בורקס בשר מבצק פילו ופטריות

מנה מנצחת בטעם של פעם: מתכון בורקס בשר מבצק פילו עם רוטב פטריות נוסטלגי!

מעטה מתפצפץ של עלי פילו זהובים שבתוכם מילוי בשר וצנוברים עסיסי ומעל כל הטוב הזה רוטב פטריות מלא נוסטלגיה – בורקס בשר מבצק פילו ופטריות הוא מנה מושלמת וטעימה בטירוף לשישי בערב, לכל ארוחה מפנקת ולכל פעם שרוצים לחזור קצת אחורה בזמן…

מתכון בורקס בשר מבצק פילו ופטריות

בורקס בשר יפנק אתכם בביס חלומי עם מעטה עלי פילו זהובים, מילוי בשר וצנוברים עסיסי ורוטב פטריות נוסטלגי. מנה קלה ומנצחת לכל פעם שרוצים להיזכר בטעמים המופלאים של פעם...
בהשראת: ספיר סבח
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
בורקס בשר מבצק פילו ופטריות

עד לפני כמה שנים לא היתה חתונה בישראל שכיבדה את עצמה שלא הגישו בה מנת בורקס בשר עסיסית ופריכה שעליה נוטף רוטב פטריות עשיר וסמיך.

אם אתם גם כבר מתחילים להרגיש את הטעמים המופלאים של הבורקס הזה בפה – זה לגמרי הזמן להכין אותו בקלות ובמהירות.

מעטה מתפצפץ של עלי פילו זהובים שבתוכם מילוי בשר וצנוברים עסיסי ומעל כל הטוב הזה רוטב פטריות מלא נוסטלגיה – מנה מנצחת לשישי בערב, לכל ארוחה מפנקת ולכל פעם שרוצים להיזכר בימים של אז…

[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/-ספיר-סבח" icon="" target="false" nofollow="false"] ספר המתכונים של ספיר סבח [/button]

בורקס בשר מבצק פילו ופטריות
צילום: ספיר סבח

[adinserter block="2"]

למה באמת כדאי לכם: בורקס בשר

 
  • מעטה מושלם של עלי פילו זהובים מתפצפצים, מילוי בשר וצנוברים עסיסי ורוטב פטריות עשיר ונוסטלגי
  • מושלם לצד טחינה נוטפת, סלט גדול וקצת ממרח פיקנטי
שורה תחתונה: אל תשכחו להזמין את סבתא…

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? בורקס בשר

בורקס בשר מבצק פילו ופטריות

מתכון בורקס בשר מבצק פילו ופטריות

בורקס בשר יפנק אתכם בביס חלומי עם מעטה עלי פילו זהובים, מילוי בשר וצנוברים עסיסי ורוטב פטריות נוסטלגי. מנה קלה ומנצחת לכל פעם שרוצים להיזכר בטעמים המופלאים של פעם...
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: ספיר סבח
[adinserter block="8"]

המצרכים

  • 1/2 קילו בשר טחון
  • 1/2 כוס צנורים
  • בצל גדול חתוך לרצועות
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה
  • כמון
  • מרק עוף
  • קינמון (לא חובה, אך מוסיף)
  • עלי פילוי מוכנים
  • קצח או שומשום
[adinserter block="6"] [adinserter block="12"]

אופן ההכנה

  • קולים את הצנוברים על מחבת ריקה ומוציאים. מטגנים בצל לשקיפות ומוסיפים את השום, הצנוברים והבשר, והתבלינים.
  • את עלי הפילו מברישים בשמן וסוגרים לצורת מניפה, מברישים בביצה עם קצת סילאן ומפזרים קצח או שומשום.
  • מכניסים לתנור על 180 מעלות עד להשחמה
[adinserter block="10"]
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

[adinserter block="4"]

בורקס בשר מבצק פילו ופטריות
צילום: ספיר סבח
בורקס בשר מבצק פילו ופטריות
צילום: ספיר סבח

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

אנחנו בטוחים שהבורקס בשר הטעים הזה עשה לכם חשק לעוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים, אז סידרנו לנו כמה המלצות שתמיד מצליחות 

עוד מתכונים מעניינים באתר
 
מקור: ספיר סבח Sapir Sabbah – תבשילים ביתיים | מתוקים | מתכונים – מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם

6 Comments

    1. היי תמר,
      1. מצאנו עבורך סרטון שמדגים איך להכין בורקס בצורת מניפה.
      2. הנה מתכון לרוטב הפטריות:

      מצרכים
      250 גרם פטריות פרוסות
      1 בצל קצוץ
      1-2 שיני שום כתושות
      ½ כף קמח
      ¼ כפית מלח
      ¼ כפית כורכום
      ½ כף סילאן
      ¼ כפית פלפל שחור
      1 כוס מים
      3 כפות שמן

      אופן ההכנה
      – מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
      – מטגנים את הבצל עם קורט מלח כ-10 דקות עד שהוא מזהיב.
      – מוסיפים את הפטריות ומטגנים על אש גבוהה כמה דקות עד שהן משחימות.
      – מוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה.
      – מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך כדי ערבוב כחצי דקה עד דקה.
      – מוסיפים את המלח, הכורכום והפלפל השחור, מערבבים 10 שניות ומוסיפים את המים.
      – מערבבים ומוסיפים את הסילאן, מערבבים שוב, מרתיחים ומבשלים תוך כדי ערבוב כחצי דקה עד שהרוטב מסמיך.

      בהצלחה! 🙂

      1. היי נראה מעולה האם אפשר למלאות את הבצק ולהקפיא ואז לפני ההגשה לאפות
        תודה

  1. האם אפשר להעלות סירטון הכנה לבורקס הבשר
    זה מאד יפה אך לא ברור איך מעשה המילוי וקבלת תוצאת המראה של ההואקס ת

4.29 from 7 votes (7 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?