עוגת גבינה אפויה חלומית
היום נראה לכם איך מכינים עוגת גבינה מאוד טעימה, הדרך המושלמת לפתוח את היום!
עוגת גבינה אפויה חלומית
היום נראה לכם איך מכינים עוגת גבינה מאוד טעימה, הדרך המושלמת לפתוח את היום!
לדרג
ציוד
תבנית 24
המצרכים
- 7 ביצים (מופרדות)
- 1 חבילה גבינה (750 גרם)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- ¼ חבילה שמנת מתוקה (60 מ"ל)
- 4 כפות קורנפלור.
- 1 פקק תמצית וניל
- 1 כוס סוכר
אופן ההכנה
- נכניס לקערה את הגבינה והחלמונים ונערבב.
- נוסיף תמצית וניל, אינסטנט פודינג, קורנפלור ושמנת מתוקה ונערבב הכל ביחד בעדינות בתנועות קיפול.
- במערבל נקציף את החלבונים עם כוס סוכר. (נוסיף את הסוכר בכמה פעמים לא בבת אחת. ואת הסוכר להכניס רק שנוצר קצת בועות ולא מהתחלה).
- נכניס את הקצף לקערה עם הגבינות כל פעם שליש מהכמות ונקפל.
- כשהכל הופך בלילה אחת לשמן תבנית ונשפוך את הבלילה. אני רק מיישרת עם מרית מלמעלה בעדינות.
- נשים מים חמים בתבנית של תנור שחורה ונניח את התבנית עם הבלילה בתוך התבנית עם המים.
- נאפה 10 דקות ראשונות 200 מעלות כשלמעלה משחים טיפה ואז עוד שעה בחום 160 מעלות.
- אחרי האפייה נשאיר בתנור סגור כחצי שעה בלי לפתוח!
- אחר כך נניח שעה על השיש וכמה שעות במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה
למה בכל פעם כשאני מכינה עוגות גבינה התחתית יוצאת נוזלית? תעשי על חום 200 רק ל 10 דקות ואח"כ תנמיכי ל 160 150 לעוד שעה. |
את מחממת את התבנית עם המים ואת התנור לפני כניסת הבלילה לתנור ל-200 מעלות? כן, דקה שתיים לא הרבה זמן…מכניסה מים שהורתחו בקומקום. |
תוסיפו גרידת לימון מוסיף ארומה נהדרת לדעתי. הילדים לא אהבו… אבל בהחלט אפשר לשדרג כרצונך. |
אין לי מזל עם עוגות גבינה חד משמעית! גם לי לא היה… לא להתייאש. ניסיתי עוד פעם ועוד פעם עכשיו זה מצליח! |
הבמה כולה שלכם:
"עשית לי חשק!"
מיכל אוחיון
רק עוד דבר אחד אחרון!
מקור: טלי רויטל יעקב
למה העוגה יוצאת לי דחוסה ?
היי! תודה על התגובה.
האם שמת מספיק ביצים והפרדת ביניהן?
נשמח לדעת מה אופן ההכנה המדויק כדי שנוכל להבין איפה היתה בעיה.
לפי הכמויות של המצרכים בעוגה גם תבנית 24 מתאימה מנסיון ותכיל את
כל כמות
העוגה רק תצא גבוהה יותר
נראה מושלם, באיזה קוטר תבנית השתמשתם?
קוטר 24, אפשר יותר קטנה או גדולה זה רק ישנה את הגובה.
רציתי לדעת למה העוגה נסדקה כמה דקות אחרי שהורדתי את החום ל160?
ומדוע יצאה צהובה בפנים ולא לבנה ?
אשמח לתשובות הטעם יצא מושלם וגם המרקם
היי ליאל, נשמע כמו בעיה באפייה ו/או הקצפה לא מספקת ו/או ערבול אגרסיבי מדי של תערובת החלבונים המוקצפים לתערובת מה שגרם לדחיסות ולצבע הצהוב. בכל מקרה שמחים שנהנית מהטעם והמרקם, ואת הבקע תמיד ניתן לקשט בשמנת או קצפת בחלק העליון, יכול להפוך אותה ליפהפיה ? בהצלחה ובתיאבון!