Go Back
מאפינס שוקולד מופחת סוכר רך וטעים.

מאפינס שוקולד מופחת סוכר רך וטעים

עם מרכיבים מעולים, איכות מלאת בריאות, הכנה קלילה ומראה שחום וכובש – אין ספק כי המתכון הזה של מאפינס שוקולד מופחת סוכר יככב אצלם בבית הרבה יותר מפעם אחת!
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 1 חפיסה שוקולד מריר 60% (100 גרם )
  • ½ כוס שמן זית מעודן
  • 1 כוס סוכר קוקוס
  • ¼ כוס סילאן/מייפל טבעי
  • 100 רסק תפוחים טבעי (100 גרם)
  • 3 ביצים
  • ¾ כוס קמח כוסמין מלא (** לגרסה ללא גלוטן ניתן להמיר את הקמח בכוסמת ירוקה באותה כמות)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • מעט שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה

  • להמיס שוקולד מריר עם חצי כוס שמן זית, להוסיף סוכר קוקוס ורבע כוס סילאן/מייפל טבעי, לטרוף היטב עד שהסוכרים נמסים. להוסיף לתערובת רסק תפוחים ו-3 ביצים - ביצה אחת בכל פעם - ולטרוף עד לאיחוד.
  • להוסיף 3/4 כוס קמח כוסמין וכפית אבקת אפייה ולטרוף היטב. להעביר לתבנית שקעים משומנת או למנז׳טים, לפזר מעט שוקולד מריר קצוץ מלמעלה. לאפות על חום של 170 מעלות כ-20 דקות.

הערות וטיפים

  • לגרסה ללא גלוטן ניתן להמיר את הקמח בכוסמת ירוקה באותה כמות
  • אל חשש משמן הזית  - הטעם המעודן שלו כלל לא מורגש, אבל הוא מוסיף עומק טעמים ורכות נעימה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.