Go Back
עוגיות שקדים וחמאה ממכרות

עוגיות שקדים וחמאה ממכרות.

מתכון עוגיות שקדים וחמאה אומנם קליל להכנה, אבל מהטעם הפריך והנימוח שלהן יהיה קשה להיגמל. נהדרות ליד הקפה, מצטיינות בטעם עשיר ובגרסת הפרווה תיהנו מהן גם אחרי ארוחה בשרית
ציון 4.14 על ידי 23 דירוגים
באדיבות: אורטל מושיקה

המצרכים

  • 200 גרם חמאה רכה מאוד (תחליפים לפרווה: מחמאה או נטורינה)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 כוסות קמח שקדים (או שקדים טחונים דק דק)
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות חלב (תחליפים לפרווה: כל סוגי החלב הצמחיים או מים)
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו גיטרה נשים חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל, חלב ומלח ונעבד כמה דקות לעיסה תפוחה וחלקה.
  • נוסיף את 2 סוגי הקמחים ואבקת אפייה ונעבד לבצק רך וחלק. אם רך מדי נוסיף קצת קמח ואם יבש מידי נוסיף עוד חלב. נעטוף בניילון נצמד ונצנן במקרר רבע שעה.
  • נקרוץ כדורים קטנים, נרדד לנחש ונעגל לצורת סהרון. נאפה בחום של 170 מעלות כ-15 עד 20 דקות עד שקצת משחים, אבל לא יותר מידי. לא ניגע בעוגיות עד לצינון מוחלט
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.