עוגת שקדים בחושה מהממת אוורירית
עוגה בחושה מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות!
עוגת שקדים בחושה – סוף השבוע באופק ואם בא לכם משהו מתוק וטעים בקלי קלות, אז הגעתם למקום הנכון.
עוגה בחושה עסיסית ומפנקת עם שקדים טחונים, מתכון קלי קלות שאין צורך לשבור את הראש מולו.
עוגה בחושה מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות!
עוגת שקדים בחושה מהממת אוורירית
עוגה בחושה מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות!
לדרג
ציוד
תבנית עגולה בינונית בקוטר 22/24
המצרכים
- 1 כוס קמח תופח
- 4 כפות אינסטנט וניל
- ½ כוס שקדים טחונים (אפשר קוקוס במקום)
- ¼ כוס שמן
- ¾ כוס סוכר
- 1 כפית נס קפה
- 1 כפית גרידת לימון
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כוס מי סודה
אופן ההכנה
- נשים בקערה את הקמח, אינסטנט, שקדים, סוכר, נס קפה וגרידת לימון, ונערבב את הכל ידנית.
- בקערה נפרדת נערבב ידנית גם את השמן, ביצים, תמצית וניל, סוכר וניל ומי סודה ונוסיף לקערה הראשונה.
- נחמם תנור ל 170-180 מעלות למשך 30 דקות עד שקיסם שנועצים יוצא יבש.
הערות וטיפים
חשוב מאוד! להוסיף כוס מי סודה בהדרגה ולערבב (זה גורם לעוגה להיות אוורירית)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שקדים בחושה
מה זה מי סודה? חייבים? הכוונה לסודה, מים עם גז. הבועות עוזרות לאוורר את הבצק. לא חייבים אבל מי סודה עושים את העוגה יותר אוורירית ורכה. |
חייב פודינג? אפשר להחליף במצרך אחר? החלפת קורנפלור (מעורבב עם קצת אבקת סוכר וסוכר וניל בשביל הטעם) מתאים כל עוד יש חימום, ובמקרה של עוגה בחושה יש חימום. החימום נדרש כי קורנפלור הוא לא אינסטנט אלא צריך לעבור עיבוד בחום. בקיצור בהחלט מתאים במקום פודינג. מה שטוב בפודינג או קורנפלור (ובמקרה ממש חירום אפשר גם עמילן תפוח אדמה) הוא הרכות שהעמילן נותן לעוגה. |
הרטבת את העוגה אחרי שנאפתה? לא, אין צורך בכך. |
הלימון מוסיף או גורע את טעמו של הנס קפה? מוסיף מאוד. |
פשוט להכין וטעימה פצצה!! מומלץ לכל המחפשים מתכונים
היי חוי,
תענוג שנהנית מהעוגה!
הכנתי את העוגה, יצאה נפולה וכבדה, כאילו לא התבשלה מבפנים. עשיתי לפי ההוראות בדיוק. אולי רק את העירבוב בסוף עשיתי עם מיקסר ולא ידנית.
היי דנה,
נסי בפעם הבאה לטרוף את הביצים ואז להוסיף את שאר המרכיבים של הקערה הנפרדת.
אם אפית הפעם ב180 מעלות, נסי בפעם הבאה לאפות ב170.
בהצלחה!
האם אפשר להפוך את העוגה כשרה לפסח?
היי שירי,
אפשר להמיר את הקמח התופח לקמח שקדים או קמח מצה.
בהצלחה!
עוגה מושלמת, אוורירית וטעימה ❤️
היי דליה,
נהדר!! אם צילמת במקרה, נשמח לשיתוף בקבוצה 🙂
יצא ממש טעים
היי אורית,
תענוג! נשמח גם לראות תמונות של העוגה בקבוצה 🙂
היי
הכנתי עם החמוציות ויצא פשוט מעלף😋😋 זו עוגה שצריך להחביא אם לא היא תתחסל מהר😅😅
היי בת אל,
חחחח מבינים לגמרי!! מהמם עם החמוציות 🙂
אם אני רוצה לעשות את העוגה באינגליש קייק כמה תבניות זה יוצא
היי יעל,
שתי תבניות אינגליש. בהצלחה!
היי
אפשר לשים קצת חמוציות?
