Go Back
מסאחן עוף פרגיות

מסאחן עוף פרגיות מבצק מטריף

בצק מעולה, פרגיות נימוחות, בצל מטוגן מתקתק, טחינה מרעננת ותיבול עשיר ואותנטי– מסאחן עוף פרגיות מבצק מטריף הוא מנה מושלמת מהמטבח הערבי המופלא, לכל אירוח מרשים או ארוחה משפחתית מיוחדת
ציון 4.24 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: אורטל מושיקה

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח לבן (כוס אוניברסלית 250 מ"ל)
  • כף שמרים יבשים
  • 2 כפיות כפיות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½1 כוס מים פושרים

לפרגיות:

  • ½ קילו פרגיות חתוכות לקוביות גסות מעט
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • 1 כפית פפריקה אדומה מעושנת
  • 1 כפית פפריקה אדומה רגילה
  • 1 כפית תבלין ראס אל חנות
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית תבלין סומק
  • 1 כפית שומשום
  • טחינה

אופן ההכנה

  • במעבד מזון או בלישה ידנית נלוש היטב את הבצק לקבלת בצק רך וקצת דביק (זה בסדר שהוא דביק אחרי ההתפחה זה מסתדר וככה מקבלים מאפה רך מאוד), נתפיח כשעה עד שמכפיל את נפחו.
  • בינתיים נתחיל בטיגון הבצל בשמן זית עד שקיפות, נוסיף את קוביות הפרגיות ונטגן עד שינוי צבען, נתבל ונבשל עוד כמה דקות לאיחוד כל החומרים ונצנן.
  • נחלק את הבצק לכמה חתיכות, לפתוח כל חתיכה לעיגול עם הידיים ולשים מעל את הפרגיות ללא הנוזלים שבמחבת.
  • לפזר קצת מהסומק ומהשומשום, למרוח את קצוות הבצק בשמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות לכ-20 דקות עד שהמאפה מזהיב מעט.
  • קצת לפני סיום האפייה לזלף מעט טחינה מלמעלה ולאפות עוד כמה דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.