קציצות מטבוחה
קציצות מטבוחה – תשכחו מכל הקציצות שאתם מכירים ותגידו שלום לקציצות המטבוחה האלה!
מי שאוהב קציצות ומי שאוהב מטבוחה פשוט חייב לטעום את המתכון הזה! בפעם הראשונה שהכנתי את המתכון הזה, חשבתי שאני חולמת; המנה יצאה כל כך טעימה, הקציצות יצאו רכות ומתובלות כראוי והילדים שלי טרפו את המנה שלהם כמו שמעולם לא ראיתי אותם אוכלים!
הקציצות מאוד קלות להכנה, למעשה המתכון פשוט מאוד, ומקבלים קציצות אווריריות, רכות ועסיסיות שמתבשלות בתוך רוטב מטבוחה מעלף! כמו שאומרים במרוקאית "איימאאא איזה טעים".
למה באמת כדאי לכם: קציצות מטבוחה
4 סיבות:
- שילוב מטריף של טעמים שאף אחד מבני הבית לא יכול לוותר על המנה שלו!
- מתכון קל להכנה ובכלום מאמץ יש לכם את המנה הכי טעימה שאפשר לדמיין!
- ארוחה מושלמת לצהריים וערב באמצע השבוע ואפילו לארוחת השבת!
- אפשר לשדרג את התיבול או לשים פחות תבלינים לקבלת הטעם האישי המושלם!
שורה תחתונה: יש קציצות ברוטב ויש קציצות מטבוחה. עד שלא תטעמו את המנה הזו לא תדעו שלמות מהי!
המצרכים
- ½ קילו בשר בקר טחון
- ¼ כוס סודה מוגזת
- 2 כפות שמן
- 1 בצל (מטוגן)
- צרור פטרוזיליה (קצוצה )
- 1 בצל (מגורד)
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם (או 2 פרוסות/קמח מצה)
תיבול:
- מלח (קורט)
- פלפל שחור גרוס
- ¼ כפית כרכום
- ¼ כפית ראס אל חנות (תבלין לקציצות)
- אגוז מוסקט (נגרד מעט)
רוטב:
- 7 עגבניות
- 8 שיני שום
- 5 כפות שמן
- 2 כפות סוכר
- 1 כף פפריקה
- ½ כפית כמון
- קינמון (נגיעה )
- 1 כף רסק עגבניות
- פלפל ירוק חריף
אופן ההכנה
- נערב את מרכיבי הבשר והתבלון וניתן מנוחה 20דקות.
רוטב:
- נגרד את העגבניות בסיר עם השיני שום חתוכים.
- נוסיף את השמן נשים פלפל ירוק חריף חתוך ואפשר גם פלפל חריף יבש.
- נתחיל לבשל ולערבב מידי פעם כמו הכנה למטבוחה.
- אחרי 30 דקות נתבל מלח 2 כפות סוכר כף פפריקה חצי כפית כמון ונגיעת קינמון כף גדושה רסק עגבניות ונערבב.
- נוסיף 1/2 כוס מים ולהתחיל לסדר קציצות בעזרת ידיים רטובות מעל.
- ננענע את הסיר, נכסה ונמשיך לבשל על אש קטנה כ20 דקות לא יותר.
שאלות נפוצות: קציצות מטבוחה
מה הסודה עושה? נותנת אווריריות ורכות. |
מה זה פלפל חריף יבש? הכוונה לפלפל החריף הרגיל? אפשר אחד מהם, או שניהם ביחד, איך שטעים לך. |
האם הבצל מטוגן משולב בעיסת בשר יחד עם הבצל חי וכל התבלינים יחדיו? כן. |
אפשר להכין את המתכון עם עוף טחון במקום בקר? בטח. |
אפשר להוסיף לזה פלפלים מתוקים יבשים ? אפשר חצילים מטוגנים ? חצילים לא ניסיתי, פלפלים כן. |
הבמה כולה שלכם:
"גם אני הכנתי!"
לבנה פחימה
"גם אני הכנתי… רק במתכון לילדים אני בשלנית גרועה,
אבל הקציצות יצאו טעימותתת טעימותתת בזכותך… תודה אורה! גאה בעצמי!"
טליה בן
לוסי מוזלי
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף ארוחות צהריים מושלמות. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: אורה ארגוב
אין על המתכונים של אורה ארגוב צעדים שאין כמותם!!!
היי אורה,
שמחים שגם את אוהבת מאוד את המתכונים של אורה ארגוב. היא אכן אחת הבשלניות הטובות שיצא לנו לפרסם באתר שלנו 🙂
מה הדבר הזה 2 כפות סוכר זה רק מזיק והחמיצות של העגבנייה לא מזיק.אני 60 שנה במטבח ואף פעם לא שמי סוכר באוכל.זה ממש מפריע לי
היי רחל,
האמת היא שכשמתעסקים עם עגבניות להכנת רטבים, כמעט תמיד מוסיפים סוכר כדי לאזן את החומציות של העגבניה.
זה כולל מטבוחה, רוטב פיצה, רוטב עגבניות לפסטה ועוד.
כמובן שאין חובה להוסיף סוכר כשמכינים רוטב עגבניות, ואם רוצים להפחית בכמות זה בהחלט אפשרי.
בהצלחה 🙂