עוגת גבינה גבוהה ללא קמח
אופים ללא תחתית מים - מהר ובקלי קלות, ומקבלים עוגה גבוהה ומרשימה!
עוגת גבינה אפויה ללא קמח – עוגת גבינה עשירה ורכה,
אופים ללא תחתית מים – מהר ובקלי קלות,
ומקבלים עוגה גבוה ומרשימה מושלמת לשבת, לאירוח או סתם ליד הקפה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית: 26 או מלבנית או סיר ג'חנון 2426
המצרכים
- 7 ביצים (מופרדות)
- 1 חבילה גבינה לבנה (750 גרם)
- ½1 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- קורנפלור (200 גרם)
- 2 מיכלי שמנת חמוצה של פעם (400 מ"ל)
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- גרידת לימון (מלימון אחד )
אופן ההכנה
- להקציף בקערה את החלבונים.
- להוסיף בהדרגה את הסוכר והסוכר וניל, ולהקציף עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה.
- בקערה נפרדת נקציף את החלמונים.
- להוסיף את הגבינה והשמנת ולערבב (אפשר עם מרית, עדיף עם מיקסר).
- להוסיף את הקורנפלור הפודינג והלימון ולערבב טוב טוב.
- להוסיף 2 כפות מהקצפת לבלילה ולערבב רגיל.
- להוסיף את יתרת הקצפת ולקפל עד לאיחוד.
- משמנים תבנית שמים נייר אפיה.
- שמים את הבלילה. דופקים על השיש 2 דפיקות קלות.
- להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות כ 5 דקות ואז להנמיך ל-160 מעלות. למשך שעה.
- לכבות את התנור להשאיר בתנור חצי שעה(העוגה גבוה ויורדת קצת).
- לא להוציא מהתבנית לפני צינון מלא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה גבוהה
אפיה בטורבו או רגיל? אפיה רגילה (כמו כל עוגה אחרת). |
לי היא תמיד ממש עולה ואז נופלת – למה? תעשי ללא מים ללא כלום אפיה רגילה כמו עוגה רגילה, היא עולה מאוד ואז יורדת מעט מבטיחה שלא תתאכזבי. |
בלי נייר אפייה מסביב? בתבנית חד פעמית לא צריך נייר אפייה רק רסיסי שמן, בסיר ג'חנון חובה נייר אפייה שתישלף לך העוגה. |
הבמה כולה שלכם:
"העוגה שאפיתי – מתכון מנצח!"
ורדה ביגר
מקור: עינת חנניה
העוגה באמת יצאה גבוהה אבל דחוסה מאוד חבל על החומרים
היי רחל!
מתנצלים שיצאה ככה.
יש מתכונים של עוגות גבינה כבדות יותר ויש פחות.
להבא, תוכלי לשים קצת פחות גבינה לבנה. העוגה אמנם תצא נמוכה יותר אבל גם אוורירית יותר.
בהצלחה 🙂
היי אני רוצה לנסות את העוגה אך ליפני כן יש לי שאלה
האים אפשר לחלק את העוגה באופן שיהיה תבנית עגולה של 26 ותבנית אינגליש קייק?
עדיף ללכת על בטוח ולהכין בתבנית 22 או 24 וכך לשאר בלילה לעוד אינגליש קייק. בהתחלה!
מתי מוסיפים את הגבינה לבנה???
היי עדן, בשלב השני של אופן ההכנה ביחד עם השמנת. בהצלחה ובתיאבון!
הכנתי עכשיו את העוגה והיא איבדה גובה באמצע למה?קצת מצוסכלת…
היי מוריה,
נשמח לנסות לעזור:
ייתכן שהעוגה הייתה זקוקה לזמן אפייה ארוך יותר בתנור שלך. כל תנור שונה בעוצמתו ולכן הזמנים במתכונים הם משוערים בלבד.
בנוסף, שמנו לב שבעלת המתכון מציינת בעצמה בהוראות ההכנה ש"העוגה גבוהה ויורדת קצת", כך שמה שקרה לך נשמע טבעי לגמרי ואינך צריכה לדאוג.
בהצלחה 🙂
יש אפשרות לאפות את העוגה בתבנית 24 או 26 עגולה?
היי גל,
אפשר בתבנית עגולה 26, מרובעת בינונית או סיר ג'חנון 24\26.
בהצלחה 🙂
היוש אפיתי השבוע לפני החג כי לא רציתי לקחת צאנס לפני האירוח ,
יתרונות – קל להכנה , יוצאת גובהה , לא מתבקעת , ממש פלס .
חסרונות – בגלל כמות הקורנפלור אחרי קירור היא יוצאת דחוסה מאוד וכבדה ,
אני אנסה אותה שוב במועד אחר ללא אירוח ואשים חצי מכמות הקורנפלור ואשלח לך שוב תגובה .
חג שמח
דורית
אני לא ממליצה לך להוריד מכמות הקורנפלור כי אז היא תצא עם מרקם נא ותצנח לגובה של סנטימטר. עשיתי כבר מתכונים כאלה שבהם הייתה כמות קורנפלור של כמה כפות בודדות וזה היה כישלון.
200 גרם קורנפלור? זה לא טעות?
200 גרם קורנפלור כן, יוצא מושלם 🙂
האם חשוב סוג החומץ? אפשרי גם חומץ תפוחים?
אין במתכון חומץ 🙂
שלום
כתוב "להוסיף את גבינת השמנת "
לא ראיתי במצרכים שיש גבינת שמנת
במצרכים יש 2 שמנת חמוצה של פעם, בהצלחה!
זה ממש הרבה קורנפלור – כוס וחצי + 1 כף.
עוגה בכמויות של גבינה, שמנת וביצים מתאימה לתבנית גדולה של 28 ויותר.
היי חן, הכמויות במתכון מתאימות לתבנית 26 מלבנית או סיר גחנון 24\26.
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
אפשר 26 עגולה?
היי רבקה, עדיף בתבנית 24 עגולה. אם אין אז אפשר להוסיף עוד כרבע מהכמויות למתכון, או להכין באותן כמויות בתבנית 26 אך העוגה תצא גם פחות גבוהה. בהצלחה ובתיאבון ❤️
אפשר להכין מראש ולהקפיא?
היי ורד,
את עוגת הגבינה הזו אפשר בהחלט להכין מראש ולהקפיא.
בהצלחה 🙂