Advertisements
עוגת שקדים בחושה מהממת אוורירית
עוגה בחושה מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות!
עוגת שקדים בחושה – סוף השבוע באופק ואם בא לכם משהו מתוק וטעים בקלי קלות, אז הגעתם למקום הנכון.
עוגה בחושה עסיסית ומפנקת עם שקדים טחונים, מתכון קלי קלות שאין צורך לשבור את הראש מולו.
עוגה בחושה מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות!
עוגת שקדים בחושה מהממת אוורירית
עוגה בחושה מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות!
לדרג
ציוד
תבנית עגולה בינונית בקוטר 22/24
Advertisements
המצרכים
- 1 כוס קמח תופח
- 4 כפות אינסטנט וניל
- ½ כוס שקדים טחונים (אפשר קוקוס במקום)
- ¼ כוס שמן
- ¾ כוס סוכר
- 1 כפית נס קפה
- 1 כפית גרידת לימון
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כוס מי סודה
Advertisements
אופן ההכנה
- נשים בקערה את הקמח, אינסטנט, שקדים, סוכר, נס קפה וגרידת לימון, ונערבב את הכל ידנית.
- בקערה נפרדת נערבב ידנית גם את השמן, ביצים, תמצית וניל, סוכר וניל ומי סודה ונוסיף לקערה הראשונה.
- נחמם תנור ל 170-180 מעלות למשך 30 דקות עד שקיסם שנועצים יוצא יבש.
Advertisements
הערות וטיפים
חשוב מאוד! להוסיף כוס מי סודה בהדרגה ולערבב (זה גורם לעוגה להיות אוורירית)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שקדים בחושה
מה זה מי סודה? חייבים? הכוונה לסודה, מים עם גז. הבועות עוזרות לאוורר את הבצק. לא חייבים אבל מי סודה עושים את העוגה יותר אוורירית ורכה. |
חייב פודינג? אפשר להחליף במצרך אחר? החלפת קורנפלור (מעורבב עם קצת אבקת סוכר וסוכר וניל בשביל הטעם) מתאים כל עוד יש חימום, ובמקרה של עוגה בחושה יש חימום. החימום נדרש כי קורנפלור הוא לא אינסטנט אלא צריך לעבור עיבוד בחום. בקיצור בהחלט מתאים במקום פודינג. מה שטוב בפודינג או קורנפלור (ובמקרה ממש חירום אפשר גם עמילן תפוח אדמה) הוא הרכות שהעמילן נותן לעוגה. |
הרטבת את העוגה אחרי שנאפתה? לא, אין צורך בכך. |
הלימון מוסיף או גורע את טעמו של הנס קפה? מוסיף מאוד. |
Advertisements
באיזה תבנית אופים את העוגה ומה הגודל של התבנית?
היי אביבה,
תבנית עגולה בינונית בקוטר 22/24.
בהצלחה 🙂
העוגה יצאה זוועות, לא דומה בכלל לתמונה שפירסמתם ועקבתי אחרי כל ההוראות.
היי גלית,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה. התמונה אינה שלנו, אלא של בעלת המתכון המקורי, גלית אלימלך.
נשמח להציע לך שני מתכונים נוספים לעוגת שקדים לבחירתך:
מתכון של רותי אזולאי
מתכון של אילנה אברהם
בהצלחה 🙂
היי, ניתן לשים כוס שקדים טחונים עם אבקת אפיה במקום כוס קמח תופח?
היי נעמה,
אפשר בהחלט להמיר את הקמח התופח בקמח שקדים.
בהצלחה 🙂
שלום למפרסמת המתכון, מבקשת לברר איך אני משלבת במתכון נס-קפה מגורען, אשמח להכין את העוגה, ניראת 10 בתודה מראש על המידע בעניין, מרים.
היי מרים היקרה,
כל מה שאת צריכה לעשות זה להמיס את הקפה המגורען בכמה שפחות מים, ממש לוודא שהם מספיקים רק להמסה בלבד.
בהצלחה 🙂
מה אפשר לשים במקום הקמל תופח
היי ז'אנט,
אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל + אבקת אפייה, או להכין את העוגה מקמח שקדים בלבד.
אפשרות נוספת היא קמח כוסמין מלא או לבן, לבחירתך.
בהצלחה 🙂
לא כתוב באיזה שלב להוסיף מי סודה
היי ליאורה,
מוסיפים את המי הסודה לקערה של המצרכים הרטובים.
בהצלחה 🙂
איזה גודל של תבנית מתאים לעוגה זו?
