מתכון בורקס בשר מבצק פילו ופטריות
בורקס בשר יפנק אתכם בביס חלומי עם מעטה עלי פילו זהובים, מילוי בשר וצנוברים עסיסי ורוטב פטריות נוסטלגי. מנה קלה ומנצחת לכל פעם שרוצים להיזכר בטעמים המופלאים של פעם...

עד לפני כמה שנים לא היתה חתונה בישראל שכיבדה את עצמה שלא הגישו בה מנת בורקס בשר עסיסית ופריכה שעליה נוטף רוטב פטריות עשיר וסמיך.
אם אתם גם כבר מתחילים להרגיש את הטעמים המופלאים של הבורקס הזה בפה – זה לגמרי הזמן להכין אותו בקלות ובמהירות.
מעטה מתפצפץ של עלי פילו זהובים שבתוכם מילוי בשר וצנוברים עסיסי ומעל כל הטוב הזה רוטב פטריות מלא נוסטלגיה – מנה מנצחת לשישי בערב, לכל ארוחה מפנקת ולכל פעם שרוצים להיזכר בימים של אז…

למה באמת כדאי לכם: בורקס בשר
- מעטה מושלם של עלי פילו זהובים מתפצפצים, מילוי בשר וצנוברים עסיסי ורוטב פטריות עשיר ונוסטלגי
- מושלם לצד טחינה נוטפת, סלט גדול וקצת ממרח פיקנטי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? בורקס בשר

מתכון בורקס בשר מבצק פילו ופטריות
בורקס בשר יפנק אתכם בביס חלומי עם מעטה עלי פילו זהובים, מילוי בשר וצנוברים עסיסי ורוטב פטריות נוסטלגי. מנה קלה ומנצחת לכל פעם שרוצים להיזכר בטעמים המופלאים של פעם...
לדרג
המצרכים
- 1/2 קילו בשר טחון
- 1/2 כוס צנורים
- בצל גדול חתוך לרצועות
- 2 שיני שום כתושות
- מלח
- פלפל
- פפריקה
- כמון
- מרק עוף
- קינמון (לא חובה, אך מוסיף)
- עלי פילוי מוכנים
- קצח או שומשום
אופן ההכנה
- קולים את הצנוברים על מחבת ריקה ומוציאים. מטגנים בצל לשקיפות ומוסיפים את השום, הצנוברים והבשר, והתבלינים.
- את עלי הפילו מברישים בשמן וסוגרים לצורת מניפה, מברישים בביצה עם קצת סילאן ומפזרים קצח או שומשום.
- מכניסים לתנור על 180 מעלות עד להשחמה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


רק עוד דבר אחד אחרון!
אנחנו בטוחים שהבורקס בשר הטעים הזה עשה לכם חשק לעוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים, אז סידרנו לנו כמה המלצות שתמיד מצליחות
עוד מתכונים מעניינים באתר
איפה המתכון לרוטב פיטריות? ואיך מקפלים למניפה בדיוק?
היי תמר,
1. מצאנו עבורך סרטון שמדגים איך להכין בורקס בצורת מניפה.
2. הנה מתכון לרוטב הפטריות:
מצרכים
250 גרם פטריות פרוסות
1 בצל קצוץ
1-2 שיני שום כתושות
½ כף קמח
¼ כפית מלח
¼ כפית כורכום
½ כף סילאן
¼ כפית פלפל שחור
1 כוס מים
3 כפות שמן
אופן ההכנה
– מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
– מטגנים את הבצל עם קורט מלח כ-10 דקות עד שהוא מזהיב.
– מוסיפים את הפטריות ומטגנים על אש גבוהה כמה דקות עד שהן משחימות.
– מוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה.
– מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך כדי ערבוב כחצי דקה עד דקה.
– מוסיפים את המלח, הכורכום והפלפל השחור, מערבבים 10 שניות ומוסיפים את המים.
– מערבבים ומוסיפים את הסילאן, מערבבים שוב, מרתיחים ומבשלים תוך כדי ערבוב כחצי דקה עד שהרוטב מסמיך.
בהצלחה! 🙂
היי נראה מעולה האם אפשר למלאות את הבצק ולהקפיא ואז לפני ההגשה לאפות
תודה
היי שרה,
אכן כן, בהצלחה ושנה טובה!
האם אפשר להעלות סירטון הכנה לבורקס הבשר
זה מאד יפה אך לא ברור איך מעשה המילוי וקבלת תוצאת המראה של ההואקס ת
היי יעל!
מצאנו עבורך סרטון שיעזור לך להכין את המניפה מהפילו.
בהצלחה 🙂