היי בת אל,
בטח! בהצלחה 🙂
העוגה נאכלה מיד. לא הספקתי לצלם
היי עמית,
וואו, איזה יופי! מקווים שבפעם הבאה תספיקי כי ממש נשמח לראות 🙂 🙂
נהדר! יוצא טעים גם אם שמים קוקוס וגם שקדים!
אם מכינים קפה נמס מגורד בכוס ואז מוסיפים אותו לקערת ה"רטובים" יוצא מושלם!
סימנתי בכוכב ושמרתי.
100000 כוכבים מתוך 10!
אבל בגלל שחייבים לשים גם סוכר וגם סוקר ווניל יוצא קצת מתוק מידי לטעמי
עוגה מצוינת.
היי עמית,
איזה כיף שנהנית כל כך מהעוגה!
תודה רבה ששיתפת אותנו ונשמח לראות תמונות בקבוצה אם צילמת 🙂
העוגה טעימה מאוד.
הלימון מוסיף באמת.
תודה רבה!
היי רבקה,
כיף מאוד לדעת שנהנית מהעוגה ותודה רבה ששיתפת אותנו בחוויה שלך 🙂
עוגה נהדרת, אוורירית בטירוף, הכנתי פעם עם קוקוס ופעם עם שקדים, הקוקוס יותר מודגש בשקדים הוספתי כפית תמצית שקדים כדי להגיע לטעם שקדי/ מרציפני ניסיתי פעמים רבות עוגות שקדים, אך עדיין לא הגעתי לטעם המרציפני, מה הסיבה? אשמח למתכון, תודה
היי חגית,
שמחים שאת נהנית מהעוגה 🙂
אפשר להמיר את הקמח התופח בקמח שקדים + אבקת אפייה (3/4 כפית על כל כוס קמח).
בהצלחה 🙂
האם אפשר סודה בטעם לימון, ואם אוותר על הנס קפה זה ייגרע מטעמה של העוגה? כמו כן מעדיפה להקציף את הביצים עם הסוכר ואח"כ את הנוזלים ובסוף הקמח, האם אפשרי בעוגה זו, תודה
היי חגית,
נשמח לענות:
1. אפשר סודה בטעם לימון.
2. לא קריטי הנס קפה.
3. אפשרי בהחלט.
בהצלחה 🙂
יצא מדהים! נגמרהעוד לפני שבת.ממליצה להכפיל
היי שלומית,
איזה יופי שנהניתם כל כך מהעוגה הזו, היא באמת נהדרת 🙂
למה העוגה נפלה? האם היה צריך להשאיר אותה בתנור אחרי האפיה?
היי רחל,
באופן כללי, מומלץ להשאיר עוגות לקירור בתנור בתום האפייה. עם זאת, אם העוגה נפלה ממש, ייתכן שהיתה צריכה עוד זמן אפייה.
האם היא היתה רכה מאוד במרכז?
הכנתי עכשיו ויצאה נורא ואיום. נמוכה.דחוסה ועוד שדרגתי בהוספת אגוזי מלך גרוסים 1/2 כוסות..
לדעתי 1 כוסות מי סודה הרס את המרקם. היה מספיק חצי כוסות, בקיצור מעניין איך יצאה לך ככ יפה
היי כנרת,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה. לדעתנו, כנראה שהיתה פה בחישת יתר שלמעשה הורסת את המרקם האוורירי של העוגה. כדאי לבחוש כמה שפחות.
לגבי האגוזים, לא הבנו אם מדובר בחצי כוס או כוס וחצי.
נשמח לשמוע ממך 🙂
היי
באיזו תבנית משתמשים ?
היי איריס,
תבנית מרובעת בינונית.
בהצלחה 🙂
העוגה יצאה נפלאה, הורדתי סוכר לחצי כוס ועדיין היה ממש טעים חוסל באותו יום
היי ענת,
איזה כיף, שמחים מאוד שנהניתם מהעוגה 🙂
מדהיםםם
היי עדי,
שמחים מאוד שאהבת את העוגה 🙂
מקסים.עוגה רכה וטעימה
היי עדנה,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגה 🙂
מתי בדיוק להוסיף את הסודה ולאיזה קערה ליבשים ? לרטובים ?
היי פני,
מוסיפים את הסודה לקערת הרטובים.
בהצלחה 🙂
לא כתוב מתי מוסיפים את הסודה
היי דבי,
מוסיפים את הסודה לשאר הנוזלים (שלב 2).
בהצלחה 🙂