עוגת שמנת פירורים
כשרוצים לפנק את כל המשפחה, מכינים להם עוגת שמנת פירורים מופלאה, עם מילוי קרם שמנת עשיר ובמרקם רך במיוחד!
אין עוגה מרעננת יותר ומפנקת יותר לימי הקיץ מעוגת שמנת פירורים עם קרם שמנת איכותי. המתכון הזה הוא אחד המתכונים הקבועים אצלנו בתפריט, ובסופי השבוע בייחוד, כשמתחשק לכולנו להתפנק ולהפוך את סוף השבוע לחגיגה גם בלי סיבה מיוחדת.
עוגת שמנת פירורים אפויה וטעימה בטירוף. עוגה קלה ומהירה מאוד להכנה ובארבע פעולות זריזות, וללא התעסקות מיותרת, יש לכם עוגה חלומית ומפנקת להגיש לכל בני המשפחה וגם לאורחים.
למה באמת כדאי לכם: עוגת שמנת פירורים
-
- כל כך טעימה שתחשבו שאתם חולמים!
- קלה מאוד להכנה, 4 פעולות מהירות ויש לכם עוגה מטריפה!
- הפינוק הכי טעים והכי מושלם לכל מועד!
- עוגה מרעננת שהופכת כל רגע לחגיגה אמיתית!
שורה תחתונה: לא צריך לעבוד קשה כשרוצים לפנק את המשפחה בעוגה טובה. המתכון הזה הוא ההוכחה לכך!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
המצרכים
להכנת הבצק
- 3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 חבילת מחמאה (200 גרם)
- 2 ביצים
- ¼ כוס סוכר
להכנת הקרם
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 400 מ"ל שמנת חמוצה
- ½ כוס סוכר
אופן ההכנה
הכנת הבצק
- נערבב את כל החומרים לבצק יחד, אחרי שהבצק מוכן, לוקחים שליש מהבצק ואופים בנפרד.
- את שאר הבצק נשטח בתבנית, ונאפה למשך 20 דקות בחום של 170 מעלות.
הכנת הקרם
- נקציף את השמנת והאינסטנט, ואחרי זאת נוסיף את השמנת החמוצה.
- נערבב הכל ביחד, וכשהעוגה מתקררת נמרח את הקרם מעליה. את שליש הבצק שנותר נפורר מעל לקרם.
רק עוד דבר אחד אחרון!
לא באמת צריך להמתין לחג כדי ליהנות ולהתפנק!
עוד מתכוני שבועות מושלמים וטעימים מחכים לכם באתר,
כנסו ותתחילו להתפנק ולפנק את כל המשפחה ברמה היום־יומית!
הפרורים התפרקו מעולה
היי שרה,
איזה יופי 🙂
יצא מעולה וממש טוב
היי שרה,
שמחים שנהנית מהעוגה!
מוסיפה לתגובתי פרט חשוב :
לקרם לא הוספתי כלל סוכר
כפי שהופיע במתכון לראשונה .
ניסיתי מתכון זה לראשונה, חד וחלק יצא יותר טעים מהמתכון הקבוע שלי !!!!
מומלץ מאוד מאוד , טעם הקרם עדין ומדוייק ביותר.
השתמשתי בחמאה לבצק .
תודה רבה על העונג .
היי שרונה,
איזה יופי! שמחים שנהנית ככה מהעוגה 🙂
מוזמנת להעלות תמונה לקבוצת הפייסבוק שלנו
נכון!! אני טעמתי את הבלילה והיה חסר לי סוכר, אחרת יש לזה טעם של מרגרינה.
הוספתי והטעם השתפר, אבל עדיין היה חסר לי משהו. מקווה שייצא טוב… זה במקרר
היי נופר,
תודה רבה שכתבת לנו, הוספנו חצי כוס סוכר לקרם.
איך היא יצאה? נשמח לדעת 🙂
הכנתי את המתכון מס פעמים והנסיונות לא צלחו
יותר מדי בצק, בצק רטוב מדי, מלית נוזלית מדי וחסרה מעט מתיקות
היי גלית,
מתנצלים שזו הייתה החוויה שלך עם העוגה.
נשמח להציע לך שלושה מתכונים אחרים לעוגת שמנת פירורים:
מתכון של שרה יוסף
מתכון של עינב חקון
מתכון של אביבה ג'רופי
בהצלחה!
שלום
הכמויות 500 מ"ל סך הכול או שזה שני מכלים כל אחד 500 מ"ל ? וכוליי
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
היי אדי,
מתנצלים על הבלבול – מדובר ב-500 מ"ל סה"כ.
בהצלחה 🙂
כמי שלא חובבת מתוק באופן מיוחד… לא ברור איך אין סוכר בתערובת השמנת.
חסר סוכר באופן דחוף! לפחות חצי כוס סוכר נדרש פה.
עוגה תפלה וחבל על החומרים…
היי נועה!
תודה רבה על התגובה ומתנצלים שלא נהנית מהעוגה.
העוגה הזו לא אמורה להיות מתוקה מאוד אלא חמוצה מתקתקה.
בהצלחה 🙂
עוגה פשוטה וקלה להכנה וטעימה מאוד ומדוייקת במרכיבים לא מתוקה מדיי, תודה רבה, ממליצה מאוד
איזה כיף לשמוע אורלי תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
המתכון מבורדק ולא מושלם מבחינת דיוק בכמויות ואופן ההכנה. ?
היי גיורא, נשמח להפנות אותך למתכון דומה אך יותר חדש, מסודר וברור, בהצלחה! למתכון ללחוץ כאן
היי..כמה חמאה? 200 גרם?
נכון, 200 גרם חמאה או מחמאה. בהצלחה ובתיאבון!
עוגה נהדרת האם אפשר להוסיף גם שוקולד לבן ?
כמובן! בהצלחה ובתיאבון!
תקשיבו עוגה לא טעימה ולא יציבה. ממש יוצאת על הפנים.
היי אור, אתה הראשון שמגיב לכשלון העוגה וצר לנו מאוד שלא צלחת את המתכון. (מאז פרסום המתכון קיבלנו תמונות ותגובות מושלמות מחברי הקהילה).
אתה מוזמן להתרשם ממתכון אחר דומה ומוצלח: https://metukimil.co.il/2021/01/02/עוגת-גבינה-פירורים-מדהימה/