קציצות עם תפוחי אדמה בתנור
קבלו קציצות בשר עם עיגולי תפוחי אדמה בתנור עם רוטב מטריף שמשדרג את הטעם ברמות!
קציצות עם תפוחי אדמה בתנור
קבלו קציצות בשר עם עיגולי תפוחי אדמה בתנור עם רוטב מטריף שמשדרג את הטעם ברמות!
לדרג
המצרכים
לבשר:
- ½ קילו בשר בקר טחון
- ½ צרור פטרוזיליה
- ½ צרור כוסברה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פפריקה אדומה
- 1 בצל (קטן מגורד)
- 1 ביצה
תפו"א:
- 4-5 תפו"א בינוניים קלופים /פרוס לעיגולים יחסית דק
רוטב:
- 1 כוס מים רותחים
- ½ כפית כמון
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית מלח
- זעפרן
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה
- מכינים את קציצות הבשר וחותכים את התפוחים.
- מסדרים בסיר כמו בתמונה ומזגגים מעל את הרוטב.
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 25 דקות.
- מורידים את נייר הכסף ומשאירים בתנור לעוד 25 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: קציצות עם תפוחי אדמה
אפשר לוותר על השלב של נייר הכסף ופשוט להכניס ליותר זמן לתנור? לא, כאשר יש את נייר הכסף כך יוצא נוזלים ואז אחרי 25 דקות מורידים ומשאירים לספיגה של הנוזלים לעוד 25 דקות. |
אפשר לעשות בגז אם אין לי תנור מוכשר לפסח? כן אפשר. |
אפשר בטטה במקום תפו"א? אפשר אבל יוצא מתוק. |
לא צריך לבשל את תפוח האדמה לפני פשוט לחתוך ולהכניס עם הבשר לתנור? לא. |
צריך לבשל את הקציצות קודם? לא צריך, ישר לתנור. |
הבמה כולה שלכם:
"ניסיתי וזה מה שיצא לי, לא כמו שלך מסודר יפה, לציין שגמרו הכל!"
אילנה ניסים
"יצא טעים מאוד!!! תודה!! !"
אילנה ניסים
אילנה ניסים
"עשיתי היום יצא מושלם.. עפו על זה!"
ירדן ששונקר
ירדן ששונקר
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכונים לשבת מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: אורנה סויסה מור-יוסף
מה ניתן לשים במקום זעפרן??
היי מירב,
אפשר לוותר או להוסיף עוד טיפונת כורכום.
בהצלחה!
נראה מתכון סוף הדרך…בחיים לא השתמשתי בזעפרן…זה חובה ברוטב…ואם כן,זה תבלין?כמה שמים ממנו?…תודה מראש
היי אביבה,
זה לא חובה בכלל אך מוסיף טעם בהחלט ועושה את המנה מיוחדת יותר.
זעפרן הוא תבלין ששמים ממנו ממש קצת, אין צורך לשים יותר מ-3 או 4 שערות דקיקות.
בהצלחה 🙂
תמונה לפני
וואו ואוו וואו נראה סוף
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/