תפוחי אדמה ובטטות בתנור מוקרמים
לתשעת הימים, לשבועות לבן, בל"ג בעומר לוהט, אבל אם נודה על האמת כמעט בכל יום וכל היום אנחנו יכולים לזלול מהם. לא מאמינים? תעיפו בהם מבט… הבנתם?
אז יאללה, בואו להכין תפוחי אדמה ובטטות מוקרמים בתנור – מעדן מהמם, מיוחד ומפנק בטירוף, שמוכן בקלות, וטעים ברמות!
כשכל הרכות המהבילה הזאת של התפוחי אדמה והבטטה מוקרמת ברוטב שמנת פטריות עמוק ועשיר – נוצרת מנה שכולה שלמות, שכולם אוהבים, ותמיד תבוא מצוין כתוספת מבורכת לארוחות חלביות או לארוחת ערב מפנקת
למה באמת כדאי לכם: תפוחי אדמה ובטטות מוקרמים
- שילוב מושלם של פחמימות רכות ומהבילות עם רוטב שמנת פטריות עשיר
- מושלם לתשעת הימים, לאירוח חלבי או לארוחת ערב משפחתיות מיוחדות
שורה תחתונה: מוכן בקלות, טעים ברמות, מפנק בטירוף
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? תפוחי אדמה ובטטות מוקרמים בתנור
תפוחי אדמה ובטטות בתנור מוקרמים
המצרכים
- תפוחי אדמה
- בטטות
לרוטב:
- קצת חמאה
- שמנת מתוקה
- פטריות חתוכות או כל תוספות שאוהבים
- שום כתוש
- 1 כף אבקת מרק פטריות
- מלח
- פלפל
- אגוז מוסקט
להקרמה:
- גבנ"צ/מוצרלה
אופן ההכנה
- צולים את התפוחי אדמה והבטטות על הרשת של התנור בחום של 200° כשעה עד שמתרכך
- מחממים סיר קטן ומכניסים את כל חומרי הרוטב ומבשלים עד לרתיחה קלה.
- כשהתפוחי אדמה מוכנים חוצים אותם לשניים. עם מזלג פותחים קצת ומפזרים מלח, מניחים בתבנית, שופכים עליהם את רוטב השמנת ומפזרים. מכניסים לתנור להקרמה קצרה ואוכלים חם!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המנה המטריפה הזו לגמרי עומדת בפני עצמה, אבל היא גם תוספת נהדרת לכל ארוחה עיקרית אחרת. רוצים להוסיף עוד על השלמות הזאת?
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: נירית טיירי
שכחתם לכתוב שמנת לבישול/מתוקה..😍
היי מיכל,
נכון, תודה ששמת לב 🙂