לחם ללא גלוטן
לחם, המאכל הכל כך בסיסי, מזין וטעים הזה הוא תוספת הכרחית לכמעט כל ארוחה, ורגישים לגלוטן לא תמיד מוצאים את ה-אחד הטעים והמשביע.
אז הנה האחד שלכם – לחם ללא גלוטן ביתי, בריא, לא מעובד המהווה מקור מצויין לסיבים תזונתיים, חלבון ושומן איכותי
מתכון פשוט אבל סופר מוצלח, במרקם עננים רך ואוורירי וקריספי ומתפצפץ בחוץ. נפלא לצד סלט, מרק או ממרחים טעימים
למה באמת כדאי לכם: לחם ללא גלוטן
-
לחם אולטימטיבי בשביל אלרגיים ורגישים לגלוטן
-
עשיר בסיבים תזונתיים, חלבון ושומן איכותי
-
מצטיין במרקם רך ואוורירי וקריספי ומתפצפץ בחוץ
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? לחם ללא גלוטן
לחם ללא גלוטן
המצרכים
- 4 ביצים
- ⅓ כוס טחינה גולמית / חמאת שקדים
- ⅔ כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
- 1 כפית מייפל טהור
- ¾ כוס קמח קוקוס
- 1 כפית אבקת אפיה
- תיבול לבחירתכם: מלח, עשבי תיבול ועוד
- לציפוי הלחם: תערובת גרעינים ושומשום.
אופן ההכנה
- בקערה טורפים היטב ביצים, טחינה, חלב סויה ומייפל. מוסיפים קמח קוקוס, אבקת אפיה מלח ועשבי תיבול. מערבבים עד לאיחוד וקבלת עיסה סמיכה ואחידה,
- מעבירים לתבנית אפיה אינגליש מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לאפיה בתנור שחומם על 170 מעלות לאפייה של 25-30 דקות, עד שהלחם מזהיב יפה, ממתינים עד שהלחם יתקרר, מחלצים מהתבנית ופורסים
שאלות נפוצות: לחם ללא גלוטן
איזה קמח אפשר במקום קוקוס? קמח קינואה/ קמח שקדים |
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
ממממ…. ניחוחות האפייה מפתים אתכם להכניס עוד מאפה טעים לתנור? מחפשים עוד ליווי נהדר לסלט ולמתבלים טעימים בביס פריך ומענג? הנה… מצאתם!
עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם באתר!
מגוחך לקרוא ללחם טבעוני אם הוא מכיל 4 ביצים
היי רות,
את צודקת ותיקנו בהתאם את המתכון.
מתנצלים על הבלבול!
היכן נמצא המתכון המתוקן?
היי סטפי,
זה המתכון, הוא תוקן במובן שהוסר ממנו עניין הטבעונות שנכתב בשגגה.
בהצלחה 🙂
גם מגוחך בכללי להשתמש בביצים ובפרט בלחמים!
אף פעם לא ראיתי בסופר לחם מכיל ביצים
היי סטפי,
יש סיבות ממש טובות להשתמש בביצים בהכנת לחם. מלבד היתרון התזונתי המוכח שלהן, הן עושות את הבצק גמיש ואוורירי יותר, מה שבתורו יוצר לחם אוורירי וקליל.
מוזר שלא נתקלת בלחם המכיל ביצים, זה דבר נפוץ למדי ואף מומלץ 🙂