וטיפים
- אפשר לקשט בקוקוס מעל.
- העוגה מוכנת כשקיסם שנועצים יוצא יבש.
- לא ניתן לוותר על הקוקוס וגם לא על הביצים.
שאלות נפוצות: עוגת קוקוס
ניתן להפחית בסוכר? כן. |
העוגה יצאה לי דחוסה, איפה טעיתי? תדאגי שקערת המיקסר נקיה ויבשה, תקציפי את הביצים בטמפרטורת החדר עם הסוכר עד שהבלילה מתחילה לשנות את צבעה ללבן ובמרקם גמיש לא יציב, ואז תוסיפי את שאר המצרכים. |
אפשר לשים אבקת אפייה במקום קמח תופח? כן, אבקת אפיה אחת. |
את הפודינג וניל להקציף לפני או פשוט להוסיף את הפודינג מהשקית ישר לתערובת? ישר מהשקית לקערת המיקסר. |
מתי לשפוך את הסירופ? לשפוך כשהעוגה חמה והסירופ פושר. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי גם, עוגה מדהימה וטעימה ומאוד קלה להכנה!"
רינת אריק יפה
"מכינה אותה כבר המון זמן מהפעם הראשונה שהעלית את המתכון,
וסחפתי אחריי עוד כמה שלא מפסיקות להכין אותה חחחחח
מושלמת!!!"
חן כהן
"גם את העוגה הזאת עשיתי היום ..
מתכון קל ועוגה מושלמת וטעימה מאוד ..
תודה רבה על המתכון …!"
אורית סאד
אז הכנתי את העוגה
ובטעות שכחתי להוסיף את הפודינג
ויצא עוגה מעולה ממש ,קלילה ואוורירית .
תנסו…
וגם לא הרטבתי אותה.
בקיצור עשיתי טעות מושלמת 🙃
היי גילה,
חחחח נהדר, תודה רבה ששיתפת אותנו 🙂
אם צילמת את העוגה את מוזמנת גם להעלות תמונות שלה לקבוצה
האם אפשר להקפיא?
היי גיל,
אפשר להקפיא. בהצלחה!
מושלם
היי מושקי,
איזה כיף! נשמח לראות איך היא יצאה בקבוצה 🙂
מעולה. הילדים מבקשים שאכין שוב ושוב
היי חיה,
תענוג, איזה כיף!
מוזמנת להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂
יופי של עוגה. לקבלת עוגה לא דחוסה מומלץ להקציף במערבל את הסוכר והביצים כ 3 דקות ולא לערבב את הקמח יתר על המידה.
הפחתתי את כמות הסוכר ל1/2 כוס.
תודה רבה רבה.
היי,
שמחים מאוד שאהבת את העוגה ותודה רבה על הטיפים! 🙂
מתכון נהדר! כולם משתגעים על העוגה הזאת. תודה רבה
היי מוריה,
שמחים מאוד שאתם נהנים מהעוגה 🙂
שלום
חייבים את הרוטב בסוף?
היי מרי,
לא, את לא חייבת להוסיף את הסירופ. בהצלחה!
עוגה מושלמת, תמיד מצליחה לי! נימוחההה ועסיסית
היי נטלי,
איזה כיף, ממש שמחים שאת נהנית ממנה 🙂
אימלהההההה מושלם!
היי שלהבת,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
הכנתי את העוגה ויצאה דחוסה .
השתמשתי בכוס מידה של טפרוואר.
אני שואלת: מה מידת הכוס חד פעמית חמה?
ראיתי מספר גדלים בחנויות.
אשמח אם תרשמו לי כמה מ"ל מכילה הכוס חד פעמית חמה.
תודה ושנה טובה
היי כרמלה,
כוס מידה של טאפרוור זה מעולה. בגדול, את יכולה להשתמש בכל כוס שאת רוצה העיקר שאת עושה בה שימוש לכל אורך המתכון.
ערבוב יתר או ערבוב אגרסיבי יכול גם לגרום לתוצאה הלא רצויה של עוגה דחוסה.
אנחנו ממליצים לנסות שוב ולערבב בעדינות וכמה שפחות זמן.
בהצלחה ושנה טובה 🙂
עוגה מעולה… מכינה אותה שבת שלישית ברצף. ממש התלהבנו. תודה על מתכון מצויין.
היי אורלי!
איזה כיף שאהבת את המתכון.
מוזמנת להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו
וכן לקבוצות הוואטסאפ: קבוצת מתכונים רגילים | קבוצת גרין, ובה תוכלי למצוא מתכונים ללא גלוטן, ללא סוכר וכן הלאה.
כך תוכלי לקבל אלייך ישירות מתכונים טעימים חדשים כל יום ?
כמה כוסות קמח לא הבנתי זה אחד וחצי?
נכון שירן, בהצלחה!
האם אפשר שהסירופ יהיה בלי דבש? לשים סוכר במקום? כמה?
הכנתי את העוגה היא יצאה מווווושלמת!!! נטרפההה בצ'יק!!!
איזה כיף לשמוע דגנית בתיאבון! למה שלא תשתפי איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉
קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
הכנתי את העוגה עם כוס מים + כף אבקת נס קפה + רבע כוס סולת
וקישטתי בחצאי שזיפים , יצא פצצה
מאוד טעים ופרווה
רעיון נפלא גילה – שמחים מאוד שאהבת! שמחים שאהבת! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
יצאה ממש טעימה אך דחוסה ונראית לא אפויה בפנים (אף על פי שאפויה היטב). אנסה להבא להוציא ביצים שעה לפני… זו דרישה שונה ביצים בטמפ' החדר.
היי באיזה כוס להשתמש?
כוס זכוכית של 240 מ"ל או כוס לשתייה קרה
כוס חד פעמי חמה, בהצלחה!
האם אפשר בלי ביצים?
עדיף עם הביצים, או לפחות עם תחליפי ביצה.
עוגת תפוזים קוקוס הכי טובה בעולם
תמיד תענוג לשמוע שמחים שאהבת! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים:
https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
אין על עוגת תפוזים קוקוס! בתיאבון לך וכל המשפחה.
שלום שפרה,
האם זה 2 שקיות אבקת אפיה או הכוונה ל 2 כפיות על כוס קמח?
תודה,
רונה
באיזו תבנית?
2 תבניות אינגליש קייק. בהצלחה ובתיאבון.
תבנית חד פעמית מלבן הבינונית, שתי תבניות אינגליש קייק ארוכות או את יכולה גם בתבנית עגולה בקוטר 24.
אין אבקת אפייה במתכון, יש כוס וחצי קמח תופח. בהצלחה!
אפשר להמיר חצי כוס שמן ברסק תפוחי עץ לא ממותק?
היי הדס,
אכן כן, ל-1/4 כוס רסק תפוחי עץ.
בהצלחה 🙂