| | |
Advertisements

עוגת שקדים בחושה מהממת אוורירית

עוגה בחושה מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות! 
בהשראת: גלית אלימלך
ציון 4.47 על ידי 56 דירוגים
עוגת שקדים בחושה

עוגת שקדים בחושה – סוף השבוע באופק ואם בא לכם משהו מתוק וטעים בקלי קלות, אז הגעתם למקום הנכון.

עוגה בחושה עסיסית ומפנקת עם שקדים טחונים, מתכון קלי קלות שאין צורך לשבור את הראש מולו.

עוגה בחושה מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות!

Advertisements
עוגת שקדים בחושה
צילום: גלית אלימלך

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת שקדים בחושה

עוגת שקדים בחושה מהממת אוורירית

עוגה בחושה מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות! 
ציון 4.47 על ידי 56 דירוגים
לדרג
באדיבות: גלית אלימלך

ציוד

תבנית עגולה בינונית בקוטר 22/24
Advertisements

המצרכים

  • 1 כוס קמח תופח
  • 4 כפות אינסטנט וניל
  • ½ כוס שקדים טחונים (אפשר קוקוס במקום)
  • ¼ כוס שמן
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כפית נס קפה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס מי סודה
Advertisements

אופן ההכנה

  • נשים בקערה את הקמח, אינסטנט, שקדים, סוכר, נס קפה וגרידת לימון, ונערבב את הכל ידנית.
  • בקערה נפרדת נערבב ידנית גם את השמן, ביצים, תמצית וניל, סוכר וניל ומי סודה ונוסיף לקערה הראשונה.
  • נחמם תנור ל 170-180 מעלות למשך 30 דקות עד שקיסם שנועצים יוצא יבש.
Advertisements

הערות וטיפים

חשוב מאוד! להוסיף כוס מי סודה בהדרגה ולערבב (זה גורם לעוגה להיות אוורירית)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שקדים בחושה

מה זה מי סודה? חייבים?
הכוונה לסודה, מים עם גז. הבועות עוזרות לאוורר את הבצק. לא חייבים אבל מי סודה עושים את העוגה יותר אוורירית ורכה.
חייב פודינג? אפשר להחליף במצרך אחר?
החלפת קורנפלור (מעורבב עם קצת אבקת סוכר וסוכר וניל בשביל הטעם) מתאים כל עוד יש חימום, ובמקרה של עוגה בחושה יש חימום. החימום נדרש כי קורנפלור הוא לא אינסטנט אלא צריך לעבור עיבוד בחום. בקיצור בהחלט מתאים במקום פודינג. מה שטוב בפודינג או קורנפלור (ובמקרה ממש חירום אפשר גם עמילן תפוח אדמה) הוא הרכות שהעמילן נותן לעוגה.
הרטבת את העוגה אחרי שנאפתה?
לא, אין צורך בכך.
הלימון מוסיף או גורע את טעמו של הנס קפה?
מוסיף מאוד.
עוגת שקדים בחושה
צילום: גלית אלימלך

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

 

 

 

 

Advertisements

Similar Posts

87 Comments

  1. שלום למפרסמת המתכון, מבקשת לברר איך אני משלבת במתכון נס-קפה מגורען, אשמח להכין את העוגה, ניראת 10 בתודה מראש על המידע בעניין, מרים.

    1. היי מרים היקרה,
      כל מה שאת צריכה לעשות זה להמיס את הקפה המגורען בכמה שפחות מים, ממש לוודא שהם מספיקים רק להמסה בלבד.
      בהצלחה 🙂

    1. היי ז'אנט,
      אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל + אבקת אפייה, או להכין את העוגה מקמח שקדים בלבד.
      אפשרות נוספת היא קמח כוסמין מלא או לבן, לבחירתך.
      בהצלחה 🙂

    1. היי גיא!
      בטח, אפשר לשים כוס קמח שקדים + כפית אבקת אפייה במקום כוס קמח תופח.
      בהצלחה 🙂

    1. היי רחל!
      אפשר להחליף את הנס קפה באבקת קקאו או לוותר לגמרי.
      בהצלחה 🙂

  2. היי העוגה ניראת ניפלא❣️
    אם אני רוצה להפוך את העוגה לכשר לפסח . יש אפשרות להוריד את הקמח ולהוסיף כוס קורנפלור ?
    תודה רבה
    דיאנה חדד מיאמי❤️

      1. אין על העוגה שקדים אורירית יצא מעולה וטעימה והוספתי קרם יצא פיצוץ תודה באהבה חיה

  3. בד"כ בעוגות בחושות, אני מעדיפה להקציף את הביצים עם הסוכר ורק אח"כ להוסיף את ייתרת החומרים, האם במקרה זה גם יש צורך להוסיף סודה? והאם אפשר נס קפה מגורען?והאם זה בסדר כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפיה? תודה

  4. לא הבנתי , לא צריך להקציף את הביצים ??
    ואם לא!!! אני עשיתי בדיוק לפני המתכון ויצא לא דומה לתמונה !!!!!!!

    1. היי, מצטערים שלא יצא כמו שקיווית. אין צורך להקציף ואפשר רק ידנית, רק חשוב מאוד להוסיף כוס מי סודה בהדרגה ולערבב (זה גורם לעוגה להיות אוורירית) ולהיזהר מערבוב יתר כי אז יוצא דחוס נמוך ולא טעים. בהצלחה!

    1. היי עדן, אפשר לוותר ולהחליף במיץ תפוזים או חלב, אך חשוב להקפיד לפחות על שימוש בקמח תופח.
      מקווים שעזרנו
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

    1. היי ענבר, מומלץ לשמור במקרר כן. לחלופין ניתן להקפיא עד לחודש ולהפשיר כלילה טרם ההגשה במקרר. בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

  5. תודה לך על המתכון .
    שאלה האם השקדים הם ללא קליפה ?
    האם המרקם של השקדים האחרונים הוא טחון גס או דק ?

    1. היי מיכל,
      השקדים אפשר עם או בלי קליפה.
      אנחנו ממליצים על שקדים טחונים דק.
      בהצלחה 🙂

      1. היי דבורית,
        אפשר להשתמש בתבנית עגולה 22/24 או תבנית מרובעת בינונית.
        בהצלחה 🙂

    1. בשלב הראשון במתכון נוסיף לקערה את הקמח, אינסטנט, שקדים, סוכר, נס קפה וגרידת לימון, ונערבב את הכל ידנית

      1. היי פני,
        את יכולה להשתמש בו בשתי דרכים:
        1. לטחון אותו אם יש לך מטחנה קטנה בבית.
        2. להמיס את הקפה בכמות מינימלית של מים, רק מה שמספיק כדי שהקפה יימס.
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements