מחפשים להרשים בסופ"ש? מתכון קציצות עם תפוחי אדמה בתנור ברוטב מטריף במיוחד!
אין על ארוחת צהריים משביעה ומזינה שתקהל את כל המשפחה סביב השולחן עם פה מזיל ריר. קבלו קציצות בשר עסיסיות עם עיגולי תפוחי אדמה בתנור שמכינים בצורה יפהפיה עם רוטב מטריף שמשדרג את הטעם ברמות. ארוחה חגיגית שכל בית מפנק חייב להכין לפחות פעם בשבוע!
קציצות עם תפוחי אדמה בתנור

מתכון קציצות עם תפוחי אדמה בתנור – אין על ארוחת צהריים משביעה ומזינה!
קבלו קציצות בשר עסיסיות עם עיגולי תפוחי אדמה בתנור שמכינים עם רוטב מטריף שמשדרג את הטעם ברמות.
ארוחה חגיגית שכל בית מפנק חייב להכין לפחות פעם בשבוע!
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/אורנה-סויסה-מור-יוסף" icon="" target="false" nofollow="false"] ספר המתכונים של אורנה סויסה מור-יוסף [/button]


קציצות עם תפוחי אדמה בתנור
המצרכים
לבשר:
- ½ קילו בשר בקר טחון
- ½ צרור פטרוזיליה
- ½ צרור כוסברה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פפריקה אדומה
- 1 בצל (קטן מגורד)
- 1 ביצה
תפו"א:
- 4-5 תפו"א בינוניים קלופים /פרוס לעיגולים יחסית דק
רוטב:
- 1 כוס מים רותחים
- ½ כפית כמון
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית מלח
- זעפרן
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה
- מכינים את קציצות הבשר וחותכים את התפוחים.
- מסדרים בסיר כמו בתמונה ומזגגים מעל את הרוטב.
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 25 דקות.
- מורידים את נייר הכסף ומשאירים בתנור לעוד 25 דקות.
[adinserter block="4"]
שאלות נפוצות: קציצות עם תפוחי אדמה
| אפשר לוותר על השלב של נייר הכסף ופשוט להכניס ליותר זמן לתנור? לא, כאשר יש את נייר הכסף כך יוצא נוזלים ואז אחרי 25 דקות מורידים ומשאירים לספיגה של הנוזלים לעוד 25 דקות. |
| אפשר לעשות בגז אם אין לי תנור מוכשר לפסח? כן אפשר. |
| אפשר בטטה במקום תפו"א? אפשר אבל יוצא מתוק. |
| לא צריך לבשל את תפוח האדמה לפני פשוט לחתוך ולהכניס עם הבשר לתנור? לא. |
| צריך לבשל את הקציצות קודם? לא צריך, ישר לתנור. |
הבמה כולה שלכם:

"ניסיתי וזה מה שיצא לי, לא כמו שלך מסודר יפה, לציין שגמרו הכל!"
אילנה ניסים

אילנה ניסים

ירדן ששונקר
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכונים לשבת מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: אורנה סויסה מור-יוסף

מה ניתן לשים במקום זעפרן??
היי מירב,
אפשר לוותר או להוסיף עוד טיפונת כורכום.
בהצלחה!
נראה מתכון סוף הדרך…בחיים לא השתמשתי בזעפרן…זה חובה ברוטב…ואם כן,זה תבלין?כמה שמים ממנו?…תודה מראש
היי אביבה,
זה לא חובה בכלל אך מוסיף טעם בהחלט ועושה את המנה מיוחדת יותר.
זעפרן הוא תבלין ששמים ממנו ממש קצת, אין צורך לשים יותר מ-3 או 4 שערות דקיקות.
בהצלחה 🙂
תמונה לפני
וואו ואוו וואו נראה סוף
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/