מתכון קציצות מרוקאיות ברוטב
מנה נוסטלגית קציצות טעימות בטירוף שאתם פשוט חייבים לנסות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
המצרכים
לסלרי:
- 1 ראש סלרי
- מים (להרתחת הסלרי)
- 2 כפות קמח
לקציצות:
- ½ קילו בשר טחון
- ½ קילו עוף טחון
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל (גדול קצוץ)
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית תבלין ראס אל חנות
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 גזר (מגורד)
- 2 כפות שמן
- 3 כפות קמח מצה (או פירורי לחם)
לרוטב:
- 4 שיני שום (כתושות)
- 4 כפות שמן
- 2 כוסות מים
- 1 כף כורכום
- ½ כפית מלח
- אבקת מרק עוף (לפי הטעם)
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כוס מיץ מלימון טרי
אופן ההכנה
סלרי:
- בסיר גדול מרתיחים מים ובהם משבלים את הסלרי עם 2 כפות שמח למשך 40 דקות.
- מסננים את הסלרי מהמים ושוטפים במסננת, מניחים בצד.
קציצות:
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות לעיסה אחידה.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר להתייצבות למשך 15 דקות.
רוטב:
- בסיר גדול מטגנים שום עם 4 כפות השמן.
- מוסיפים את הסלרי + 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים תבלינים (כורכום, מלח, מרק עוף ופלפל).
- בידיים משומנות יוצרים קציצות מהעיסה וזורקים אותן לסיר בזו אחר זו, בעדינות.
- מוסיפים מיץ לימון, מנמיכים להבה וממשיכים בבישול הקציצות עד שהנוזלים מצטמצמים, כשעה ועשר דקות של בישול.
הערות וטיפים
חשוב מידי פעם לנענע את הסיר ולשים לב שהנוזלים לא מצטמצמים יתר על המידה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: קציצות מרוקאיות ברוטב
מבשלים את הסלרי עם קמח? כן. |
האם אני רוצה להכין לפסח אפשר להרתיח את הבילוי הסלרי בלי קמח? כן, בלי קמח. |
הבמה כולה שלכם:
"שבת שלום ותודה!"
רדה סלומון
"וזה התוצאה ממש מעדן!"
דניס רבו
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: אורה ארגוב
חבל על הזמן הכל נטרף
ממש טעים ואיכותי
אהבתי את הגזר בקציצה לדעתי ממש מוסיף
היי איילת,
תענוג! שמחים שנהניתם 🙂
אני יודע מה זה רוטב סויה, רוטב וינגרט, רוטב טריאקי, אבל אף פעם לא שמעתי על רוטב מרוקאיות.
מי העילג שכתב בכותרת "קציצות ברוטב מרוקאיות"?
.
היי דודי!
תודה רבה על ההערה שלך, תיקנו את המתכון.
נשמח לראות אותך גם בקבוצת הפייסבוק שלנו!
נרא. ממש טוב ובטח טעים שווה לנסות
היי פרח!
מקווים שתכיני ותספרי לנו איך יצא 🙂
בהצלחה!
נהדרות.
היי רבקה!
שמחים מאוד שאהבת את המתכון 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הפייסבוק שלנו!
המתכון קציצות בקר עם סלרי לא ברור
בתמונה רואים גבעולי סלרי ובמתכון כתוב ראש סלרי, מה הנכון?
האם אפשר להכין רק עם חזה עוף טחון?
היי פייגי!
אפשר בהחלט, בהצלחה 🙂