היי יונית,
תבנית עגולה 22/24.
בהצלחה 🙂
הי,באיזה שלב מוסיפים את מי הסודה?
אחרי ששילבתי בין היבש לרטוב?
או להוסיף לרטוב?
היי דיקלה,
מוסיפים את מי הסודה לקערה של המצרכים הרטובים.
בהצלחה 🙂
במתכון לא כתוב באיזה שלב יש להוסיף 4ת מי הסודה.
האם אחרי איחוד שתי הקערות?
היי ענת,
מוסיפים את מי הסודה לקערה של המצרכים הרטובים.
בהצלחה 🙂
היי אפשר שהעוגה תהיה ללא קמח
היי גיא!
בטח, אפשר לשים כוס קמח שקדים + כפית אבקת אפייה במקום כוס קמח תופח.
בהצלחה 🙂
שלום
במה ניתן להחליף את הנס קפה
תודה
היי רחל!
אפשר להחליף את הנס קפה באבקת קקאו או לוותר לגמרי.
בהצלחה 🙂
במקום קמח תופח אפשר קמח רגיל עם אבקת אפיה?
היי סולי,
בוודאי, כפית אבקת אפייה על כל כוס קמח.
בהצלחה 🙂
היי העוגה ניראת ניפלא❣️
אם אני רוצה להפוך את העוגה לכשר לפסח . יש אפשרות להוריד את הקמח ולהוסיף כוס קורנפלור ?
תודה רבה
דיאנה חדד מיאמי❤️
היי, לדעתנו עדיף לשלב יותר קמח שקדים וקוקוס, והכי טוב להכין לפי המתכון הזה לעוגת שקדים לפסח. בהצלחה!
אין על העוגה שקדים אורירית יצא מעולה וטעימה והוספתי קרם יצא פיצוץ תודה באהבה חיה
היי חיה,
איזה יופי שאת נהנית כל כך מהעוגה הזו 🙂
בד"כ בעוגות בחושות, אני מעדיפה להקציף את הביצים עם הסוכר ורק אח"כ להוסיף את ייתרת החומרים, האם במקרה זה גם יש צורך להוסיף סודה? והאם אפשר נס קפה מגורען?והאם זה בסדר כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפיה? תודה
לא הבנתי , לא צריך להקציף את הביצים ??
ואם לא!!! אני עשיתי בדיוק לפני המתכון ויצא לא דומה לתמונה !!!!!!!
היי, מצטערים שלא יצא כמו שקיווית. אין צורך להקציף ואפשר רק ידנית, רק חשוב מאוד להוסיף כוס מי סודה בהדרגה ולערבב (זה גורם לעוגה להיות אוורירית) ולהיזהר מערבוב יתר כי אז יוצא דחוס נמוך ולא טעים. בהצלחה!
מיץ תפוזים במקום מי סודה הולך?
היי עדן, אפשר לוותר ולהחליף במיץ תפוזים או חלב, אך חשוב להקפיד לפחות על שימוש בקמח תופח.
מקווים שעזרנו
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
האם יש לשמור בקירור?
היי ענבר, מומלץ לשמור במקרר כן. לחלופין ניתן להקפיא עד לחודש ולהפשיר כלילה טרם ההגשה במקרר. בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
תודה לך על המתכון .
שאלה האם השקדים הם ללא קליפה ?
האם המרקם של השקדים האחרונים הוא טחון גס או דק ?
היי מיכל,
השקדים אפשר עם או בלי קליפה.
אנחנו ממליצים על שקדים טחונים דק.
בהצלחה 🙂
האם ניתן להחליף את מי הסודר באבקת סודה לשתיה? אם כן, כמה לשים? כפית?
2 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתייה על כל כוס מים. בהצלחה!
איזה גודל תבנית
היי דבורית,
אפשר להשתמש בתבנית עגולה 22/24 או תבנית מרובעת בינונית.
בהצלחה 🙂
מה גודל כוס?
כוס מידה אוניברסלית
היי מתי מוסיפים את האינסטנד פודינג?
בשלב הראשון במתכון נוסיף לקערה את הקמח, אינסטנט, שקדים, סוכר, נס קפה וגרידת לימון, ונערבב את הכל ידנית
יש לי נס קפה מגורען בלבד ….
היי פני,
את יכולה להשתמש בו בשתי דרכים:
1. לטחון אותו אם יש לך מטחנה קטנה בבית.
2. להמיס את הקפה בכמות מינימלית של מים, רק מה שמספיק כדי שהקפה יימס.
בהצלחה 🙂