| |

חיתוכיות לימון קלות וממכרות

חיתוכיות לימון יגרמו לכם להתמכר לשילוב מושלם של טעם לימוני מרענן, למתיקות מטריפה ולתחתית פריכה. ביס חמוץ-מתוק מפנק ומיוחד בהכנה קלה במיוחד
בהשראת: לינדה לנגנר
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
חיתוכיות לימון

כשרוצים להתפנק בביס מתוק וטעים תמיד אפשר ללכת למוכר ולידוע, אבל לפעמים דווקא יותר כיף להכין קינוח יותר מיוחד ולא פחות טעים.

חיתוכיות לימון הן בדיוק כאלה – טעם לימוני מטריף ומרענן, בשילוב מתיקות מעודנת, קריספיות נהדרת של תחתית ביסקוויטית פריכה, וניחוח הדרים משגע שיציף את הבית

ההכנה קלה ומהירה, סכנת ההתמכרות לא קטנה, והביס? שילוב מושלם של חמוץ-מתוק, ממש כמו בחיים עצמם…

 
ספר המתכונים של לינדה לנגנר 
 
חיתוכיות לימון
צילום: לינדה לנגנר
 
 

למה באמת כדאי לכם: חיתוכיות לימון

  • חמוץ-מתוק בשילוב מושלם ממש כמו בחיים עצמם…

  • טעם לימוני מטריף ומרענן, מתיקות מעודנת ותחתית ביסקוויטית מענגת

שורה תחתונה: הכנה קלה, סכנת התמכרות קשה
 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? חיתוכיות לימון

 

חיתוכיות לימון

חיתוכיות לימון קלות וממכרות

חיתוכיות לימון יגרמו לכם להתמכר לשילוב מושלם של טעם לימוני מרענן, למתיקות מטריפה ולתחתית פריכה. ביס חמוץ-מתוק מפנק ומיוחד בהכנה קלה במיוחד
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: לינדה לנגנר

המצרכים

לבסיס

  • 200 גרם פתי בר טחון
  • 100 גרם חמאה מומסת

לקרם לימון

  • 4 ביצים
  • פחית חלב ממותק (397 גרם)
  • כוס מיץ לימון סחוט (160 מ"ל)
  • גרד מלימון אחד
  • 1 כף קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ¼ כפית מלח

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל-180 מעלות, לרפד תבנית פיירקס מרובעת 2020 X בנייר אפייה כך שהנייר יבלוט משני צידי התבנית. לא מומלץ בתבנית מתפרקת כי המלית נוזלית ויש סכנה שתינזל בתנור.
  • לערבב היטב את הפתי בר עם החמאה, לשטח בתבנית ולהדק היטב, לאפות עד הזהבה, בין 10 ל-13 דקות, להוציא מהתנור ולתת לבסיס להתקרר מעט.
  • בינתיים כשהבסיס מתקרר, מערבבים בקערה גדולה בעזרת מטרפה ביצים וחלב ממותק, ואת שאר מצרכי המלית. לערבב היטב ולצקת מעל בסיס הפתי בר, להכניס לתנור ולאפות 25 דקות, לקרר על השיש, ואחר כך לקרר במקרר 4-5 שעות.
  • להחזיק את נייר האפייה משני צידי התבנית ולהרים בעדינות את כל העוגה, להעביר מיד למשטח עבודה ישר, לחתוך לריבועים או מלבנים, לפזר אבקת סוכר.

הערות וטיפים

  • אם רוצים מלית בצבע צהוב יותר בכדי שידעו שזה לימון, אפשר להוסיף כמה טיפות צבע מאכל צהוב
  • לא מומלץ להשתמש בתבנית מתפרקת כי המלית נוזלית ויש סכנה שתיזל בתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

חיתוכיות לימון
צילום: לינדה לנגנר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מחפשים עוד עוגיות קלות וממכרות לפינוק המושלם ליד כוס משקה חם? למה לא אמרתם?

 

Similar Posts

2 Comments

  1. האם במקום פחית חלב ממותק אפשר משהו אחר לגרסת פרווה??( במקום החמאה לתחתית ניתן מחמאה)

    1. היי אליז!
      אפשר להחליף את החלב הממותק לשמנת צמחית ופשוט להמתיק אותה כמה שאת רוצה.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?