עוגת ביסקוויטים עד חצות
כשאין זמן עושים זריז עוגת ביסקוויטים עד חצות, כל כך טעימה שהיא לא באמת תישאר עד חצות.
לפעמים, כשאין לי זמן להכנות ואני צריכה עוגה מרשימה להגשה, אני מכינה עוגת ביסקוויטים עד חצות. העוגה היא שדרוג מטריף של עוגת הביסקוויטים הקלאסית של פעם, אבל טעימה בהרבה ומרשימה למראה.
את העוגה הזו, למשל, אני מכינה כשהבוס של בעלי מגיע להתארח – הבוס יוצא מרוצה והעוגה היא זו שעושה את כל העבודה!
המתכון פשוט וקל, ללא אפייה ותוך 15 דקות הכנה תקבלו עוגה מיוחדת, קוצרת אין־סוף מחמאות, שתככב אצלכם בארוחת השבת, ביום ההולדת של הילד או סתם בבוקר עם כוס הקפה.
אז איזה ביס שוקולד אתם רוצים עכשיו? שוקולד חלב, שוקולד לבן או מהשוקולד המריר?
למה באמת כדאי לכם: עוגת ביסקוויטים
- כל כך טעימה ש"עד חצות" זה לא תיאור מדויק לזמן שבו היא מתחסלת!
- עוגה מרשימה למראה שגורפת אין־ספור מחמאות!
- מתכון שלוקח כלום זמן הכנה ואפשר להכין מתי שרוצים!
- כל כך פשוטה להכנה שכל אחד יכול להכין!
שורה תחתונה: מבט אחד בתמונה של העוגה הזו ולא באמת צריך סיבות – מרשימה וטעימה בדיוק כמו שהיא נראית!
עוגת ביסקוויטים עד חצות
המצרכים
לפתי בר:
- פתי בר מים חמימים
- 1 כפית נס קפה
- 1 כפית סוכר
שכבה ראשונה:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 כוס חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
שכבה שנייה:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 כוס חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד (80 גרם)
- 1 חבילה עד חצות לבן (200 גרם)
- 1 חבילה עד חצות שוקולד חלב או מריר (200 גרם)
אופן ההכנה
- מרטיבים וטובלים את הפתי בר טבילה מהירה בתוך כוס או צלחת עמוקה עם מים חמימים, יחד עם 1 כפית של נס קפה וכפית סוכר אחת. מסדרים יפה ובצפיפות ,שכבה ראשונה בתוך התבנית כמו בתמונה.
קרם הוניל:
- בקערה אחת, מוסיפים חבילה אחת של שמנת מתוקה, כוס חלב, וחבילה אחת של פודינג וניל.
- מקציפים הכל ביחד עד שמתקבלת תערובת אחידה של קרם יציב.
- מורחים את קרם הוניל על ביסקוויטי הפתי בר ומיישרים היטב.
- מרטיבים שוב פתי בר בתוך הכוס, ומניחים מעל שכבת הקרם וניל.
קרם השוקולד:
- בקערה נוספת, מוסיפים 1 שמנת מתוקה, כוס חלב, וחבילה אחת של פודינג שוקולד. מקציפים היטב.
- מורחים את קרם השוקולד על ביסקוויטים הפתי בר ומיישרים היטב.
- מעל שכבת קרם השוקולד מניחים כמו דמקה 1 שוקולד עד חצות לבן, ו - 1 עד חצות שוקולד חלב או מריר.
- מכניסים את העוגה למקרר ל - 3 שעות לפחות לפני ההגשה.
- וזהו !! פשוט מזה אין, וגם טעים מזה אין, בתיאבון.
הערות וטיפים
- מה זה בדיוק עד חצות?
ביסקוויטים פריכים, של עלית, בציפוי שוקולד חלב לבן מריר. אפשר למצוא אותם בכל סופר. - אם לא ניתן להשיג "עד חצות", או סוג אחר של ביסקוויטים מצופים: מחממים חצי כוס שמנת בסיר קטן עד לסף רתיחה, מורידים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד עד שהוא נמס.
שופכים מעל הפתי בר בשכבה העליונית של העוגה ומכניסים לקירור לשעתיים לפחות.
אפשר לגוון ולטבול את הפתי בר בחלב, בשוקו, במשקה חלב בטעם בננה וכו'. - כמה שכבות יוצא מהכמות? שלוש שכבות של ביסקוויטים, ביניהן שתי שכבות של פודינג.
ניתן לגוון ולהוסיף צבע וטעם ולהשתמש בנוסף לפתי בר הרגיל, בפתי בר חום (שוקו). - לנוחות אפשר תבנית חד פעמי אם לא ניתן למצוא אינסטנט פודינג בטעם שוקולד, אפשר להשתמש במקום אינסטנט פודינג בטעם וניל, מחלקים את הקרם לשניים, ולאחד החצאים מוסיפים שוקולית, בכדי לתת את טעם השוקולד, ומערבבים היטב לאחידות.
- ניתן גם לגוון עם השכבה העליונה -פעם ממרח לוטוס מומס, פעם ערבוב של שוקולד לבן וחלב , פעם ממרח נוטלה מומס, השמיים הם הגבול.
אפשר גם לפזר על העוגה מלמעלה שוקולד מגורד, או פירורי ביסקוויטים, או פתיתי קוקוס וכו'... שוב, השמיים הם הגבול!. - טיפ אחרון ששווה לנסות: תקפיאו את העוגה -תאכלו אותה כשהיא מעט קפואה -יוצאת כמו גלידה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על עוגות מרעננות, קלילות ופשוטות להכנה לצד כוס משקה צונן ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.
עוד קינוחים קלים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!