| |

עוגת שמרים רכה ועסיסית עם נוטלה וקוקוס

מתכון לעוגת שמרים מושלמת שאפשר להכין אותה כרולדה, רוגלך, או אפילו קרואסון!
בהשראת: שרה יוסף
ציון 4.23 על ידי 9 דירוגים
עוגת שמרים רכה ועסיסית עם נוטלה וקוקוס קלוי (סרטון קליעה)

תתכוננו להתפנק על עוגת שמרים רוגלכים וקרואסונים משגעים ומהממים.

מתכון לעוגת שמרים מושלמת שאפשר להכין אותה כרולדה, רוגלך, או אפילו קרואסון.

ממלאים במלית טעימה ומנחמת של נוטלה עשירה וקוקוס עסיסי ושמים לאפייה לקבלת שמרים זהובים וחמים,

עם ריח נהדר שימלא לכם את הבית בחשק לאכול!

ספר המתכונים של שרה יוסף

עוגת שמרים רכה ועסיסית עם נוטלה וקוקוס קלוי (סרטון קליעה)
צילום: שרה יוסף

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך קולעים את הדבר המושלם הזה?
הקליקו לסרטון עכשיו:

עוגת שמרים רכה ועסיסית עם נוטלה וקוקוס קלוי (סרטון קליעה)

עוגת שמרים רכה ועסיסית עם נוטלה וקוקוס

מתכון לעוגת שמרים מושלמת שאפשר להכין אותה כרולדה, רוגלך, או אפילו קרואסון!
ציון 4.23 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

כוס: כוס חד פעמי שתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 חבילה חמאה (200 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ¼ כוס שמן
  • 2 כוסות מים
  • 3 ביצים

מילוי:

  • 1 כוס קקאו
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף אבקת נס
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף ממרח נוטל
  • 1 כפית קינמון

לקרואסון:

  • נוטלה או אצבעות שוקולד (מה שאוהבים)

להברשה:

  • 1 ביצה (עם מעט מים ומעט סוכר)
  • ½ 1 כוסות מים
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס סוכר

מילוי גבינה:

  • 1 גבינה טוב טעם (250 גרם)
  • 3 כפות גבינה
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 חלמונים
  • ¼ כוס סוכר
  • גרידת לימון

אופן ההכנה

  • נלוש בקערת המיקסר כוס מים, שמרים וסוכר, ונמתין רבע שעה.
  • כעת נוסיף את שאר המצרכים ונלוש בערך 7 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים .
  • נכסה ונעביר למקרר לשעה בערך, נוציא ונלוש ואז מחזירים למקרר עד הבוקר.
  • בבוקר מוציאים ומחלקים ל-8 כדורים .
  • מרדדים דק ונמרח את המלית שלנו, אחרי זאת מרדדים עוד כדור ומניחים מעל.
  • נחתוך למשולשים ומגלגלים לרוגלך.
  • נותנים התפחה של שעה בערך.
  • נמרח ביצה ואפשר גם לפזר מעל שוקולד .
  • נחמם תנור 180 מעלות .
  • נאפה בערך חצי שעה עד שמקבלים צבע חום יפה. אחרי זאת כשמוכן נמרח את הסירופ בנדיבות.

הערות וטיפים

  • טיפ לרולדה הוא להכניס למקפיא לפני החיתוך למשל כרבע שעה בערך ונוציא ונחתוך לעשות צמה ולתת לתפוח ואז למרוח ביצה ולאפות.
  • אם רוצים להכין רולדה - נרדד כדור אחד דק ונמרח את המלית, מגלגלים לרולדה. אפשר לחצות ל-3 ולעשות צמה או לעשות רולדה עם מילוי והשנייה אפשר למרוח רק נוטלה ולעשות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שמרים

את מקפיאה לפי שאת עושה צמה?
לא.
המילוי עם הקקאו מספיק לכל הכמות?
פה שמתי נוטלה עם קוקוס קלוי.
איך המילוי לא בורח לך בזמן הקליעה?
אני מכניסה את הרולדה לפני החיתוך למקפיא לרבע שעה בערך ואז חותכת עושה צורה.
מה אפשר לשים הבצק במקום חמאה שיהיה פרווה?
מזולה.
האם אפשר להקפיא גם את מילוי הגבינה?
את מתכוונת לעוגה אז אפשר את הגבינה לבד לא ניסיתי להקפיא.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת שיש תפוזים רכה
צילום: איריס שרון

"ממוש אפשר גם משתי חתיכות לעשות צמה!"
איריס שרון

עוגת שמרים רכה ועסיסית עם נוטלה וקוקוס קלוי (סרטון קליעה)
צילום: שרה יוסף

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

עוגת שמרים רכה ועסיסית

מקור: שרה יוסף

 

Similar Posts

4.23 from 9 votes (9 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements