Go Back
פתיתים תוניסאים (חלאלם)

פתיתים תוניסיים מבית אמא (חלאלם)

שילוב נהדר של פתיתי בצק רכים, רוטב אדום עשיר והמון קטניות עסיסיות יוצר מנת פתיתים תוניסאים (חלאלם) – ארוחה אסלית, מהבילה ומסורתית במיוחד לצאת תשעה באב.
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

המצרכים

לבצק של החלאלם:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס סולת
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית סוכר
  • מים לפי הצורך

לתבשיל של החלאלם:

  • 1 כוס חומוס שהושרה במים כל הלילה
  • 1 כוס עדשים שחורים
  • 1 כוס פולים יבשים לבנים קטנים

לרוטב למרק:

  • 3 שיני שום כתוש
  • מעט שמן
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • פפריקה אדומה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף מרק עוף
  • מים
  • פלפל חריף אחד קצוץ (למי שאוהב חריף)

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק רך ונעים, ובסוף מוסיפים קצת שמן בידיים ולשים את הבצק.
  • מניחים בצד למנוחה של 10 דקות. לוקחים חתיכת בצק ומאריכים אותו כמו נקניק דק ועם האצבעות פשוט מגלגלים את הבצק כמו שרוך ארוך ודק ומתחילים לחתוך עם האצבעות חתיכות קטנות כמו פתיתים מאורכים ושמים אותם לייבוש כל היום.
  • מבשלים את חומרי התבשיל בסיר עם מים עד לריכוך ושמים בצד. בסיר אחר מכינים את הרוטב למרק - מטגנים שיני שום כתוש עם מעט שמן, מוסיפים רסק עגבניות ואת שאר התבלינים ומים עד לגובה חצי הסיר. מי שאוהב חריף יכול להוסיף פלפל חריף אחד קצוץ ולטגן עם השמן והשום.
  • מביאים לרתיחה ומוסיפים את החלאלם. מערבבים מידי פעם וכשהוא מוכן מוסיפים את החומוס, העדשים והפולים שבישלנו קודם ומערבבים היטב. מבשלים יחד עוד כמה דקות עד שהרוטב מסמיך
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.