| | |

עוגת שוקולד בחושה ועסיסית

עוגה פשוטה להכנה בחווית טעמים שוקולדית מדהימה עם מרקם מושלם. בול מתאימה להפתעה לילדים הקטנים!
בהשראת: ריקי כהן ונדראץ'
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
עוגת שוקולד בחושה ו

מחפשים לפנק את כל הילדים והנכדים בעוגת השוקולד הכי מדהימה שבטח תשאיר אותם עפים? אז עוגה זו היא האחת שאתם צריכים!

קבלו מתכון לעוגת שוקולד בחושה ועסיסית בטירוף, המקבלת מרקם קרמי ושוקולדי עם טעם שוקולית עשיר בנוסף לציפוי שוקולד מריר מושחת.

מקשטים בכל מה שאוהבים ומפתיעים את כולם בחווית טעמים כל כך מענגת שכולם יישארו מכורים לחיים. הכי פשוט הכי טעים!

מתכון באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'

ספר המתכונים של ריקי כהן ונדראץ'

עוגת שוקולד בחושה ו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שוקולד בחושה ו

עוגת שוקולד בחושה ועסיסית

עוגה פשוטה להכנה בחווית טעמים שוקולדית מדהימה עם מרקם מושלם. בול מתאימה להפתעה לילדים הקטנים!
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'

ציוד

תבנית מלבנית או עגולה בקוטר 24 סמ" או בערך ל 12 מאפינס

המצרכים

לתערובת העוגה:

  • 4 ביצים גדולות
  • ¾ כוס סוכר (150 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס גדושה אבקה להכנת שוקו - שוקולית (140 גרם)
  • 2 כפות קקאו (לאפייה)
  • 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל (אפשר להמיר בחצי מיכל שמנת מתוקה, לפרווה חצי כוס מיץ תפוזים, או חצי מיכל שמנת צמחית)
  • 1 כוס קמח תופח (140 גרם - או כוס קמח רגיל וכפית גדושה אבקת אפייה)

חומרים לציפוי גנאש:

  • 120 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • ½ מיכל שמנת מתוקה (לפרווה שמנת צמחית)
  • 1 כף גדושה ממרח נוטלה (לא חייב)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות מראש.
  • בקערה גדולה נשים ביצים שלמות, סוכר וסוכר וניל ונטרוף היטב עם מטרפה ידנית לקבלת עיסה בהירה ותפוחה מעט.
  • נוסיף בהדרגה שמן ונטרוף לאיחוד, נוסיף אבקת שוקולית, קקאו ושמנת חמוצה ונטרוף לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהקמח נעלם ונטמע בתערובת. (לא לערבב יותר מדי אחרת יוצאת דחוסה).
  • שופכים לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים כחצי שעה. עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים!
  • בינתיים נכין את הציפוי - נביא שמנת מתוקה לסף רתיחה, נשפוך מעל השוקולד הקצוץ ונערבב היטב לתערובת חלקה.
  • נוסיף כף גדושה ממרח נוטלה לתערובת ונערבב, מצננים בצד עד שהעוגה מוכנה.
  • מוציאים את העוגה מהתנור מחוררים את העוגה עם קיסם ושופכים את הגנאש על העוגה החמימה, מצננים.
  • את העוגה אפשר לקשט במה שאוהבים (סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים, קוקוס ,שוקולד לבן מגורד וכו').
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת שוקולד בחושה ו


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד בחושה

איך עושים את צורת הדמקה?
תסמני עם סכין או עם שיפוד ריבועים. ואז מפזרים בעדינות בתוך הריבועים לסירוגין קוקוס , אחד כן אחד לא .
לי במקרה הייתה אבקת זהב אכילה אז פיזרתי בריבועים האחרים, לא חייב. אם לא אוהבים קוקוס אפשר גם לפזר סוכריות בשני צבעים.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוג‎ת שוקולד – ריקי כהן ונדראץ'

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?