פחזניות בקלי קלות
אל תחששו תתחילו להכין היום, הילדים שלכם יודו לכם על זה!
אם אתם עדיין מפחדים מהכנת פחזניות, הגיע הזמן להתגבר על הפחד עם מתכון מושלם זה.
פחזניות מופלאה וטעימות שמכינים בקלי קלות ובמהירות, יצאות פריכות וזהובות בצורה מיוחד ויפהפייה, עם מילוי קצפתי וענני של קרם וניל מפנק.
אז אל תחששו ותתחילו להכין היום, הילדים שלכם יודו לכם על זה!
איך מכינים?
מתכון פחזניות בקלי קלות
ציוד
כוס: כוס חד פעמית חמה
המצרכים
- 1 כוס מים
- 1 כוס שמן
- ¼ 1 כוס קמח מנופה
- 4 ביצים (גודל L)
לקרם:
- 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
- את השמן והמים נרתיח על הגז, לאחר שמתחיל לרתוח, נוסיף את הקמח ונסיר מהאש.
- נערבב בעזרת כף עץ עד שנהיה בצק רבוך.
- נעביר את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה, ומערבלים אותו על מהירות נמוכה למשך דקה כדי שהאדים יצאו.
- נגביר את המהירות לבינונית ומתחילים להוסיף את הביצים - כל פעם ביצה אחת עד שנקבל בצק דומה לממרח (כמו חומוס).
- נעביר לשקית זילוף, ומזלפים את הפחזניות על נייר אפייה.
- נאפה 180 מעלות בערך 25-30 דקות עד שהפחזניות משחימות יפה.
- שהפחזניות מוכנות לפתוח את התנור ממש מעט(סנטימטר אחד) למשך 2 דקות שהאדים יצאו ורק אז לפתוח לגמרי את דלת התנור ולהוציא את הפחזניות.
- ממלאים בקרם ומפדרים באבקת סוכר.
הערות וטיפים
אפשר להוסיף רבע כוס חלב
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: פחזניות בקלי קלות
איזה גודל צנתר? ואיזה צורה? צנתר M1. |
אם אין לי מיקסר עם וו – יש דרך אחרת להקפיץ? אפשר על מיקסר ידני, מקצף. |
האם יש תחליף לביצה בבצק? אפשר לשים קצת יותר שמן במקום. |
מה עם סוכר? מה עם קורט מלח? אין צורך. |
לפעמים המרקם יוצא נוזלי מידיי ולא יציב. יש לך פתרון? אם זה עדיין לא הגיע למרקם של ממרח אפשר להוריד ביצה. |
הבמה כולה שלכם:
"בדיוק סיימתי להכין!"
ליאת נחום
"יצאו לך פחזניות אש!!!
עושה אותו הדבר עם חצי מכמות השמן ושלוש ביצים L!"
קורן שרה
"יצא לי מושלם!"
אורלי טלקר
רק עוד דבר אחד אחרון!
בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על קינוח מרענן, קליל ופשוט להכנה לצד כוס משקה צונן ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.
עוד קינוחים קלים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!
מקור: מורן ואיתמר פרנקו
לא מבינה איך זה תופח. אין אבקת אפייה או שמרים
היי נעמה,
מדובר בבצק רבוך ויש לו מרקם מיוחד.
ממליצים לעקוב אחר המתכון, בהצלחה 🙂
פעם ראשונה שיוצא פצצה!!! אוורירי וטעים, שמה עם שקית זילוף בלי קורן.
היי נעמי,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
יצאו פצצות, הם מתנפחות באפיה יצאו לי ענקיות.. חחח..
תודה על המתכון הקל והמעולה!!
היי נעמי,
שמחים מאוד שנהנית מהפחזניות המעולות האלה 🙂
מוזמנת להעלות תמונות לפוסט המקורי בקבוצת הפייסבוק שלנו!
היי
אפשר להחליף את השמן בחלב?
לא היינו ממליצים, אפשר לחפש פחזניות באתר ולמצוא כמה וכמה מתכונים בלי שמן
היי
באמת בקלי קלות פעם ראשונה שיצאו לי מעולות
תודה
הפחזניות יצאו מהתנור שוחות בשמן. ככה אמור להיות?
היי אדוה!
הן לא אמורות להיות כך. קשה לנו לדעת איפה היתה תקלה בדרך, אלא אם כן תוכלי לומר איך בדיוק הכנת אותן.
בכל מקרה, אספנו עבורך מספר מתכונים נוספים לפחזניות שאולי תרצי לנסות:
מתכון של מיטל חיות
מתכון של סיון צרור
מתכון של סוניה בן הרוש
מתכון של חני קונאשוילי
גם לי בזמן האפייה ראיתי ששוחות בשמן, אבל כשהיו מוכנות נעלם השמן, יצא מהמם!!
היי גילי,
שמחים שהפחזניות יצאו מהמם 🙂
אם בא לך להשוויץ, אפשר להעלות תמונה בפוסט המקורי בקבוצת הפייסבוק שלנו!
תודה אישית מנחמני רחל למילה גינדין על המתכונים המדויקים וסוף הדרךתודה?
שמחים שאהבת רחל, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/ וכמובן תרגישי חופשי לשתף תמונה גם בקבוצה ששאר החברים יתרשמו 🙂 https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/