מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק רך ונעים, ובסוף מוסיפים קצת שמן בידיים ולשים את הבצק.
מניחים בצד למנוחה של 10 דקות. לוקחים חתיכת בצק ומאריכים אותו כמו נקניק דק ועם האצבעות פשוט מגלגלים את הבצק כמו שרוך ארוך ודק ומתחילים לחתוך עם האצבעות חתיכות קטנות כמו פתיתים מאורכים ושמים אותם לייבוש כל היום.
מבשלים את חומרי התבשיל בסיר עם מים עד לריכוך ושמים בצד. בסיר אחר מכינים את הרוטב למרק - מטגנים שיני שום כתוש עם מעט שמן, מוסיפים רסק עגבניות ואת שאר התבלינים ומים עד לגובה חצי הסיר. מי שאוהב חריף יכול להוסיף פלפל חריף אחד קצוץ ולטגן עם השמן והשום.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את החלאלם. מערבבים מידי פעם וכשהוא מוכן מוסיפים את החומוס, העדשים והפולים שבישלנו קודם ומערבבים היטב. מבשלים יחד עוד כמה דקות עד שהרוטב מסמיך