עם מרכיבים מעולים, איכות מלאת בריאות, הכנה קלילה ומראה שחום וכובש – אין ספק כי המתכון הזה של מאפינס שוקולד מופחת סוכר יככב אצלם בבית הרבה יותר מפעם אחת!
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: עידית מרום
המצרכים
1חפיסהשוקולד מריר 60%(100 גרם )
½כוסשמן זית מעודן
1כוססוכר קוקוס
¼כוססילאן/מייפל טבעי
100רסק תפוחים טבעי(100 גרם)
3ביצים
¾כוס קמח כוסמין מלא (** לגרסה ללא גלוטן ניתן להמיר את הקמח בכוסמת ירוקה באותה כמות)
1כפית אבקת אפייה
מעט שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
להמיס שוקולד מריר עם חצי כוס שמן זית, להוסיף סוכר קוקוס ורבע כוס סילאן/מייפל טבעי, לטרוף היטב עד שהסוכרים נמסים. להוסיף לתערובת רסק תפוחים ו-3 ביצים - ביצה אחת בכל פעם - ולטרוף עד לאיחוד.
להוסיף 3/4 כוס קמח כוסמין וכפית אבקת אפייה ולטרוף היטב. להעביר לתבנית שקעים משומנת או למנז׳טים, לפזר מעט שוקולד מריר קצוץ מלמעלה. לאפות על חום של 170 מעלות כ-20 דקות.
הערות וטיפים
לגרסה ללא גלוטן ניתן להמיר את הקמח בכוסמת ירוקה באותה כמות
אל חשש משמן הזית - הטעם המעודן שלו כלל לא מורגש, אבל הוא מוסיף עומק טעמים ורכות נעימה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.