Go Back
קציצות מטבוחה

קציצות מטבוחה

קציצות מטבוחה עסיסיות שכל ביס מהן מושלם! מתכון קל לארוחה מפנקת במיוחד לכל יום!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: אורה ארגוב

המצרכים

  • ½ קילו בשר בקר טחון
  • ¼ כוס סודה מוגזת
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל (מטוגן)
  • צרור פטרוזיליה (קצוצה )
  • 1 בצל (מגורד)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם (או 2 פרוסות/קמח מצה)

תיבול:

  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית כרכום
  • ¼ כפית ראס אל חנות (תבלין לקציצות)
  • אגוז מוסקט (נגרד מעט)

רוטב:

  • 7 עגבניות
  • 8 שיני שום
  • 5 כפות שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף פפריקה
  • ½ כפית כמון
  • קינמון (נגיעה )
  • 1 כף רסק עגבניות
  • פלפל ירוק חריף

אופן ההכנה

  • נערב את מרכיבי הבשר והתבלון וניתן מנוחה 20דקות.

רוטב:

  • נגרד את העגבניות בסיר עם השיני שום חתוכים.
  • נוסיף את השמן נשים פלפל ירוק חריף חתוך ואפשר גם פלפל חריף יבש.
  • נתחיל לבשל ולערבב מידי פעם כמו הכנה למטבוחה.
  • אחרי 30 דקות נתבל מלח 2 כפות סוכר כף פפריקה חצי כפית כמון ונגיעת קינמון כף גדושה רסק עגבניות ונערבב.
  • נוסיף 1/2 כוס מים ולהתחיל לסדר קציצות בעזרת ידיים רטובות מעל.
  • ננענע את הסיר, נכסה ונמשיך לבשל על אש קטנה כ20 דקות לא יותר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.