Go Back
גביניות שמרים ביתיות וטעימות

גביניות שמרים ביתיות

אף מאפייה בארץ אין לה גביניות כאלו - מומלץ בחום!
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: אופירה פחימה יחיא

המצרכים

  • ½ קילו קמח מנופה
  • 1 חבילת מרגרינה (200 גרם)
  • ½ חבילה שמרית טרייה (25 גרם)
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כוס חלב (פושר)
  • ½ שמנת חמוצה (100 מ"ל)
  • 3 חלמונים
  • קורט מלח

להכנת המלית:

  • 1 חבילת גבינת כנען (ראה תמונה)
  • 1 חבילה גבינה לבנה (500 גרם)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קמח
  • 3 כפות אבקת סוכר

סירופ לציפוי:

  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ¾ כוס מים
  • 1 כפית מיץ מלימון טרי

אופן ההכנה

  • נשים בקערת מיקסר קמח, שמרים, סוכר, חלב פושר ונתחיל לערבב.
  • נוסיף חלמונים, קורט מלח, מרגרינה, שמנת.
  • לקבלת בצק רך ואחיד להכניס לשקית אטומה כל הלילה למקרר.
  • נערבב היטב את כל חומרי המלית.
  • נוציא למחרת את הבצק מהמקרר לקמח היטב את השיש ולחלק את הבצק ל 4 חלקים.
  • לפתוח את הבצק נחתוך לריבועים ונמלא.
  • נסגור טוב טוב ונדביק עם ביצה ונמרח את הבצק בביצה טרופה.
  • נאפה בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה .
  • את הסירופ נבשל בגז עד להסמכה.
  • כשמוצאים את הגביניות מהתנור נבריש בסירופ.

הערות וטיפים

לשים לב:
הבצק יוצא קצת דביק, תנו לו לילה במקרר.
למחרת תקמחו מעט ותאפו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.