| |

מאפינס שוקולד מופחת סוכר רך וטעים

עם מרכיבים מעולים, איכות מלאת בריאות, הכנה קלילה ומראה שחום וכובש – אין ספק כי המתכון הזה של מאפינס שוקולד מופחת סוכר יככב אצלם בבית הרבה יותר מפעם אחת!
בהשראת: עידית מרום
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
מאפינס שוקולד מופחת סוכר רך וטעים.

הם אולי נראים מושחתים ומפוצצים בקלוריות, אבל סוד הקסם של מתכון מאפינס שוקולד מופחת סוכר, הוא בחומרים הסופר איכותיים והבריאים מהם הם עשויים. 

המאפים היפים יפים האלה מצטיינים ברכות מבורכת, ויכבשו מייד את הילדים (וההורים…). הם עשויים מחומרים בריאים ומופחתי סוכר, וכוללים מרכיב אחד מפתיע שמוסיף עוד שלמות לטעמים המושלמים גם ככה…

אז מה יש בהם בשובבים והשחומים האלה שמתאהבים בהם מייד? אל תגלו לאף אחד אבל יש בהם… שמן זית מעודן וקמח כוסמין עשיר, שיוצרים יחד טעם איכותי ובריא שניכר בכל ביס, והוא מפנק ושוקולדי בטירוף!

ספר המתכונים של עידית מרום

מאפינס שוקולד מופחת סוכר רך וטעים.
צילום: עידית מרום

למה באמת כדאי לכם: מאפינס שוקולד

  • הכנה קלילה, מרכיבים מעולים, מראה כובש וטעם שוקולדי מושלם

  • אל חשש משמן הזית  – הטעם המעודן שלו כלל לא מורגש, אבל הוא מוסיף עומק טעמים ורכות נעימה.
  • בריאות מתוקה בכל ביס ללא רגשי אשמה
שורה תחתונה: זה רק נראה מושחת!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? מאפינס שוקולד

 

מאפינס שוקולד מופחת סוכר רך וטעים.

מאפינס שוקולד מופחת סוכר רך וטעים

עם מרכיבים מעולים, איכות מלאת בריאות, הכנה קלילה ומראה שחום וכובש – אין ספק כי המתכון הזה של מאפינס שוקולד מופחת סוכר יככב אצלם בבית הרבה יותר מפעם אחת!
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 1 חפיסה שוקולד מריר 60% (100 גרם )
  • ½ כוס שמן זית מעודן
  • 1 כוס סוכר קוקוס
  • ¼ כוס סילאן/מייפל טבעי
  • 100 רסק תפוחים טבעי (100 גרם)
  • 3 ביצים
  • ¾ כוס קמח כוסמין מלא (** לגרסה ללא גלוטן ניתן להמיר את הקמח בכוסמת ירוקה באותה כמות)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • מעט שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה

  • להמיס שוקולד מריר עם חצי כוס שמן זית, להוסיף סוכר קוקוס ורבע כוס סילאן/מייפל טבעי, לטרוף היטב עד שהסוכרים נמסים. להוסיף לתערובת רסק תפוחים ו-3 ביצים - ביצה אחת בכל פעם - ולטרוף עד לאיחוד.
  • להוסיף 3/4 כוס קמח כוסמין וכפית אבקת אפייה ולטרוף היטב. להעביר לתבנית שקעים משומנת או למנז׳טים, לפזר מעט שוקולד מריר קצוץ מלמעלה. לאפות על חום של 170 מעלות כ-20 דקות.

הערות וטיפים

  • לגרסה ללא גלוטן ניתן להמיר את הקמח בכוסמת ירוקה באותה כמות
  • אל חשש משמן הזית  - הטעם המעודן שלו כלל לא מורגש, אבל הוא מוסיף עומק טעמים ורכות נעימה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

שאלות נפוצות:  מאפינס שוקולד

אפשר גם להמיר בקמח קוקוס? כן, אפשר באותה הכמות

אין טעם לוואי בגלל השמן זית? הילדים לא ירגישו? הטעם של השמן זית לא מורגש בכלל, הוא בטעם מעודן, כך שאין לו טעם חזק


הבמה כולה שלכם:

טעים בטירוף, ולא מורגש בכלל טעם של השמן זית. מאמצת את המתכון

אתי בזוקה פרץ

מאפינס שוקולד מופחת סוכר רך וטעים.
צילום: אתי בזוקה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינטסגרם

Similar Posts

4 Comments

  1. שלום,
    האם אפשר להשתמש בסוכר רגיל? אם כן, מה הכמות?
    האם ניתן לאפות בתבנית אינגליש קייק? כמה זמן אפיה?

    1. היי יעל!
      אפשר בהחלט להשתמש בסוכר רגיל באותה כמות.
      את יכולה להכין באינגליש קייק וזמן האפייה הוא 20 דקות.
      בהצלחה, בטוחים שתיהני 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?