עוגת גבינה אפויה
מתכון קל וברור שילווה אתכם שנים רבות, כי מתכון מנצח כזה לא מחליפים!
הגיע הזמן לחידוש! עוגת גבינה אפויה מהממת רכה כמו עננים, עם ציפוי קרם וניל איכותי.
עוגה מרשימה, חגיגית, ומנצחת שתשדרג לכם את השבת כמו שצריך.
מתכון קל וברור שילווה אתכם שנים רבות, כי מתכון מנצח כזה לא מחליפים!
ציוד
תבנית גודל 26
המצרכים
- 1 קילו גבינה לבנה 9%
- 6 ביצים (XL)
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידת לימון (מחצי לימון)
- 1 כוס סוכר (לחלבונים)
- ¾ כוס סוכר (לבלילה)
- 6 כפות קורנפלור
- 5 כפות קמח
- ¾ כוס חלב
- ½ חבילת חמאה מומסת (50 גרם)
לקרם:
- 1 חבילה שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 כוס חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
אופן ההכנה
- נפריד את הביצים, את הלבן נשים בקערה של המיקסר ונחכה, את הצהובים נשים בקערת נפרדת גדולה.
- בקערה של הצהובים, נכניס את הגבינה, סוכר, גרידת לימון, ווניל.
- נערבב עם מטרפה ואחרי זאת מוסיפים את היבשים (קמח וקורנפלור).
- לאחר מכן מוסיפים את החלב והמסה מתאחדת, בסוף בזרם איטי מוסיפים את החמאה המומסת.
- נתחיל להקציף את החלבונים ביחד עם הכוס סוכר שנותרה, נקציף עד שנהיה עננים לבנים שהקצף לא יהיה חזק מדי.
- לאחר מכן מקפלים לתערובת שבקערה בעדינות.
- נחמם תנור ל-230 מעלות עם תבנית מים בתחתית.
- מכניסים את העוגה לתנור ל-10-12 דקות.
- מוציאים אותה וננמיך את התנור ל-180-170 מעלות ואז נאפה לעוד 50 דקות.
- לקרם מלמעלה, נקציף את המרכיבים לקרם ונשים.
הערות וטיפים
טיפים:
- גבינה בטמפרטורת החדר (שעתיים לפחות מחוץ למקרר).
- תבנית עם מים רותחים בתחתית לאדים.
- לשמור על טמפרטורת התנור ובמידה והעוגה משחימה יותר מדי לשים מעליה נייר אפייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.