מתכון קציצות דגים
מתכון מנצח שמוכיח שוב פעם שדגים לא חייב להיות חומר גלם יקר או מאיים!
קציצות דגים הכי טעימות שראיתם באים לככב אצלכם לפחות פעם בשבת.
קציצות דגים מופלאות ברוטב מדהים וטעם מטריף ומיוחד,
שמכינים מסלמון/דניס טרי ועסיסי בקציצות מפנקות,
ומבשלים ברוטב משגע ממגוון רחב של ירק ותבלינים משדרגים עם אופציה להוספת גרגירי חומוס.
מתכון מנצח שמוכיח שוב פעם שדגים לא חייב להיות חומר גלם יקר או מאיים.
המצרכים
לקציצות:
- 1 קילו דג (אפשר להשתמש בחצי קילו סלמון וחצי דניס)
- 1 צרור כוסברה
- 1 שום (כתוש)
- מלח (קורט)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
לרוטב:
- 2 עגבניות (בשלות - לחתוך)
- 2 גמבות אדומות (רצועות)
- פלפלים חריפים (לפי הטעם)
- גזר (חתוך לגפרורים - לפי הטעם)
- תפו"א עיגולים (לפי הטעם)
- גרגירי חומוס (לפי הטעם)
- 1 ראש שום (מקולף)
- 1 צרור כוסברה
- ⅓ כוס שמן (אפשר אחת חריפה ואחת מתוקה)
- 1 כף תבלין לדגים
- מלח
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- כמון (לפי הטעם)
- כורכום (לפי הטעם)
- 2 כפות פפריקה
אופן ההכנה
לקציצות הדגים:
- נטחן ונערבב יחד הכל, נוסיף כף שמן ונעשה קציצות. נעביר אותם למקרר לרבע שעה להתייצבות.
לרוטב:
- בסיר נשים חצי מכמות השמן ונוסיף את התבלינים ואז את כל הירקות.
- נוסיף כ 3-4 כוסות מים רותחים לפי גודל הסיר, צריך שיגיע עד גובה הקציצות אבל שקצת יבצבצו.
- נבשל מכוסה כ-20 דקות עד שהירקות מתרככים. אחרי זאת נוסיף את הקציצות ואת יתרת השמן מעליהם.
- נבשל לעוד 10 דקות ונכבה. אפשר לפזר עוד קצת כוסברה מלמעלה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הבמה כולה שלכם:
"קציצות דגים, מדהים!"
שרה מקמל
מתכון הזה הינו חלק מאוסף ארוחות צהריים מושלמות. אל תפספסו!