גביניות שמרים ביתיות
אף מאפייה בארץ אין לה גביניות כאלו - מומלץ בחום!
גביניות שמרים מהממות במינימום מאמץ שכל אחד יכול להכין.
גביניות אפויות מיוחדות במינן מבצק שמרים רך שפשוט נמס בפה.
אפשר להכין כמות ולהקפיא, מפשירים בעת הצורך וזה נשאר מדהים.
אף מאפייה בארץ אין לה גביניות כאלו. מומלץ בחום!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
המצרכים
- ½ קילו קמח מנופה
- 1 חבילת מרגרינה (200 גרם)
- ½ חבילה שמרית טרייה (25 גרם)
- 3 כפות סוכר
- 1 כוס חלב (פושר)
- ½ שמנת חמוצה (100 מ"ל)
- 3 חלמונים
- קורט מלח
להכנת המלית:
- 1 חבילת גבינת כנען (ראה תמונה)
- 1 חבילה גבינה לבנה (500 גרם)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 1 ביצה
- 2 כפות קמח
- 3 כפות אבקת סוכר
סירופ לציפוי:
- ½ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- ¾ כוס מים
- 1 כפית מיץ מלימון טרי
אופן ההכנה
- נשים בקערת מיקסר קמח, שמרים, סוכר, חלב פושר ונתחיל לערבב.
- נוסיף חלמונים, קורט מלח, מרגרינה, שמנת.
- לקבלת בצק רך ואחיד להכניס לשקית אטומה כל הלילה למקרר.
- נערבב היטב את כל חומרי המלית.
- נוציא למחרת את הבצק מהמקרר לקמח היטב את השיש ולחלק את הבצק ל 4 חלקים.
- לפתוח את הבצק נחתוך לריבועים ונמלא.
- נסגור טוב טוב ונדביק עם ביצה ונמרח את הבצק בביצה טרופה.
- נאפה בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה .
- את הסירופ נבשל בגז עד להסמכה.
- כשמוצאים את הגביניות מהתנור נבריש בסירופ.
הערות וטיפים
לשים לב:
הבצק יוצא קצת דביק, תנו לו לילה במקרר.
למחרת תקמחו מעט ותאפו.
הבצק יוצא קצת דביק, תנו לו לילה במקרר.
למחרת תקמחו מעט ותאפו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הבמה כולה שלכם:
"עשיתי את הגביניות ככה הם נראים לפני האפייה הדבקתי עם ביצה!"
שושי דוד
רק עוד דבר אחד אחרון!
גביניות שמרים ביתיות
בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על עוגות מרעננות, קלילות ופשוטות להכנה לצד כוס משקה צונן ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.
עוד קינוחים קלים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!
מקור: אופירה פחימה יחיא
באופן ההכנה שכחתם לציין באיזה שלב שמים את השמרית בבצק
היי עליזה,
תודה רבה על ההערה שלך. את השמרים יש להוסיף בשלב הראשון יחד עם הקמח.
בהצלחה 🙂
מתכון מצוין!
מה ניתן לעשות על מילוי שנשאר?
היי כרמית,
שמחים שיצא מצוין 🙂
את יכולה להקפיא את המילוי ולהשתמש בו בפעם הבאה שאת מכינה את הגביניות.
בהצלחה!
למה עם מרגרינה?
היי ישראל,
אפשר בהחלט להמיר לחמאה.
בהצלחה 🙂
אם כבר המתכון חלבי, אז למה מרגרינה ולא חמאה?! מה ההגיון ולמה אינסטנט פודינג? מאיפה מגיעים לפה הכישרונות האלה..
היי סהר,
המתכונים באתר שלנו הם של בשלנים ביתיים מכל רחבי הארץ, ואנחנו משתדלים לא לשנות אותם אלא אם כן חלה בהם טעות שיש לתקנה.
אנחנו ממליצים לקחת את המתכון ולשדרג אותו לפי ראות עיניך.
בהצלחה 🙂