דג סלמון אפוי בתנור במרינדה חריפה
מפוצצים את שולחן השבת בחריפות מענגת עם מתכון הסלמון משגע הזה!
מתכון לדג סלמון אפוי בתנור במרינדה חריפה ומטריפת חושים לארוחת שבת וחג!
אין שבת או ארוחת חג שאני מכינה בלי לכלול את המנה הזו כמנה ראשונה. למי שאוהב חריף ולכל מי שמכין את הדג החריף שבלעדיו אין ארוחת שבת, זה המתכון בשבילכם!
הדג, מסוג סלמון, אפוי בתנור ויוצא עסיסי ורך בטירוף יותר מכל מתכון שאני מכינה. כמובן, אצלנו אוהבים את הרוטב החריף בצירוף חלת השבת ולכן אני מכינה את המרינדה החריפה הזו שמשתלבת נהדר עם הטעם המעודן של הסלמון ומקפיצה את חווית הטעמים בכמה רמות!
רוצים להקפיץ את כל יושבי השולחן בשבת? תעמיסו את שולחן החג בחריפות עם ארוחת סלמון משגעת זו!
למה באמת כדאי לכם: דג סלמון אפוי
-
- כמה פעולות פשוטות ויש לכם מנה מושלמת להגשה.
- שילוב טעמים מנצח שיקפיץ את כל יושבי השולחן!
- מנה בריאה שאפשר כמובן להכין גם בלי פלפל חריף!
- יכולה להיות גם מנה ראשונה וגם עיקרית.
- שורה תחתונה: אם אתם אוהבים חריף – חלת השבת היא רק התירוץ לטרוף את הדג עם הרוטב!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
דג סלמון אפוי בתנור במרינדה חריפה
מפוצצים את שולחן השבת בחריפות מענגת עם מתכון הסלמון משגע הזה!
לדרג
המצרכים
- 4 נתחי פילה של דג סלמון
- 5 פלפלים אדומים חריפים
- ½ צרור כוסברה
- 15 שיני שום
- 1 לימון
- ¾ כוס שמן
- פפריקה אדומה מתוקה (לפי הטעם)
- פפריקה אדומה חריפה (לפי הטעם)
- 1 כפית מלח גס
- כורכום (קצת )
אופן ההכנה
להכנת המרינדה:
- לטחון חצי צרור כוסברה, פלפל אחד ו - 5 שיני שום במעבד מזון.
- להוסיף 3/4 כוס שמן.
- לתבל עם פפריקה אדומה מתוקה ומעט חריפה, פלפל שחור גרוס, כפית מלח גס וקצת כורכום.
- הכנת הדג:
- מחממים קודם כל את התנור ל-200 מעלות.
- מניחים את הנתחים של הסלמון בקערה ויוצקים לתוכה את המרינדה שהכנו. - עושים עיסוי לדג.
- להוסיף את שיני השום שקילפנו,4 פרוסות לימון ו - 4 פלפלים אדומים חריפים, ולעסות טוב טוב.
- להעביר את הדג לתבנית ולכסות הכל היטב בנייר כסף.
- להכניס את התבנית המכוסה לתנור למשך 15 דקות.
- לאחר מכן, להוציא את הנייר כסף, ולאפות עוד 15 דקות נוספות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
דג סלמון אפוי בתנור חריף
מתכון הזה הינו חלק מאוסף עיקריות מושלמות. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Sivan Ben Zaken
מתכון נדיר!!!
מכינה אותו לשבת באופן קבוע!
היי עטרת,
מעולה! נשמח גם לראות תמונות בקבוצה 🙂
אין לכסות מאכל כל שהוא עם נייר כסף ישירות, מאד לא בריא.
לכסות עם נייר אפייה ועליו את נייר הכסף.
היי דוד!
תודה רבה על התגובה שלך.
אנחנו מסכימים איתך, עדיף לעשות זאת בשיטה שאתה מציע.
בהזדמנות הזו, נשמח מאוד להזמין אותך לקבוצת הפייסבוק שלנו ולקבוצת הוואטסאפ, אנחנו מעלים שם מתכונים חדשים כל יום 🙂
היי לא רשום כמה מעלות
היי,
מומלץ לחמם תנור ל-200 מעלות.
בהצלחה 🙂
אני מכינה הרבה סלמון והמתכון הזה סופר סופר טעיםםםםםם,
הכי טעים שהכנתי ????
היי!
תודה רבה על הפירגון, ממש כיף לדעת שנהנית מהמתכון 🙂
נשמח שתצטרפי אלינו לקבוצת הפייסבוק, אנחנו מעלים שם מתכונים משגעים חדשים כל יום!
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
תודה רבה!
יצא מושלם!
אהבנו במיוחד ואמצנו את המתכון!
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/