פיתות במחבת ללא התפחה לעצלנים
אנחנו בטוחים שאתם לא באמת עצלנים, אבל אף אחד לא אמר שבשביל להכין מעדן מושלם וטעים – צריך לעבוד קשה. להיפך!
עם המתכון הזה של פיתות במחבת תקבלו ממש עוד דקות מאפה שמנמן, חם ומהמם, שלא דורש התפחה או אפייה, ותכלס – דורש רק שיזללו אותו בכל ארוחה ישר מהמחבת.
אז… לצד טחינה או חומוס טובים, סלט גדול, מנת בשר עסיסית, גבינות טובות או ממרחים מתוקים – הפיתה הזאת היא כל ההבדל בין ארוחה טעימה לארוחה מושלמת ומפנקת!
למה באמת כדאי לכם: פיתות במחבת
-
שמנמנות, רכות וטעימות בטירוף
-
מושלמות לניגוב עם טחינה, חומוס סלט גדול, בשר עסיסי, גבינות או ממרחים מתוקים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים? פיתות במחבת
פיתות במחבת ללא התפחה לעצלנים
המצרכים
- 4 כוסות קמח+ 4 כפות
- ¼1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 3 כפות שמן קנולה
- 2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
- שמים בקערת מיקסר את כל החומרים לפי הסדר ומערבלים או לשים ידנית לכדור חלק. מניחים למנוחה ללא צורך בכיסוי 10 דקות. אם הבצק דביק מוסיפים בכל פעם כפית קמח ואם יבש כל פעם כף מים.
- לאחר 10 דקות מחלקים ל-9 כדורים ומשטחים כל כדור לפיתה. מניחים בצד ל-5 דקות
- מחממים מחבת טפלון ומניחים 2 פיתות כל פעם. כשהיא מתנפחת הופכים לצד השני למספר שניות, מוציאים, שמים במגבת ומכסים
רק עוד דבר אחד אחרון! פיתות במחבת
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים באתר!
יצא מעולה!
היי רחל,
איזה כיף! שמחים מאוד שנהנית מהפיתות, ואת מוזמנת להשוויץ עם תמונות בקבוצה 🙂
משהו פה לא נכון.. בטוח 2 כוסות מים ל4 כוסות קמח?
היי,
כן, בהצלחה
מטורףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
היי שלמה,
איזה כיף תענוג שנהנית!!
אתה מוזמן להראות לנו איך הפיתות יצאו בקבוצה 🙂
בכדי שפיתות יתנפחו במחבת הן זקוקות למכת חום חזקה ולכן מומלץ מאוד מחבת חמה מאוד לפני האפיה וכיסוי במכסה. הכיסוי יוצר אפקט של מעין תנור קטן. מלבד זאת חשוב מאוד ללוש את הפיתות היטב לפני פתיחתן במערוך ולהמתין לפתיחת הג'לוטן. חשוב לגלגל את הכדור נכון ביד. אנו עושים פיתות ממולאות גבינה בשם קדה בשבועות וגם במשך השנה. אבל עדיף שהבצק יתפח עד הכפלת הנפח. זה וצא מעולה
היי מוטקה,
תודה רבה ששיתפת אותנו בידע שלך! 🙂
אפשר להכין יום לפני ולהקפיא ?
היי מור,
כמובן, בהצלחה!
היי . עשיתי תמתכון בחיל ורעדהה ופשוט איןןן מילים ימא מוווושלם קריספי .. אפוי לחלוטין
היי מלכה,
איזה כיף, אנחנו ממש שמחים לשמוע שנהנית מהפיתות 🙂
מוזמנת להראות לנו איך הן יצאו בקבוצה
הי אפשר את המתכון בכמות לקילו
תודה רבה
היי מוריה,
את יכולה להכפיל את המצרכים.
בהצלחה 🙂
פיתות רכות ביותר
קצת דביק בתחילה אך עם הוספת קמח וטיפה שמן הפיתות נהיות אווריריות, נוחות לעיבוד, השטחה והעברה למחבת
לא נדבקות!
ממליצה! ועפה על המתכוןןן
היי אביטל,
מעולה, שמחים שאהבת ותודה רבה ששיתפת אותנו בחוויה שלך עם המתכון!
את מוזמנת להשוויץ עם תמונות בקבוצה 🙂
יצא לי זוועה…
לא התנפח בכלל… טעם של בצק… מגעילל
היי רחל,
ממש מצטערים לשמוע שזו הייתה החוויה שלך עם המתכון!
לדעתנו, מה שקרה זה שהבצק היה עבה מדי. המלצה שלנו זה להכין שוב ולרדד את הבצק לעובי של חצי ס"מ, לא יותר. ככה הפיתה תוכל להתנפח בקלות.
בהצלחה ונשמח לעדכון ממך 🙂