Go Back
חיתוכיות לימון

חיתוכיות לימון קלות וממכרות

חיתוכיות לימון יגרמו לכם להתמכר לשילוב מושלם של טעם לימוני מרענן, למתיקות מטריפה ולתחתית פריכה. ביס חמוץ-מתוק מפנק ומיוחד בהכנה קלה במיוחד
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: לינדה לנגנר

המצרכים

לבסיס

  • 200 גרם פתי בר טחון
  • 100 גרם חמאה מומסת

לקרם לימון

  • 4 ביצים
  • פחית חלב ממותק (397 גרם)
  • כוס מיץ לימון סחוט (160 מ"ל)
  • גרד מלימון אחד
  • 1 כף קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ¼ כפית מלח

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל-180 מעלות, לרפד תבנית פיירקס מרובעת 2020 X בנייר אפייה כך שהנייר יבלוט משני צידי התבנית. לא מומלץ בתבנית מתפרקת כי המלית נוזלית ויש סכנה שתינזל בתנור.
  • לערבב היטב את הפתי בר עם החמאה, לשטח בתבנית ולהדק היטב, לאפות עד הזהבה, בין 10 ל-13 דקות, להוציא מהתנור ולתת לבסיס להתקרר מעט.
  • בינתיים כשהבסיס מתקרר, מערבבים בקערה גדולה בעזרת מטרפה ביצים וחלב ממותק, ואת שאר מצרכי המלית. לערבב היטב ולצקת מעל בסיס הפתי בר, להכניס לתנור ולאפות 25 דקות, לקרר על השיש, ואחר כך לקרר במקרר 4-5 שעות.
  • להחזיק את נייר האפייה משני צידי התבנית ולהרים בעדינות את כל העוגה, להעביר מיד למשטח עבודה ישר, לחתוך לריבועים או מלבנים, לפזר אבקת סוכר.

הערות וטיפים

  • אם רוצים מלית בצבע צהוב יותר בכדי שידעו שזה לימון, אפשר להוסיף כמה טיפות צבע מאכל צהוב
  • לא מומלץ להשתמש בתבנית מתפרקת כי המלית נוזלית ויש סכנה שתיזל בתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.